Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСПЕКАРД
Назва: АСПЕКАРД | Шукати АСПЕКАРД в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Acetylsalicylic acid
Виробник: ТОВ "Стиролбіофарм", Донецька обл., м. Горлівка, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.1 г № 100 у контейнерах полімерних
Діючі речовини: 1 таблетка містить кислоти ацетилсалiцилової - 0.1 г
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, кремнію діоксид колоїдний (аеросил), кислота стеаринова
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Ревматизм, лихоманкові стани; профілактика і лікування стенокардії, інфаркту міокарда, ішемічного інсульту; профілактика оклюзії шунта при аортокоронарному анастомозі; попередження тромбоутворення при діалізі.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5090/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.05.2004 до 27.05.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСПЕКАРД
АТ код: B01AC06
Наказ МОЗ: 611 від 09.09.2006


Інструкція для застосування АСПЕКАРД

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АСПЕКАРД

(ASPECARD)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Acetylsalicylic acid; саліциловий ефір оцтової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з плоскою поверхнею і фаскою;

склад: 1 таблетка містить кислоти ацетил саліцилової – 0,1 г;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, натрія кроскармелоза, кремнію діоксид коло-їдний, кислота стеаринова.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антитромбоцитарні засоби. Код АТС В 01А С 06.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Аспекард виявляєантитромботичну, а також протизапальну, жарознижувальну та аналгезуючу дію, характерну для ацетил саліцилової кислоти. В основі механізму дії ацетил саліцилової кислоти є інактивація ферменту циклооксигенази, внаслідок чого порушується синтез простагландинів, проста цикліну і тромбоксану. У результаті зменшення продукції простагландинів знижується пірог енний впливпростагландинів на центри терморегуляції. Зменшується сенсибілізуючий впливпростагландинів на чутливі нервові закінчення (що призводить до зниження їх чутливості до медіаторів болю). Необоротне порушення синтезу у тромбоцитахтромбоксану А2 обумовлює антиагрегантну дію ацетил саліцилової кислоти.

Фармакокінетика. Всмоктування ацетил саліцилової кислоти зі шлунково-кишкового тракту відбувається швидко та повністю. Максимальний рівень концентрації в плазмі крові досягається через 10–20 хв. Ступінь зв’язування збілками плазми крові залежить від концентрації та становить 49–70%. Ацетил саліцилова кислота на 50% від введеної дози метаболізується при первинному проходженні крізь печінку. Виводиться у вигляді метаболітів нирками. Періоднапів виведення (Т1/2) саліцилової кислоти становить 20 хвилин (Т1/2збільшується при підвищенні дози препарату). Проникає крізь гематоенцефалічнийбар’єр, у спинномозкову рідину, синовіальну рідину, виділяється з грудним молоком.

Показання для застосування. Аспекард застосовують як антиагрегаційний засіб при нестабільній стенокардії, гострому інфаркті міокарда, для профілактики повторного інфаркту міокарда, профілактики тромбозів та емболій після операційна судинах (аортокоронарне шунтування, через шкірна транслюмінальна коронарнаангіопластика), профілактики минучих порушень мозкового кровообігу та ішемічних інсультів, профілактики тромбозів коронарних артерій.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають по 1 таблетці 1 раз надобу після їди. Для профілактики повторного інфаркту міокарда доза може бути збільшена до 2–3 таблеток на добу, термін лікування 2–3 місяці. Препарат призначений для тривалого застосування (від 1–2 місяців до 2 років), тривалість якого залежить від динаміки клінічних та лабораторних показників й встановлюється індивідуально. Таблетки Аспекард приймають після їди, запиваючи½ склянки води або молока (для зниження подразнювальної дії препарату наслизову шлунка). Максимальна добова доза становить 300 мг на добу.

Побічна дія.

З боку шлунково-кишкового тракту і печінки: біль або неприємні відчуття в епігастральній ділянці, мікрогеморагії, іноді нудота, блювання, пронос, ерозивно-виразкові ураження шлунка, шлункові кровотечі, порушення функцій печінки;

з боку центральної нервової системи: при тривалому використанні можливі запаморочення, головний біль, шум у вухах;

з боку системи кровотворення: рідко геморагічний синдром, анемія;

з боку системи зсідання крові: рідко геморагічний синдром, тромбоцит опенія;

з боку сечовивідної системи: порушення функції нирок;

алергічні реакції: шкірні висипи, свербіж, кропивниця, бронхоспазм;

з боку обміну речовин: гіпоглікемія.

Протипоказання. Аспекард протипоказаний при зниженому зсіданні крові, гемофілії, геморагіч-ному діатезі, схильності до кровотеч; ерозивно-виразкових ураженнях шлунково-кишкового тракту у фазі загострення; вагітності, лактації; при порушеннях функції нирок, печінки; дітям до 14 років; при підвищеній чутливості до ацетил саліцилової кислоти та інших саліцилатів.

Передозування. При інтоксикації легкого ступеня можливі нудота, блювання, біль в ділянці шлунка, а також відчуття шуму у вухах, запаморочення, головний біль, зниження гостроти зору і слуху (особливо у дітей та хворих похилого віку). При значному передозуванні відзначається незв׳ язанемислення, сплутаність свідомості, сонливість, колапс, тремтіння, задишка, напад ядухи, різке зневоднення організму (зниження буферної ємкості тканинної рідини), гіпертермія, кома, лужна реакція сечі, порушення кислотно-лужної рівноваги (спочатку дихальний алкалоз, потім – метаболічний ацидоз), порушення вуглеводного обміну (зниження вмісту цукру в крові). Летальна доза ацетил саліцилової кислоти для дорослих – понад 10 г, для дітей – 3 г. Залежно від стану кислотно-лужної рівноваги та електролітного балансу проводятьінфузійне введення розчинів натрію гідро карбонату, натрію цитрату або натрію лактату.

Особливості застосування. Аспекард з обережністю та за умовою постійного нагляду лікаря призначають пацієнтам з бронхіальною астмою; при одночасній терапії антикоагулянтами (похідними кумарину та гепарину); при алергії на ліки; при виразковій хворобі шлунка та дванадцяти палої кишки; при захворюваннях нирок, при тяжких порушеннях функції печінки. Аспекард може провокувати розвиток бронхіальної астми у пацієнтів з алергічними захворюваннями (поліноз, алергічні риносинусити, ларингіт, трахеобронхіт), а також за умови наявності хронічних інфекцій дихальних шляхів, при підвищеній чутливості до не стероїднихпротизапальних препаратів. При проведенні тривалої терапії або при застосуванні препарату у високих дозах потрібен нагляд лікаря та регулярний контроль часу зсідання крові, визначення кількості тромбоцитів у крові, сечовини крові тамочі, аналіз калу на сховану кров. При тривалому безконтрольному застосуванніаналгетиків, особливо при поєднанні декількох препаратів, Аспекард може викликати серйозні порушення функції нирок, уокремих випадках – нефропатію. При застосуванні Аспекарду перед хірургічним (або стоматологічним) втручанням слід повідомити про це лікаря.

У дітей та підлітків: для лікування пропасниці інфекційно-запального характеру, при інфекційно-алергічному міокардиті, больових синдромах слабкої та середньої інтенсивності ацетил саліцилову кислоту треба застосовувати під контролем лікаря не більше 2-х тижнів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Аспекард посилює дію антикоагулянтів, не стероїдних протизапальних засобів та протиревматичних засобів, дію пероральних гіпоглікемізуючих препаратів (похідних сульфонілсечовини), метотрексату, трийодтиронину. При застосуванні з глюкокортикоїдами та етанолом підвищується імовірність ульцерогенної дії препарату, посилюється ризик виникнення шлунково-кишкових кровотеч. Аспекард підвищує концентрацію дігоксину, барбітуратів та солей літію в плазмі крові. Препарат послаблює дію діуретиків (спиронолактон, фуросемід), урикозуричних засобів (сульфінпіразон, пробенецид, етамід), антигіпертензивних препаратів (каптоприл, тенорік, анаприлін). Не рекомендується застосування разом з антацидними препаратами.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25°С. Источник

Термін придатності. 3 роки.

Смотрите также: Цены на Аспекард в аптеках




На сайті також шукають: Ливарол, Кетонал інструкція, Застосування препарату Продеп, Інструкція з використання Ереспал, Показання для застосування Серетид дискус, Но-шпа побічні дії, Остеогенон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Феррум лек