Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЕРОТЕКС із запахом лаванди
Назва: ЕРОТЕКС із запахом лаванди | Шукати ЕРОТЕКС із запахом лаванди в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Benzalkonium chloride
Виробник: Спільне українсько-іспанське підприємство "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Супозиторії
Форма випуску: Супозиторії вагінальні по 18,9 мг №5, №10 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 супозиторій містить бензалконію хлориду - 18.9 мг
Допоміжні речовини: Олія ефірна лаванди, ліпофільна основа
Фармакотерапевтична група: Контрацептивні засоби для місцевого застосування
Показання: Місцева контрацепція.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4026/01/01
Термін дії посвідчення: з 15.12.2005 до 15.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЕРОТЕКС із запахом лаванди
АТ код: G02BB01
Наказ МОЗ: 717 від 15.12.2005


Інструкція для застосування ЕРОТЕКС із запахом лаванди

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Е Р О Т Е К С

(EROTEX)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: benzalkonium; алкілбензилдиметил амонію хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого зі злегка жовтуватим відтінком кольору, з ароматним запахом, кулеподібної форми;

склад: 1 супозиторій містить бензалконію хлориду 18,9 мг;

допоміжні речовини: олія ефірна лаванди, або рози, або лимону, ліпофільна основа.

Форма випуску. Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група. Контрацептиви для місцевого застосування. Вагінальніконтрацептиви. Код АТС G02B B 03.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Бензалконію хлорид – поверхнево активна катіонна речовина, протизаплідні властивості якої пов’язані зі здатністю руйнувати мембрани сперматозоїдів. За декілька секунд бензалконію хлорид імобілізуєсперматозоїди, руйнує їх клітинну мембрану та відділяє джгутики від голівок. Протизаплідна дія препарату Еротекс також реалізується за рахунок згущенняцерві кального слизу та утворення плівки, завдяки чому зменшується здатність сперматозоїдів проникати крізь зовнішнє вічко шийки матки. За умови правильного використання контрацептивна ефективність Еротексу близька до ефективностімікро дозованих пероральних контрацептивів та внутрішньо маткових засобів. Еротекс має також антисептичну та протимікробну дію, яка поширюється на гонококи, хламідії, трихомонади, ентерококи, корінебактерії, стафілококи, грибиCandida, віруси простого герпесу І та ІІ типу, гепатиту В, цитомегаловірус таВІЛ, завдяки чому значно зменшується ризик зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом. Препарат не впливає на гормональний фон та нормальну мікрофлору піхви (палочку Додерляйна).

Фармакокінетика. Препарат не поглинається слизовою оболонкою піхви, а лише абсорбується на її стінках, легко усувається спринцюванням чистою водою або видаляється з фізіологічними піхвовими виділеннями, діє тільки місцево й не потрапляє в системний кровотік. Тривалість місцевої дії Еротексустановить 4 години.

Показання для застосування. Місцева контрацепція для всіх жінок репродуктивного віку, особливо у випадках, коли її переваги є незаперечними:

при наявності протипоказань до пероральної та внутрішньо матковоїконтрацепції;

у післяпологовий період та період лактації;

у період після переривання вагітності;

у перименопаузальний період;

при нерегулярних статевих контактах;

у період заміни внутрішньо маткового засобу чи перерви у прийманні перорального контрацептиву.

Еротекс можна використовувати як “страху вальний” метод разом ізбудь-яким іншим контрацептивним засобом, у тому числі з презервативом.

Спосіб застосування та дози. Перед використанням вийняти супозиторій із захисної упаковки та ввести його глибоко у піхву не менш ніж за 5 хвилин достатевого акту. За цей час активна сперміцидна речовина рівномірно розподіляється у піхві. У разі повторного статевого контакту необхіднообов’язково ввести інший супозиторій Еротекс (один супозиторій на один статевий контакт!)

Побічна дія. У поодиноких випадках можливе виникнення відчуття печіння у піхві, яке швидко усувається спринцюванням чистою водою і не потребує проведення спеціальних заходів. Системних побічних ефектів не зареєстровано.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадків передозування препарату не зареєстровано.

Особливості застосування. Препарат необхідно застосовувати перед кожним статевим контактом, незалежно від фази менструального циклу, у випадку повторних статевих контактів необхідно вводити інший супозиторій Еротекс (одинсупозиторій на один статевий контакт)! Забороняється використовувати мило чиінші засоби на основі мила для туалету статевих органів впродовж 2 годин до та 2 годин після статевого акту, оскільки навіть незначні їх залишки руйнують діючу речовину Еротексу, контрацептивна дія препарату при цьому втрачається. Для цього слід використовувати тільки чисту воду. Спринцювання піхви забороняється протягом 2 годин після статевого акту.

У разі виявлення у жінки гострих запальних захворювань статевої системи, а також у випадку загострення хронічних запальних захворювань чи виявлення диспластичних змін епітелію піхви або шийки матки не рекомендується контрацепція Еротексом до зменшення основних клінічних проявів захворювання. Уразі призначення іншого інтравагінального засобу слід припинити контрацепціюЕротексом до закінчення всього курсу лікування.

Еротекс дозволяється застосовувати в період вагітності та лактації, атакож в період менструації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Під час застосування Еротексу не рекомендується використовувати інші вагінальні форми лікарських засобів, щоб уникнути можливості їх взаємодії та зменшення контрацептивного ефекту. Мило та інші засоби гігієни на основі мила ін активують хлорид бензалконію, що призводить довтрати його контрацептивної дії. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від +20Сдо +150С в недоступному для дітей місці. Термін придатності – 2роки.

Смотрите также: Цены на Эротекс в аптеках




На сайті також шукають: Коаксил, Д-пантенол інструкція, Застосування препарату Протопик, Інструкція з використання Вальтрекс, Показання для застосування Аертал, Ксизал побічні дії, Альфа-д3-тева протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Дермазол