Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ
Назва: КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ | Шукати КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Calcium gluconate
Виробник: ВАТ "Луганський ХФЗ", м.Луганськ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,5 г № 10 у контурних безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить кальцію глюконату - 0.5 г
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Препарати кальцію та засоби для профілактики і лікування остеопорозу
Показання: При недостатній функції паращитовидних залоз, посиленому виділенні кальцію з організму, як додатковий засіб при лікуванні алергічних захворювань і алергії, викликаної ліками; для зменшення проникності судин при патологічних процесах різного генезу.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4657/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.06.2006 до 27.06.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ
АТ код: A12AA03
Наказ МОЗ: 411 від 27.06.2006


Інструкція для застосування КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КАЛЬЦІЮГЛЮКОНАТ

(CALCIUMGLUCОNATE)

Загальна характеристика:

міжнародна і хімічна назви: calcium gluconate; кальціюглюконат;

основні фізико-хімічні властивості: таблеткиплоско циліндричні, білого кольору, з фаскою та рискою;

склад: 1 таблетка містить кальціюглюконату 0,5 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Мінеральні добавки. Препарати кальцію. Код АТС А 12А А 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат поповнює відносний або абсолютний дефіцит кальцію в організмі. Іони кальцію беруть участь у передачі нервових імпульсів, скороченні скелетної та гладкої мускулатури, міокарда, у згортанні крові, у формуванні кісткової тканини і в багатьох інших фізіологічних процесах, забезпечуючи нормальне функціонування більшості органів та систем. Препарат знижує патологічно підвищену судинно-тканинну проникність, виявляє гемостатичну, антиалергічну та помірну протизапальну дію.

Фармакокінетика. Після внутрішнього застосування препарат частково всмоктується, головним чином, у тонкому кишечнику; частково виводиться з організму у незміненому вигляді. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1,2–1,3 год після внутрішнього застосування препарату. Рівномірно розподіляється по всіх органах і тканинах. У крові перебуває увільному (іонізованому) та зв’язаному стані. 50% загального кальцію сироватки крові становить іонізований кальцій, 5% перебуває у складі аніонних комплексів,45% зв’язано з білками. Фізіологічною активністю володіє іонізований кальцій. Його депо –кісткова тканина. Період напів виведення іонізованого кальцію зплазми крові становить 6–7 год. Препарат проникає крізь плацентарний бар’єр, потрапляє в грудне молоко. Близько 20% кальцію виводиться із сечею, 80%–кишечником.

Показання для застосування. Гіпопар атиреоз, гіпокальціємія (у т. ч. при тривалій іммобілізації або тривалому зневодненні); алергічні захворювання і алергічні ускладнення медикаментозної терапії; підвищена проникність судин при різноманітних захворюваннях (ексудативна фаза запального процесу, геморагічний васкуліт, променева хвороба); паренхіматозний гепатит, токсичні ураження печінки; нефрит, еклампсія; гіперкаліємія, гіперкаліємічна форма пароксизмальної міоплегії; шкірні захворювання (свербіж шкіри, екзема, псоріаз); кровотечі; як антидот при отруєннях солями магнію, щавлевої та фтористої кислот.

Спосіб застосування і дози. Призначають внутрішньо, перед прийомом їди. Препарат перед вживанням подрібнюють (таблетку необхідно розжувати перед проковтуванням).

Дорослим препарат призначають по 2–6 таблеток (1–3г) 2–3 рази на добу.

Дітям віком до 1 року призначають по 1 таблетці (0,5г) 1 раз на добу, подрібнюючи і розчиняючи таблетку в невеликій кількості води, молока або фруктового соку.

Дітям від 2 до 4 років призначають по 2 таблетки (1г), від 5 до 6 років – по 2–3 таблетки  (1–1,5 г), від 7 до 9 років – по 3–4 таблетки (1,5–2 г), від 10 до 14 років – по 4–6 таблеток (2–3 г) на добу в 2–3 прийоми.

Курс лікування визначається лікарем і в середньому становить від 10 днів до 1 місяця. При необхідності можна повторити.

Побічна дія. З боку системи травленняї: нудота, блювання, діарея, болі в животі. З боку серцево-судинної системи: брадикардія. зазначені явища звичайно швидко проходять самостійно. З боку обміну речовин: гіперкальціємія, гіперкальціурія. При тривалому застосуванні препарату можливо виникнення запорів, іноді розвиваються обструктивні процеси у кишечнику, зумовлені утворенням кальцієвих каменів.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату, гіперкальціємія, виражена гіперкальціурія, тромбоз, виражений атеросклероз, підвищена зсілість крові, тяжка ниркова недостатність.

Передозування. Симптоми: можливі диспепсичні явища. Розвиток гіперкальціємії та інших токсичних проявів при гострому передозуванні малоймовірні. Лікування: припинити прийом препарату. зазначені явища звичайно швидко проходять самостійно після припинення застосування препарату. Як антидот можливо застосовувати кальцитонін, який вводять внутрішньо венно із розрахунку 5,0–10,0 МО на 1 кг маси тіла на добу.

Особливості застосування. При застосуванні у пацієнтів, які одержують серцеві глікозиди і/або діуретики, а також при тривалому лікуванні слід контролю вати концентрацію кальцію та креатині ну вкрові. У випадку підвищення їх концентрації слід зменшити дозу препарату або тимчасово припинити його застосування. У зв’язку з тим, що вітамін D3 підвищує абсорбцію кальцію зі шлунково-кишкового тракту, щоб уникнути передозування кальцію, необхідно враховувати надходження вітаміну D3 та кальцію зінших джерел.

Всмоктування кальцію зі шлунково-кишкового тракту може зменшуватися при одночасному застосуванні деяких продуктів, наприклад, шпинату, ревеню, висівок і зернових.

Кальцій виділяється з грудним молоком, що слід враховувати при призначенні жінкам у період лактації. Якщо дитина приймає препарати кальцію або вітамін D3, то прийом Кальцію глюконату жінці слід припинити.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При сумісному застосуванні препарати кальцію можуть потенціювати терапевтичні та токсичні ефекти серцевих глікозидів, підвищувати абсорбцію тетрациклінів, токсичність хінідину і знижувати абсорбцію біс фосфонатів зі шлунково-кишкового тракту. Глюкокортикостероїди зменшують абсорбцію кальцію. Одночасне застосування з ті азидними діуретиками або кальційвміщуючи ми препаратами підвищує ризик розвитку гіперкальціємії. Петльові діуретикі, навпаки, збільшують виведення кальцію нирками. Кальцію глюконат при одночасному застосуванні зменшує дію кальцієвих блокаторів.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 150Сдо 250С. Термін придатності – 5 років. Источник

Зберігати в недоступному для дітей місці!

Смотрите также: Цены на Кальция глюконат в аптеках




На сайті також шукають: Метилурацил, Галоперидол інструкція, Амоксил застосування, Ревмоксикам побічні дії, Дуба кора протипоказання