Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ
Назва: ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ | Шукати ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "G.Pohl-Boskamp GmbH & Co. KG", Німеччина
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули кишковорозчинні по 300 мг № 20
Діючі речовини: 1 капсула містить: 300 мг миртолу стандартизованого на мінімальний вміст 75 мг лимонену, 75 мг цинеолу, 20 мг альфа-пініну
Допоміжні речовини: Рапсова олія, рафінована; оболонка: желатин, гліцерин 85 %, висушена субстанція рідкого 70 % сорбітолу, кислота хлористоводнева 13 % (отримана з кислоти хлористоводневої 25 % і води очищеної), гіпромелози фталат, дибутилфталат
Фармакотерапевтична група: Відхаркувальні засоби
Показання: Застосовується в комплексній терапії для лікування гострого і хронічного бронхіту, при запаленні придаткових пазух носа (синусити).
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4948/01/02
Термін дії посвідчення: з 18.08.2006 до 18.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ
АТ код: R05С
Наказ МОЗ: 572 від 18.08.2006


Інструкція для застосування ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ

(GELOMYRTOL® FORTE)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:прозора, жовтувата м’яка желатинова капсула. Вміст капсул: прозора рідина з характерним запахом.

склад: 1 капсула містить миртолу стандартизованого 300 мг;

допоміжні речовини: рапсова олія, рафінована;

склад капсульної оболонки: желатин, гліцерин 85 %, висушена субстанція рідкого 70 % сорбітолу (некристалізуючого), кислота хлористоводнева 13 %(отримана з кислоти хлористоводневої 25 % і води очищеної), фталат гіпромелози, дибутилфталат.

Форма випуску. Капсули кишково розчинні.

Фармакотерапевтична група. Відхаркувальні засоби, за винятком комбінованих препаратів, що містять протикашльові засоби. Код АТС R05С.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Геломиртол форте містить як активну речовину ефірну олію рослинного походження - миртол стандартизований.

Миртол стандартизований володіє секретомоторним і секретолітичним ефектом, що призводить до розрідження мокротиння, активації мукоциліарного епітелію і, як результат, інтенсивному виділенню мокротиння. При застосуванні у високих дозах миртол стандартизований також володіє проти інфекційним, іммуномодуляторним, спазмолітичним исудинорозширюючим ефектом.

Фармакокінетика. Невивчалась.

Показання для застосування. Застосовується в комплексній терапії для лікування гострого і хронічного бронхіту, при запаленні придаткових пазух носа (синусити).

Спосіб застосування та дози. Капсули Геломиртол форте рекомендовано приймати за 30 хв до їди, запивати великою кількістю холодної води або іншими напоями.

При клінічній картині гострого запалення приймати по 1 капсулі 3-4 разина день. З метою створення умов для поліпшення сну останню дозу потрібно приймати перед сном.

При картині хронічного запалення приймати по 1 капсулі 2 рази на день. Таке ж дозування рекомендовано при довготривалій терапії.

Для полегшення ранкового від ходження мокротиння при хронічному бронхіті рекомендовано приймати додатково 1 капсулу Геломиртол форте ввечері, передсном.

Дітям до 10років (даний препарат призначають дітям у той період, коли вони можуть самостійно ковтати капсулу) призначають по 1 капсулі 2 рази на добу.

Препарат застосовують у період проявів симптомів захворювання та протягом 2-4 днів післяїх зникнення.

Побічна дія. В окремих випадках можуть виникати больові явища ідискомфорт у шлунково-кишковому тракті, загострення перебігу жовчокам’яної ісечокам’яної хвороби. Дуже рідко – алергічні реакції (свербіж, почервоніння шкіри).

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дана лікарська форма призначається дітям з 6 років.

 

Передозування. Випадки передозування лікарського препарату не відмічені.

Особливості застосування. Хоча немає відомостей про шкідливу дію препаратуГеломиртол форте на плід, у період вагітності приймати препарат тільки під контролем лікаря, особливо у першому триместрі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. На даний час взаємодія Геломиртолу форте таз іншими лікарськими засобами не відома. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці, при температурі до 25°С.

Термін придатності3 роки.

Смотрите также: Цены на Геломиртол форте в аптеках




На сайті також шукають: Велвумен, Баралгетас інструкція, Застосування препарату Атенолол, Інструкція з використання Трентал, Показання для застосування Канефрон н, Пренеса побічні дії, Неогемодез протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Цефекон д