Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСКОРУТИН®
Назва: АСКОРУТИН® | Шукати АСКОРУТИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ "Київський вітамінний завод", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки №10, №10х5 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить: аскорбінової кислоти - 0.05 г, рутину - 0.05 г
Допоміжні речовини: Цукор, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, тальк
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну Р
Показання: Гіпо- і авітаміноз Р; геморагічні діатези, капіляротоксикози, променева хвороба, алергічні захворювання, крововилив у сітківку ока, септичний ендокардит, артеріальна гіпертензія, ревматизм і т.ін.; інфекційні хвороби та ін.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4875/01/01
Термін дії посвідчення: з 01.08.2006 до 01.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСКОРУТИН®
АТ код: A11JA
Наказ МОЗ: 532 від 01.08.2006


Інструкція для застосування АСКОРУТИН®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 АСКОРУТИН®

 (ASCORUTIN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки плоско циліндричної форми з фаскоюі рискою, світлого зеленувато-жовтого кольору з вкрапленнями;

склад: 1 таблетка містить кислоти аскорбінової (вітаміну С) 50мг,

рутину (вітаміну Р) 50 мг;

допоміжні речовини: цукор, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, тальк.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Капіляростабілізуючі засоби. Рутозид, комбінації.

Код АТС С 05С А 51.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Аскорутин® зменшує проникність та ламкість капілярів, зміцнює судинну стінку, зменшує її набряклість і запалення, має антиоксидантні і радіопротекторні властивості, бере участь вокислювально-відновних процесах, обміні вуглеводів, утворенні стероїдних гормонів, регенерації тканин, синтезі елементів сполучної тканини, сприяє підвищенню опірності організму до несприятливого впливу навколишнього середовища та інфекційних захворювань.

Фармакокінетика. Кожен вітамін, що входить до складу препарату, зазнає властивих йому перетворень. Кислота аскорбінова швидко всмоктується переважно в дванадцяти палій і порожній кишках. Через 30 хвилин після введення вміст кислоти аскорбінової в крові помітно зростає, починається захоплення її тканинами, при цьому вона спочатку перетворюється в дегідроаскорбінову кислоту, що проникає крізь клітинні мембрани без енерг етичних витрат, і швидко відновлюється в клітині. Кислота аскорбінова в тканинах міститься майже виключно внутрішньоклітинно, визначається в трьох формах – аскорбінової, дегідроаскорбінової кислот і аскорбігену (зв’язаної аскорбінової кислоти). Розподіляється між органами нерівномірно. Багато її міститься в залозах внутрішньої секреції, особливо в надниркових залозах, менше – у головному мозку, нирках, печінці, у серцевому і скелетних м’язах. Метаболізується іекскретується до 90% нирками у формі оксалату, частково – у вільній формі.

Рутин, всмоктуючись у травному тракті, сприяє транспорту і депонуваннюаскорбату. Виводиться в незмінному стані і у вигляді метаболітів, переважно зжовчю, менше – з сечею.

Показання для застосування. Профілактика і лікування гіпо- та авітамінозу Р та С. Захворювання, які супроводжуються підвищенням проникності судин: геморагічні діатези, капіляротоксикози, променева хвороба, алергічні захворювання, тромбопенічна пурпура,

гломерулонефрит, крововиливи в сітківку ока, септичний ендокардит, артеріальна гіпертензія, ревматизм, арахноїдит, інфекційні хвороби (висипний тиф, кір, скарлатина, грип).

З профілактичною і лікувальною метою використовують також при ураженнях капілярів, які спричинені застосуванням деяких лікарських засобів (антикоагулянти, антибіотики, саліцилати).

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують внутрішньо, післяїди.

З метою профілактики дорослим та підліткам Аскорутин®необхідно приймати по 1 - 2 таблетки на добу, дітям віком від 3 років – по ½- 1 таблетці на добу. Курс визначається індивідуально.

З лікувальною метою дорослі та підлітки приймають препарат по 1 - 2таблетки 2 - 3 рази на добу, діти віком від 3 років – ½ - 1таблетці 2 - 3 рази на добу. Тривалість курсу застосування препарату – 3 - 4тижні.

Побічна дія. В окремих випадках можливі алергічні реакції на компоненти препарату, головний біль, відчуття жару, диспептичні розлади (спазми шлунка, нудота, блювання), при тривалому застосуванні – підвищення збудження, АТ, порушення сну, утворення каменів у сечовивідних шляхах.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, гіпокаліємія, тромбози, тромбофлебіти, подагра, сечокам’яна хвороба. Дитячий вік (до 3 років).

Передозування.

Симптоми: біль у ділянці епігастрію, нудота, блювання, діарея, свербіж та шкірні висипи, підвищена збудливість нервової системи.

Лікування: промивання шлунка, сорбенти, симптоматичне лікування.

Особливості застосування. З обережністю необхідно призначати при діабеті та хворобах нирок. Лікування у великих дозах не проводять у хворих зі схильністю до рецидивуючої сечокам’яної хвороби. При застосуванні у великих дозах необхідний контроль функції нирок та артеріального тиску, а також функції підшлункової залози.

Через вміст у препараті рутину його не слід застосовувати в першому триместрі вагітності.

Одночасне застосування препарату з лужним питвом (мінеральні води) зменшує всмоктування вітаміну С. Також всмоктування може порушуватися при кишкових дискінезіях, ентеритах та ахілії.

Кислота аскорбінова може впливати на результати різних лабораторних досліджень, наприклад, при визначенні вмісту в крові глюкози, білірубіну, активності трансаміназ, лактатдегідрогенази тощо.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Кислота аскорбінова зменшує ефективність сульфаніламідних препаратів та антибіотиків з групи аміноглікозидів, знижує терапевтичну дію гепарину та непрямих антикоагулянтів, сприяє засвоєнню заліза, підвищує всмоктування пеніциліну, посилює побічну дію саліцилатів (ризик виникнення кристалурії). Застосування пероральних контрацептивів знижує рівень вітаміну С в організмі.

При одночасному застосуванні низьких доз вітаміну Ста вітамінів В1, В2, В12 та ВСвідзначається взаємне посилення терапевтичної дії.

При необхідності застосування більше 4 тижнів, препарат не слід призначати разом із серцевими глікозидами, антигіпертензивними препаратами абоне стероїдними протизапальними засобами, оскільки він може підсилювати їх дію.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 4 роки.

Смотрите также: Цены на Аскорутин в аптеках




На сайті також шукають: Алтейка, Велоз інструкція, Застосування препарату Но-соль, Інструкція з використання Холівер, Показання для застосування Кардура, Нафтизин побічні дії, Хондроксид протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пекторал