Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ
Назва: ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ | Шукати ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bendazol
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 20 мг № 10 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить бендазолу - 20мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, картопляний крохмаль, тальк, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Спазмолітичні засоби, які розслаблюють гладкі м'язи кровоносних судин, а також бронхів та інших внутрішніх органів
Показання: Спазми кровоносних судин і гладких м'язів внутрішніх органів, виразкова хвороба шлунка, захворювання нервової системи
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4780/02/01
Термін дії посвідчення: з 26.07.2006 до 26.07.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ
АТ код: C04AX31
Наказ МОЗ: 520 від 26.07.2006


Інструкція для застосування ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИБАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: бендазол, 1 таблетка містить 20 мг бендазолугідро хлориду у перерахуванні на 100 % суху речовину;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, картопляний крохмаль, тальк, кальцію стеарат.

Лікарська форма. Таблетки.

Таблетки білого кольору, з плоскою поверхнею, зфаскою.

Фармакотерапевтична група. Периферичний вазодилататор. Код АТС С 04АХ 31.

Фармакологічні властивості. Бендазол – вазодилатуючий і спазмолітичнийзасіб. Він має гіпотензивну, судинорозширювальну дію, стимулює функцію спинного мозку, має помірний імуностимулюючий ефект.

Чинить безпосередню спазмолітичну дію на гладенькім’язи кровоносних судин і внутрішніх органів. Препарат спричиняє нетривалий (2–3 год) і помірний гіпотензивний ефект, добре переноситься. Спричиняє нетривале розширення мозкових судин при хронічній гіпоксії мозку, зумовленій місцевим порушенням кровообігу (склероз церебральних артерій). Полегшуєсинаптичну передачу в спинному мозку.

Дибазол стимулює продукцію антитіл, підсилює фагоцитарну активність лейкоцитів, макрофагів, поліпшує синтез інтерферону, алеімуномодулюю чий ефект дибазолу розвивається повільно.

Швидко всмоктується в шлунково-кишковому тракті. Терапевтичний ефект настає через 30–60 хвилин після прийому препарату. Тривалість дії складає 2–3 год. Виводиться препарат переважно із сечею.

Показання для застосування. Артеріальна гіпертензія як додаткова терапія. Захворювання нервової системи – залишкові явища поліомієліту, периферичний параліч лицьового нерва; полі неврити, синдром млявого паралічу.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Захворювання, що протікають зі зниженням м’язового тонусу. Судомний синдром. Артеріальна гіпотензія. Тяжка серцева недостатність. Діти до 12 років.

Належні заходи безпеки при застосуванні.Перед початком лікування порадьтеся з лікарем!

Недоцільно тривале застосування Дибазолу-Дарниця якантигіпертензивного засобу у хворих похилого віку через можливість погіршення показників ЕКГ, зменшення серцевого викиду.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Немає доведених відомостей про вплив препарату на плід при вагітності, однак при призначенні препарату вагітним варто пам’ятати, що користь від застосування препарату утаких випадках повинна перевищувати можливий ризик для плоду.

Не існує також доведених даних про перехід препарату в грудне молоко. При необхідності застосування Дибазолу-Дарниця грудне годування рекомендується перервати.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. Препарат не впливає на швидкість реакції, його можна в рекомендованих дозах застосовувати особам, що керують транспортними засобами і працюють зі складними механізмами.

Діти. Препарат не призначають дітям віком менше 12 років.

Спосіб застосування та дози. Як спазмолітичний засіб дорослим і дітям старше 12 років препарат призначають усередину по 20–40 мг (1–2 таблетки) 2–3рази на добу. Приймають Дибазол-Дарниця за 2 год до їди або через 2 год післяїди.

При захворюваннях нервової системи Дибазол-Дарниця призначають дорослим по 5 мг один раз на день або через день. Курс лікування становить 3–4 тижні. Наступні курси проводять з перервою в 1–2 місяці. Найвищі дози для дорослих усередину: разова – 50 мг, добова – 150 мг.

Передозування. При випадковому чи навмисному значному перевищенні дози іноді спостерігаються гіпотензія, підвищена пітливість, відчуття жару, запаморочення, нудота, легкий головний біль, що швидко минають при зменшенні дози або відміні препарату.

При виникненні зазначених симптомів необхідно негайно звернутися до лікаря. До приходу лікаря рекомендовано викликати блювання, промити шлунок з використанням активованого вугілля. Призначають сольове проносне.

Побічні ефекти. У разі появи будь-яких небажаних реакцій необхідно порадитися з лікарем!

Дибазол-Дарниця звичайно добре переноситься. Можливі алергічні реакції, зниження артеріального тиску. Дуже рідко спостерігаються почервоніння обличчя, відчуття припливу жару.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами таінші види взаємодій. ЯкщоВи приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково проконсультуйтеся злікарем щодо можливості застосування препарату.

Дибазол-Дарниця добре сполучається з папаверинугідро хлоридом, теоброміном, фенобарбіталом. При сполученні з анаприліномгіпотензивний ефект дибазолу не змінюється, але при тривалому призначенні дибазол запобігає підвищенню загального периферичного опору, що спричиненийанаприліном. Сполучення з фентоламіном підсилює гіпотензивний ефект, тому щофентоламін і дибазол приводять до зниження загального периферичного судинного опору. Дибазол-Дарниця підсилює гіпотензивну дію клофеліну, резерпіну, салуретиків, засобів, що впливають на ренін-ангіотензивну систему. Добре сполучається з препаратами – антагоністами кальцію, посилює їхантигіпертензивну дію.

Термін придатності. 2 роки.

Дата закінчення терміну придатності вказана на контурній чарунковій упаковці та на пачці. Не рекомендується застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Источник

Умови зберігання. Препарат необхідно зберігати в недоступному длядітей місці, в оригінальній упаковці, при температурі не вище 25 °С.

Смотрите также: Цены на Дибазол в аптеках




На сайті також шукають: Евкаліпт, Серміон інструкція, Застосування препарату Коріол, Інструкція з використання Дисфлатил, Показання для застосування Пантенол спрей, Левофлокс побічні дії, Еуфілін протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кромогексал