Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТИЗИН®
Назва: ТИЗИН® | Шукати ТИЗИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Tetryzoline
Виробник: "Pfizer PGM" для "Pfizer Inc", Франція/США
Лікарська форма: Краплі
Форма випуску: Краплі назальні 0,1% по 10 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл крапель містить тетризоліну - 1.0 мг
Допоміжні речовини: Натрію цитрат, кислота хлористоводнева концентрована, бензалконію хлорид, спирт бензиловий, динатрію едетат, гіпромелоза, розчин сорбітолу некристалічного, олія ароматична, макрогол, гліцерилгідроксистеарат, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Риніт, фарингіт, синусит, сінна гарячка та ін.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4501/01/02
Термін дії посвідчення: з 18.05.2006 до 18.05.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТИЗИН®
АТ код: R01AA06
Наказ МОЗ: 289 від 18.05.2006


Інструкція для застосування ТИЗИН®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТИЗИН®

(TYZINE®)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: тетрагідрозоліну гідро хлорид (тетризолін);

хімічна назва: 2-(1,2,3,4-тетрагідро-1-нафтил)-2-імідазолінамоногідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: прозора (опалесцююча) рідина;

склад: 1 мл 0,1% крапель у ніс містить 1 мг тетрагідрозоліну гідро хлориду;

1 мл 0,05% крапель у ніс (для дітей) містить 0,5 мг тетрагідрозолінугідро хлориду;

допоміжні речовини: натрію цитрат, кислота хлористоводнева концентрована, бензалконію хлорид, спирт бензиловий, динатрію едетат, гіпромелоза, розчин сорбітолу некристалічного, масло ароматичне (макроголь), гліцерилгідроксистеарат, вода очищена.

Форма випуску. Краплі в ніс.

Фармакотерапевтична група. Судинозвужувальні засоби, симпатоміметики. АТС: R01AA06.

Фармакологічні властивості. Тетризолін – симпатоміметик, що безпосередньо стимулює альфа-адренергічні рецептори симпатичної нервової системи. При цьому він не впливає, або майже не впливає на бета-адренергічні рецептори. Коли тетризолін потрапляє на слизову оболонку носа, то, яксимпатоміметичний амін, він виявляє судинозвужувальні та проти набряковівластивості, що призводить до звуження дрібних артеріол носових ходів, зменшення набряку слизової оболонки носа та зниження секреції.

Фармакокінетика. Судинозвужувальна дія тетризоліну та зменшення набряку слизової оболонки носа під його впливом розпочинається приблизно через 1 хвилину після застосування і триває протягом 4 - 8 годин. При місцевому застосуванні (при використанні препарату згідно з інструкцією для застосування), тетризолін практично не всмоктується.

Показання до застосування. Препарат застосовують для зменшення набряку слизової оболонки носа у пацієнтів, що страждають на риніт, фарингіт, синусит, сінну гарячку, а також для зменшення набряку слизової оболонки носа під час процедур, пов’язаних з визначенням діагнозу або з терапевтичною метою.

Спосіб застосування та дози.

Тизин (0,1%) - якщо не призначено інакше, застосовують у дорослих тадітей (віком понад 6 років) по 2 - 4 краплі у кожний носовий хід.

Тизин для дітей (0,05%) - якщо не призначено інакше, застосовують удітей віком від 2 до 6 років по 2 - 3 краплі.

Використовуйте Тизин за необхідності, але не частіше, ніж один раз у 4години.

Зазвичай краплі Тизин можна закапувати з більшим інтервалом, оскільки їх дія часто триває довго (до 8 годин). Застосування крапель перед сном забезпечує спокійний сон протягом всієї ночі, не потребує додаткового застосування та не викликає безсоння внаслідок центральної стимуляції.

Тизин не слід застосовувати більш ніж 3 – 5 днів, за винятком випадків, коли інший режим застосування рекомендований лікарем. Повторне застосування можливе тільки через кілька днів.

Тизин закапують у кожний носовий хід, відхиляючи злегка голову назад.

Побічна дія. Інколи спостерігаються реактивна гіперемія, відчуття печіння слизової оболонки, хронічний набряк слизової оболонки при тривалій терапії, іноді можливі загальні реакції (часте серцебиття, головний біль, тремтіння, слабкість, пітливість, підвищення кров’яного тиску).

Тривале або надто часте застосування препарату у високих дозах може викликати відчуття печіння у носовій порожнині або відчуття сухості слизової оболонки, а також реактивний набряк з розвитком медикаментозного риніту, якийможе з’явитися не пізніше 3 – 5 доби. Тривале застосування похідних імідазолуможе викликати ураження епітелію з пригніченням активності війок. За таких умовможе розвинутися сухий риніт.

Протипоказання. Тизин не слід призначати хворим з підвищеною чутливістю до його компонентів та хворим з сухим ринітом.

Краплі в ніс “Тизин 0,1%” не застосовують у дітей віком до 6 років. Краплі в ніс “Тизин 0,05%” не застосовують у дітей віком до 2 років.

Передозування. Надмірне всмоктування альфа-симпатикоміметичнихпохідних імідазолу може викликати пригнічення центральної нервової системи, що проявляється у вигляді сонливості, зниження температури тіла, брадикардії, шокоподібної гіпотензії, апное та коми.

Антидот тетризоліну гідро хлориду невідомий. Застосування стимулюючих препаратів протипоказано. Хоча симптоми передозування Тизину досить тривожні, вони, як правило, легко минають і хворий швидко одужує. При необхідності застосовують активоване вугілля, проводять промивання шлунка, застосовують кисень, лікують пропасницю і застосовують проти судомні засоби. Для зниження кров’яного тиску вводять 5 мг фентоламіну в ізотонічному сольовому розчині повільно внутрішньо венно, або призначають 100 мг внутрішньо. При гіпотонії судинозвужувальні препарати протипоказані.

Особливості застосування. У пацієнтів з тяжкими формами серцево-судинних захворювань (наприклад, ішемічна хвороба серця, гіпертензія, феохромоцитома), з метаболічними хворобами (гіпертиреоз, діабет), у пацієнтів, що приймають МАО або інші препарати, які можуть викликати підвищення кров’яноготиску, Тизин можна застосовувати тільки після зіставлення можливої користі таризику для хворого.

Вагітність і лактація.

Оскільки існує вірогідність виникнення загальних побічних ефектів, застосування препарату під час вагітності та годуванні груддю рекомендують після ретельного зіставлення можливої користі та ризику для хворого.

Вплив на здатність керування автомобілем та користування технікою.

Загальні серцево-судинні ефекти можуть виникнути після тривалого застосування крапель в ніс “Тизин 0,1%” або крапель в ніс “ Тизин 0,05%” длядітей.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Комбіноване застосування Тизину з інгібіторами моноаміно оксидази або з трициклічними антидепресантами може викликати підвищення кров’яного тиску, що зумовлено судинозвужувальною дією препарату. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С, у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Тизин в аптеках




На сайті також шукають: Лозап, Тетурам інструкція, Застосування препарату Пропосол, Інструкція з використання Овестин, Показання для застосування Гепарсил, Азмарил побічні дії, Рантак протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Атусин