Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АРТРОН® ТРИАКТИВ
Назва: АРТРОН® ТРИАКТИВ | Шукати АРТРОН® ТРИАКТИВ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Unipharm Inc.", США
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 10 у блістерах, № 30, № 60, № 120 у флаконах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: хондроітину сульфату натрію 300 мг, глюкозаміну гідрохлориду 500 мг, метилсульфонілметану (МСМ) 250 мг
Допоміжні речовини: Дикальцію фосфат, магнiю стеарат, натрiю кроскармелоза, целюлоза мiкрокристалiчна, кислота стеаринова, кремнію діоксид колоїдний, гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, рибофлавін, триацетин, метоцел Е15, барвник FD&C жовтий
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Остеоартроз, остеохондроз, спондилоартроз тощо; профілактика та лікування ушкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень; період рековалесценції після переломів кісток; допоміжний засіб при болю в суглобах.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4016/01/01
Термін дії посвідчення: з 15.12.2005 до 15.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АРТРОН® ТРИАКТИВ
АТ код: M01BX
Наказ МОЗ: 717 від 15.12.2005


Інструкція для застосування АРТРОН® ТРИАКТИВ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АРТРОН® ТРИАКТИВ

(ARTHRON® TRIACTIVE)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: овальні двоопуклі таблетки зі скошеними краями світло-оранжевого кольору, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка містить: хондроітину сульфату натрію – 300 мг, глюкоза мінугідро хлориду – 500 мг, метилсульфонілметану (МСМ) – 250 мг;

допомiжнi речовини: дикальцію фосфат, магнiю стеарат, натрiюкроскармелоза, целюлоза мiкрокристалiчна, кислота стеаринова, кремнію діоксид колоїдний, гідроксипропилм етилцелюлоза, титану діоксид, рибофлавін, триацетин, метоцел Е 15, барвник FD&C жовтий.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при патології опорно-рухового апарату. Код АТС М 0 9А Х 10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка

Стимулює регенерацію хрящової тканини. Глюкоза мін та хондроітин беруть участь у біосинтезі сполучної тканини, сприяючи запобіганню процесів руйнування хряща і стимулюючи регенерацію тканини. Глюкоза мін посилює виробку хрящовогоматриксу і забезпечує неспецифічний захист від хімічного ураження хряща. Глюкоза мін входить до складу ендогенних глюкоза мінгліканів хрящової тканини. Іншою можливою функцією глюкоза міну є захист ураженого хряща від метаболічного руйнування, яке спричинене не стероїдними протизапальними засобами іглюкокортикостероїдами, а також власна помірна протизапальна дія.

Хондроітин сульфат натрію, незалежно від того, всмоктується він вінтактній формі або ж у вигляді окремих компонентів, служить додатковим субстратом для утворення здорового хрящового матриксу. Стимулює утвореннягіалуронону, синтез протеогліканів і колагену ІІ типу, а також захищаєгіалуронон від ферментативного розщеплення (шляхом пригнічення активностігіалуронідази) і від ураженої дії вільних радикалів; підтримує в’язкістьсиновіальної рідини, стимулює механізми репарації хряща і пригнічує активність тих ферментів (еластаза, гіалуронідаза), які розщеплюють хрящ. При лікуванніостеоартриту полегшує симптоми захворювання і зменшує потребу в НПЗЗ.

Метилсульфонілметан (МСМ) – речовина, яка містить сірку. Сірка сприяє всмоктуванню печінкою мінералів, має важливе значення для роботи мозку, утворення волосся, нігтів, сполучних тканин, хрящів, має виражену проти алергічнудію. МСМ сприяє видаленню лактату з тканин, токсинів, що дає змогу проникнути туди поживним речовинам; допомагає організму відновлювати ушкоджені клітини шкіри і сполучної тканини, оновлює їх еластичність.

Фармакокінетика

Біодоступність глюкоза міну при пероральному застосуванні – 25% (ефект“першого проходження” крізь печінку). Розподіляється в тканинах: найвищі концентрації в печінці, нирках і суглобному хрящі. Близько 30% прийнятої дози тривало розповсюджується в кістковій та м’язовій тканинах. Екскретуєтьсяпереважно з сечею в незмінному вигляді; частково з калом. Період напів виведення– 68 год. При внутрішньому застосуванні хондроітину сульфату натрію одноразово в дозі 0,3 г концентрація його в плазмі різко зростає протягом 24 год. Абсолютнабіодоступність – 12%. Близько 10 і 20% прийнятої дози абсорбується у виглядівисокомолекулярних і низь комолекулярних похідних, відповідно. Удаваний об’ємрозподілення – близько 0,44 мл/г. Хондроітин сульфат натрію метаболізуєтьсяшляхом де сульфірування (після введення низь комолекулярного хондроітину сульфату натрію). Виводиться з сечею. Період напів виведення – 310 хв.

 Показання для застосування.

Лікування захворювань суглобів і хребта (остеоартроз в тому числі, що супроводжується синовітом, остеохондроз); ураження суглобів ауто імунного генезу (ревматоїдний артрит); профілактики та лікування пошкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень (спортивна травма); дегенеративно-дистрофічних захворювань периферичних суглобів; при пошкодженнях зв’язок, бурситі, тендовагініті.

Також рекомендовано призначати в період реконвалесценції після переломів кісток (для прискорення утворення кісткової мозолі), травм, операційна опорно-руховому апараті.

Спосіб застосування та дози.

Дорослим та дітям старше 15 років по 1 – 2 таблетки на день, після їди, запиваючи достатньою кількістю рідини. Доза препарату можебути збільшена до 3 таблеток на день. Тривалість лікування визначається індивідуально, залежно від тяжкості та перебігу захворювання.

Побічна дія.

Можливе виникнення шкірних алергічних реакцій: гіперемія, кропив’янка, набряки кінцівок або обличчя, свербіж. З боку шлунково-кишкового тракту можуть спостерігатися нудота, блювання, діарея.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Не рекомендується застосовувати бід час вагітності та в період лактації.

Передозування.

При передозуванні можуть виникнути алергічні реакції. Лікування: промивання шлунка, активоване вугілля перорально, симптоматична терапія.

Особливості застосування.

Не має обмежень щодо керування авто транспортом і складними механізмами під час застосування препарату.

Не рекомендується призначати препарат дітям, у зв’язку з відсутністю клінічного досвіду.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

При сумісному застосуванні з антибіотиками групи тетрациклінів Артрон®Триактив посилює всмоктування їх у травному тракті і знижує всмоктування антибіотиків групи пеніциліні в і хлорамфеніколу. При одночасному застосуванні зГКС та НПЗЗ знижує потребу в застосуванні стероїдних та протизапальних засобах.

При призначенні додатково вітамінно-мінеральних комплексів ефективність лікування збільшується.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі до 30°С у щільно закритій упаковці. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Артрон триактив в аптеках




На сайті також шукають: Мірил, Тимолол інструкція, Застосування препарату Гіалган, Інструкція з використання Колдакт, Показання для застосування Ацик, Азалептол побічні дії, Септогал протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Суматриптан