Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СУЛЬФАЦИЛ-НАТРІЮ
Назва: СУЛЬФАЦИЛ-НАТРІЮ | Шукати СУЛЬФАЦИЛ-НАТРІЮ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sulfacetamide
Виробник: ЗАТ "Трудовий колектив Київського пiдприємства по виробництву бактерiйних препаратiв "Бiофарма", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 30% по 5 мл або 10 мл у флаконах № 1, № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить сульфацилу натрію - 0.3 г
Допоміжні речовини: Натрію метабісульфіт, 1М розчин натрію гідроксиду, вода для ін`єкцій
Фармакотерапевтична група: Сульфаніламідні препарати
Показання: Кон'юнктивіти, кератити, блефарити, гнійні виразки рогівки, бленорея та інші інфекційні захворювання очей.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5006/01/01
Термін дії посвідчення: з 18.08.2006 до 18.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СУЛЬФАЦИЛ-НАТРІЮ
АТ код: S01AB04
Наказ МОЗ: 572 від 18.08.2006


Інструкція для застосування СУЛЬФАЦИЛ-НАТРІЮ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування

СУЛЬФАЦИЛНАТРІЮ

(Sulfacylsodium)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: sulfacetamidе,N’-aцетил-(4-аміно-бензол сульфамід)-натрію моногідрат;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна абозлегка забарвлена прозора рідина;

склад: 1 мл розчину містить 300 мг сульфацетаміду натрію;

допоміжні речовини: натрію мета бісульфіт, 1М розчин натрію гідроксиду, вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Краплі очні.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні засоби, що застосовуються в офтальмології.

Код АТС S01А В 04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антимікробний засіб групи сульфаніламідів. Препарат ефективний при стрептококових, гонококових, пневмококових та колі-бацилярних інфекціях. Діє бактеріостатично. Механізм діїпов'язаний з конкуруючим антагонізмом з пара-аміно бензойною кислотою і конкуруючим пригніченням дигідроптероатсинтетази, що призводить до порушення синтезу тетрагідрофолієвої кислоти, необхідної для синтезу пуринів тапіримідинів.

Фармакокінетика. При інстиляції након’юктиву сульфацил натрію проникає в середовище ока, де і створює свою специфічну антибактеріальну дію. Діє переважно місцево, але частина препарату всмоктується крізь запалену кон’юктиву та проникає у системний кровоток .

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання очей, викликані чутливою до препарату мікрофлорою (кон'юнктивіти, кератити, блефарити, гнійні виразки рогівки, бленорея). Гонорейні захворювання очей у новонароджених та дорослих, профілактика бленореї у новонароджених.

Спосіб застосування та дози. Препарат закапують вуражене око по 1–2 краплі 3–6 разів на день. Курс лікування 7-10 днів. При гонорейних захворюваннях очей: місцеве лікування (у вигляді закапувань 30 % розчином сульфацил натрію). Для профілактики бленореї у новонароджених закапують у очі по 2 краплі безпосередньо після народження та по 2 краплі через 2 години.

Побічна дія. Прохідне печіння вочах, почервоніння кон’юнктиви.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату та інших сульфаніламідів.

Передозування. Значне подразнення слизової оболонки ока; у цих випадках негайно припиняють прийом препарату. У випадку необхідності призначають симптоматичне лікування.

Особливості застосування. При виразках рогівкиїї припудрюють подрібненим порошком (пудрою) сульфацил натрію 5-6 разів на деньдо повної епітелізації, потім переходять на закапування 30% водного розчину. Під час вагітності та годування груддю достатнього досвіду по застосуванню препарату немає. Можливо застосування сульфацилу натрію для лікування вагітних та під час лактації за призначенням лікаря, якщо очікуваний лікувальний ефектпривищує ризик розвитку можливих побічних ефектів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При сумісному застосуванні з новокаїном, дикаїном, анестезином бактеріостатичний ефект зменшується; дифеніл, саліцилати підсилюють токсичністьсульфацилу натрію; при застосуванні з антикоагулянтами непрямої дії підвищується специфічна активність останніх. Сульфацил натрію при місцевому застосуванні несумісний з солями срібла.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці, при температурі від 8º С до 15º С. Источник

  Термін зберігання – 2 роки. Після розкриття флакону – 20 діб.

Смотрите также: Цены на Сульфацил натрия в аптеках




На сайті також шукають: Циклофосфан, Омнопон інструкція, Застосування препарату Мексидол, Інструкція з використання Гепарин, Показання для застосування Ципронат, Амофаст побічні дії, Залдіар протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ксефокам, Алексан, Разол інструкція, Застосування препарату Фестал, Інструкція з використання Диклак гель, Показання для застосування Фолієва кислота, Мексикор побічні дії, Вібуркол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Форкал, Азитросандоз, Целедерм інструкція, Застосування препарату Делор, Інструкція з використання Ромашки квітки, Показання для застосування Таденан, Рятівник побічні дії, На сон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Вокара