Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СПАЗМАДОЛ
Назва: СПАЗМАДОЛ | Шукати СПАЗМАДОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ТОВ "Стиролбіофарм", Донецька обл., м. Горлівка, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 12 (6х2), № 24 (12х2) у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить: пітофенону гідрохлориду 0,005 г, фенпіверинію броміду 0,0001 г, метамізолу натрію (анальгіну) 0,5 г
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний, магнію стеарат
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Болевой синдром средней и сильной интенсивности различной этиологии, особенно обусловленный спазмом гладкомышечной мускулатуры: почечная колика, желчная колика, спазмы мочевыводящих путей, спазмы желудка и кишечника, спастическая дисменорея, дискинезия ж
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5115/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.09.2006 до 09.09.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СПАЗМАДОЛ
АТ код: A03DA02
Наказ МОЗ: 611 від 09.09.2006


Інструкція для застосування СПАЗМАДОЛ

IНСТРУКЦIЯ

для медичного застосування препарату

CПАЗМАДОЛ

(SPASMADOLUM)

Загальна характеристика:

фiзико-хiмiчнi властивостi: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, верхня і нижня поверхні яких опуклі, на одну з поверхонь нанесена риска. На поверхні таблеток допускається мармуровість;

склад: 1 таблетка містить метамізолу натрію (анальгіну) – 0,5 г, пітофенонугідро хлориду – 0,005 г; фенпіверінію броміду – 0,0001 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, магнію стеарат – до маси таблетки 0,77 г.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Спазмолітичні засоби в комбінації з анальгетиками. Пітофенон та анальгетики. Код АТС A03D A02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Спазмадол поєднує анальгетичну, спазмолітичну (папавериноподібну), холінолітичну (атропіноподібну) і деяку протизапальну активність.

Метамізол має виражену аналгетичну та жарознижувальну дію в комбінації з менш чіткою проти запальною та спазмолітичною активністю. Його ефекти є результатом пригнічення синтезу простагландинів і ендогенних алгогенів, підвищення порога збудливості в таламусі і проведення больових екстеро- іінтероцептивних імпульсів у ЦНС, а також він впливає на гіпоталамус іформування ендогенних пірогенів.

Фенпівериній має помірну гангліоблокуючу та парасимпатичну дію, зменшує тонус і моторику гладкої мускулатури шлунка, кишок, жовчних і сечовивідних шляхів.

Пітофенон виявляє папавериноподібну дію на судинну й поза судинну гладку мускулатуру з вираженим спазмолітичнимхарактером.

Фармакокінетика. Метамізол натрію швидко та повністю абсорбується із шлунково-кишкового тракту. Рівень зв’язування з білками становить 50–60%. Метамізол метаболізується у печінці з утворенням 4-N-метил амінофеназону,4-амінофеназону, 4-N-ацетил амінофеназону та 4-N-форміламіно-феназону. Фармакологічна дія настає через 20–40 хвилин та досягає максимуму через 2години. Метамізол виводиться із організму нирками. Період напів виведенняосновного метаболіту 4-N-метил амінофеназону становить 1,8–4,6 годин. Метамізол проникає через плацентарний бар’єр та в грудне молоко.

Пітофенон іфенпіверіній характеризуються неповною резорбцією, при цьому вони повністю іонізуються. Мають слабку ліпорозчинність. Не проходять черезгематоенцефалічний бар'єр. Їхня анти секреторна активність настає через 1 годину після перорального прийому і триває близько 3 годин. Метаболізуються у печінці шляхом окисних реакцій, при цьому майже 90% виділяється з сечею і майже 10% - з фекаліями. Їхні плазмові концентрації зменшуються біфазовим способом, а періодїх напів виведення із плазми – майже 10 годин.

Показання для застосування. Больовий синдром середньої інтенсивності, здебільшого зумовлений спазмом гладком’язової мускулатури: ниркові коліки, жовчні коліки, спазми сечовивідних шляхів, спазми шлунка і кишечнику, спастичнадисменорея, дискінезія жовчних шляхів.

Спосiб застосування та дози. Препарат призначають дорослим і підліткам після 15 років по ½–1 таблетці 2–3 рази на добу. Вища разова доза – 2таблетки, максимальна добова доза – 6 таблеток у 3 прийоми. Дітям від 12до 14 років (з масою тіла від 50 кг): разова доза – ½–1 таблетка; максимальна добова доза – 4 таблетки у 3–4 прийоми. Дітям від 8 до 11 років (змасою тіла від 33 кг до 50 кг): разова доза ½ таблетки; максимальна добова доза – 3 таблетки у 3–4 прийоми. Дітям від 6 до 7 років (змасою тіла від 24 кг до 33 кг): разова доза – ¼–½ таблетки; максимальна добова доза – 2 таблетки у 3–4 прийоми. Таблетки рекомендується приймати не розжовуючи і запиваючи великою кількістю рідини. Курс лікування неповинен перевищувати 3 днів.

Побічна дія. Зниження артеріального тиску, олігурія, анурія, протеїнурія, агранулоцит оз, лейкопенія, тромбоцит опенія, алергічні реакції (анафілактичні та анафілактоподібні реакції, кропив’янка, ураження кон’юнктиви, слизової оболонки носоглотки, синдром Стівенса-Джонсона, синдром Лайєла, печія, сухість в роті, головний біль, тахікардія.

Протипоказання. Порушення функції печінки та нирок, дефіцит ферментуглюкозо-6-фосфатдегідрогенази, захворювання крові, порушення ритму серця, закрито кутова глаукома, гіпертрофія передміхурової залози, механічний стеноз шлунково-кишкового тракту, вагітність, період годування груддю, дитячий вік до 6 років, підвищена чутливість до похідних піразолону та інших компонентів препарату.

Передозування. Симптоми передозування: сухість у роті, порушення акомодації, утруднення сечовипускання, гіпотермія, гіпотензія, тахікардія, задуха, нудота, блювання, порушення свідомості, судоми, геморагічний синдром, ниркова та печінкова недостатність. При появі цих симптомів слід припинити приймати препарат та звернутися по допомогу до лікаря. Специфічного антидота не існує. Промивання шлунка, активоване вугілля, симптоматична терапія.

Особливості застосування. Препарат може викликати напади ядухи і колаптоїднийстан при бронхіальній астмі, хронічних інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів, при симптомах, подібних до сінної пропасниці, хронічної кропив’янки, в осіб, що страждають на часті кон’юнктивіти або риносинусити, щомають в анамнезі реакції гіпер чутливості на не стероїдні протизапальні засоби. Застосування у матерів, що годують груддю, потребує припинення грудного вигодовування. Під час лікування сеча може забарвлюватися у червоний колір, щоне має клінічного значення та припиняється після відміни препарату. На фоні лікування препаратом можливе отримання наперед занижених результатів визначення цукру у крові при застосуванні глюкозооксидазного методу.

З обережністю застосовувати при гіпотензії та серцево-судинних захворюваннях.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат підсилюєантихолінергічні ефекти лікарських засобів, що містять хінін. При одночасному застосуванні з алкоголем спостерігається взаємне посилення ефектів.

Підвищуєгіпоглікемічну активність пероральних протидіабетичних засобів. Мерказолілпідвищує ймовірність лейкопенії. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 оС. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Спазмадол в аптеках




На сайті також шукають: Рекутан, Тіоцетам форте інструкція, Вазонат застосування, Нотта побічні дії, Прозерин протипоказання