Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СИНАФЛАН
Назва: СИНАФЛАН | Шукати СИНАФЛАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Fluocinolone acetonide
Виробник: ВАТ "Нижфарм", м.Нижній Новгород, Російська Федерація
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь для зовнішнього застосування 0,025% по 15 г у тубах
Діючі речовини: 1 г мазі містить: флуоцинолону ацетоніду 0,25 мг
Допоміжні речовини: Пропіленгліколь, вазелін, ланолін безводний, церезин
Фармакотерапевтична група: Гормони кори надниркових залоз та їх синтетичні аналоги
Показання: При місцевих запальних захворюваннях шкіри, алергічних захворюваннях шкіри слизових оболонок, екземі, обмеженому псоріазі, свербежу та ін.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4902/01/01
Термін дії посвідчення: з 01.08.2006 до 01.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СИНАФЛАН
АТ код: D07AC04
Наказ МОЗ: 532 від 01.08.2006


Інструкція для застосування СИНАФЛАН

І Н С Т Р У К Ц ІЯ

для медичного застосування препарату

СИНАФЛАН

(Sinaflan)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: флуоцинолонуацетонід;

основні фізико-хімічні властивості: мазь від світло-жовтого до жовтого кольору;

склад: 1 г мазі містить флуоцинолону ацетоніду 0,25 мг;

допоміжні речовини:пропіленгліколь, вазелін, ланолін безводний, церезин.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Кортикостероїди для застосування в дерматології.

Код АТС D07АС 04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Діючою речовиною єфторова ний глюкокортикостероїд – флуоцинолону ацетонід. Препарат має протизапальну, проти алергічну, анти ексудативну та протисвербіжну дію. Зменшує прояв та усуває запальну реакцію шкіри. Гальмує накопичення макрофагів, лейкоцитів у місці запалення, пригнічує утворення Т- та В-лімфоцитів, порушуєїх взаємодію, знижує судинно-тканинну проникність, перешкоджаючи утворенню запальних набряків. Пригнічує фагоцитоз, вивільнення мікросомальних ферментів та медіаторів запалення.

Фармакокінетика. Місцеве застосування препарату в терапевтичних дозах практично не має системної дії та не пригнічує функцію надниркових залоз. При місцевому застосуванні в терапевтичних дозах трансдермальне всмоктуванняфлуоцинолону ацетоніду дуже низьке.

Показання для застосування. Алергічні та запальні захворювання шкіри немікробної етіології (себорейний дерматит, екзема різного генезу та локалізації, нейродерміт, псоріаз), сонячні опіки, укуси комах.

Спосіб застосування та дози. Місцево. Наносять невелику кількість препарату 2-4рази на добу і злегка втирають. Тривалість лікування залежить від характеру захворювання і становить зазвичай 5 – 10 днів, при тривалому перебігу захворювання – до 25 днів. Тривалість призначення у дітей не повинна перевищувати 5 днів. При обмежених ділянках запалення для підсилення ефекту мазь можна застосовувати під оклюзійну пов’язку. Не дозволяється застосовувати під пов’язку більше 2 г мазі на добу. Мазь переважно рекомендується застосовувати при сухих формах дерматозів.

Побічна дія. Можливий розвиток вторинних інфекційних уражень шкіри та атрофічних змін у ній (печіння, шкірний свербіж, сухість шкіри, стероїдні вугрі, фолікуліт). При тривалому застосуванні – можливі гіпертрихоз, алопеція, особливо у жінок, вторинний імунодефіцит (загострення хронічних інфекційних захворювань, генералізація інфекційного процесу, розвиток опортуністичних інфекцій, атрофія шкіри, місцевий гірсутизм, телеангіоектазії, пурпура, порушення пігментації). При нанесенні на великі ділянки можливі системні прояви (гастрит, стероїдна виразка шлунка, недостатність надниркових залоз, синдром Іценко-Кушинга, стероїдний цукровий діабет, уповільнення репаративних процесів).

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Бактеріальні, вірусні, грибкові захворювання. Аногенітальний свербіж, піодермія, пухлини шкіри. Інфекційні захворювання шкіри, шкірні прояви сифілісу, туберкульоз шкіри, пелюшковий висип, рожеві вугрі, трофічні виразки, пов’язані з варикозним розширенням вен, вагітність, лактація, дитячий вік до 1року.

Передозування. Свербіж, печіння у місці нанесення мазі, гіперглікемія, глюкозурія, синдром Іценко-Кушинга. Лікування симптоматичне нафоні поступової відміни препарату.

Особливості застосування. Застосовують тільки короткими курсами на обмежених ділянках шкіри. Препарат не слід наносити на обличчя. Уникати потрапляння вочі. Під час лікування рекомендується носити просторий одяг. У хворих із звичайними та рожевими вуграми на фоні лікування можливе загострення захворювання. Для лікування захворювань шкіри, які супроводжуються інфекцією, рекомендується призначати препарат разом з антимікробними засобами. При застосуванні оклюзій них пов’язок через підвищену біодоступність можливий розвиток загальнорезорбтивних ефектів, характерних для глюкокортикоїдів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія поки що невідома. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей місціпри температурі 5 - 20 º С. Термін придатності - 5 років. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Синафлан в аптеках




На сайті також шукають: Еритроміцин, Омепразол інструкція, Застосування препарату Умкалор, Інструкція з використання Флемоклав солютаб, Показання для застосування Сальброксол, Торсид побічні дії, Целебрекс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Окситоцин