Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ
Назва: ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ | Шукати ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Chondroitine sulfate
Виробник: ВАТ "Фітофарм", м.Артемівськ, Донецька обл., Україна
Лікарська форма: Гель
Форма випуску: Емульгель для зовнішнього застосування 5 % по 25 г або по 40 г у тубах
Діючі речовини: 1 г емульгелю містить: хондроїтину сульфату 0,05 г
Допоміжні речовини: Диметилсульфоксид, полісорбат-60, кокоїлу каприлокапрат, спирт цетостеариловий, пропіленгліколь, диметикон, гідроксипропілметилцелюлоза, імідосечовина, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Дегенеративні захворювання суглобів і хребта, у т.ч. остеоартроз, остеохондроз
Термін придатності: 1,5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4699/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.06.2006 до 27.06.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ
АТ код: M02AA
Наказ МОЗ: 411 від 27.06.2006


Інструкція для застосування ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ

(CHONDROITIN-PHYTOPHARM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: chondroitinsulfate; хондроїтин сульфат (хондроїтин сульфат натрію);

основні фізико-хімічні властивості: емульгель білого кольору, зі слабким специфічним запахом;

склад: 1 г емульгелю міститьхондроїтину сульфату натрію 0,05 г;

допоміжні речовини: диметилсульфоксид, полісорбат 60, кокоїл каприлокапрат, спирт цетостеариловий, пропіленгліколь, диметикон, гідроксипропілкрохмалю фосфат, імідосечовина, вода очищена.

Форма випуску. Емульгель для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують при патології опорно-рухового апарату. Хондроітин сульфат. Код АТС М 01А Х 25.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Хондропротекторний, хондростимулюючий, репаративний, протизапальний, знеболювальний засіб. Хондроітин сульфат – високомолекулярний мукополісахарид, що є природним компонентом суглобового хряща; він бере участь у побудові основної речовини хрящової і кісткової тканини. Поліпшує фосфорно-кальцієвий обмін у хрящовій тканині, пригнічує ферменти, що порушують структуру і функцію суглобового хряща, гальмує процеси дегенерації хрящової тканини. Стимулює синтезглюкоза міногліканів, нормалізує метаболізм гіалінової тканини, сприяє регенерації хрящових поверхонь і суглобової сумки. Запобігає компресії сполучної тканини, збільшує продукцію суглобової рідини і рухомість уражених суглобів. Уповільнює резорбцію кісткової тканини, знижує втрату кальцію і прискорює процеси репарації кісткової тканини, гальмує прогресу ванняостеоартрозу.

Препарат зменшує болісність суглобів у спокої та під час ходьби, послаблює прояв запалення, сприяє зниженню потреби у не стероїдних протизапальних засобах.

Фармакокінетика. Хондроітин сульфат при нашкірному нанесенні проникає крізь шкірний бар’єр. Максимальна концентрація уплазмі крові досягається через 3 - 4 год після застосування. Хондроітин сульфат характеризується високою тропністю до тканин, багатих на глюкоза міноглікани, що зумовлює його високу біодоступність щодо хряща і кістки, яка становить 13 %. При курсовому застосуванні препарат накопи чується у тканинах опорно-рухового апарату, а саме — в суглобовому хрящі і синовіальній рідині. Виведення препарату відбувається нирками протягом 24 год.

Показання для застосування. Дегенеративно-дистрофічні захворювання суглобів і хребта (переважно локалізовані форми): остеоартроз, остеохондроз.

Спосіб застосування тадози.Дорослим і дітям старше 12 років мазь наносять 2 - 3 рази на добу тонким шаромна шкіру у ділянці ураження, легко втираючи в шкіру до повного всмоктування. Тривалість курсу лікування визначається індивідуально, залежно від ефективності і переносимості терапії та, як правило, становить 2 - 3 тижні.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься, однак можуть виникнути шкірні реакції у вигляді свербежу, гіперемії, печіння, висипання у місцях аплікації, що потребує відміни препарату.

Протипоказання. Тромбофлебіти, індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, схильність до кровоточивості.

Передозування. Випадки передозування препарату не описані. За умови дотримання рекомендацій щодо застосування передозування препарату є малоймовірним.

Особливості застосування. Препарат слід наносити лише на неушкоджені ділянки шкіри, запобігаючи потраплянню на відкриті рани, вочі та на слизові оболонки.

Вагітність і лактація. В період вагітності та лактації можливість застосування препарату визначає лікар.

Застосування в педіатрії.. ЕмульгельХондроітин-Фітофарм слід з обережністю призначати дітям.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При нашкірному застосуванні препарату його взаємодії зіншими лікарськими засобами не встановлено.

Умови та термін зберігання.Зберігатив недоступному для дітей місці при температурі 15 - 25 оС. Не заморожувати. Источник

Термін придатності – 1,5 роки.

Смотрите также: Цены на Хондроитин в аптеках




На сайті також шукають: Фторафур, Уронефрон інструкція, Бусерин застосування, Терцеф побічні дії, Семакс протипоказання