Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КАЛАНХОЕ СІК
Назва: КАЛАНХОЕ СІК | Шукати КАЛАНХОЕ СІК в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Kalanchoe pinnata
Виробник: ЗАТ "Трудовий колектив Київського пiдприємства по виробництву бактерiйних препаратiв "Бiофарма", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Сік
Форма випуску: Сік для зовнішнього застосування по 10 мл або по 20 мл у флаконах № 1, № 10
Діючі речовини: 1 флакон містить: соку каланхое 9,966 мл або 19,932 мл
Допоміжні речовини: Хлороформ
Фармакотерапевтична група: Біогенні стимулятори
Показання: Гнійно-некротичні процеси, трофічні виразки гомілки, пролежні, опіки; гінгівіти, пародонтоз, афтозний стоматит тощо.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5574/01/01
Термін дії посвідчення: з 15.12.2006 до 15.12.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КАЛАНХОЕ СІК
АТ код: D03AX17
Наказ МОЗ: 834 від 15.12.2006


Інструкція для застосування КАЛАНХОЕ СІК

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

каланхое СІк

(KalanchoёsSuccus)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:прозора або злегка опалесцююча рідина від світло-коричневого до жовтого кольору, із специфічним запахом. Допускається наявність дрібної зависі. рН 3,8-5,0;

склад: 1 флакон містить 9,966 млабо 19,932 мл соку каланхое;

допоміжні речовини: хлороформ.

Форма випуску. Сік для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування ран та виразкових уражень.

  Код АТС D03A X17**.

Фармакологічні властивості. Каланхое сік одержують із свіжих пагонів рослини каланхое перистого [Kalanchoёpinnatum (Pers.)]. Містить в собі флавоноїди, аскорбінову кислоту, незначну кількість дубильних речовин, мікроелементи (залізо, магній, алюміній, мідь, кальцій, марганець, силіцій), органічні кислоти, ферменти.

  Каланхое сік має протизапальну дію, сприяє швидкому очищенню від некротичних тканин таепітелізації ран та виразок. Не подразнює шкіру та слизові оболонки, малотоксичний.

Показання для застосування. Каланхое сік застосовують у хірургічній, стоматологічній та акушерсько-гінекологічній практиці.

В хірургічній практиці каланхое сік застосовують при лікуванні ран, що довго не загоюються, трофічних виразок гомілки, пролежнів, опіків, у комплексі з іншими засобами для підготовки ран до накладання вторинних швів та для пересадки шкіри. У стоматологічній практиці каланхое сік застосовують при гінгівітах (гострий дифузний катаральний гінгівіт, підгострі та хронічні форми гіпертрофічного катарального гінгівіту), при запально-дистрофічній формі пародонтит ІІ-ІІІ ступеня, при рецидивуючомухронічному афтозному стоматиті. В акушерсько-гінекологічній практиці сік застосовують при ранах промежини, розривах при пологах, при тріщинах сосків.

Спосіб застосування та дози. У хірургічній практиці проводять туалет шкіри навколо рани чи виразки і їх поверхню зрошують 1-3 мл соку за допомогою шприца через голку малого діаметру. На рану чи виразку накладають 4-5 шарів марлевої пов’язки, добре змоченої соком каланхое. Пов’язку до очищення патологічного осередку від некротичних мас змінюють щоденно, а далі – черездень. Прилеглі до рани шари марлі знімають після попереднього зволоження їх 3 % розчином перекису водню. Крім повної зміни пов’язки 1 раз на добу додатково (1раз на добу) за допомогою шприца добре змочують соком каланхое нижні шари марлі, а верхні шари при цьому знімають.

При наявності гнійних виділень протягом 5-7днів сік застосовують на тлі антибактеріальної терапії. Середня тривалість застосування соку 15-20 днів.

При тріщинах сосків після кожного годування наних наносять піпеткою кілька крапель соку каланхое протягом 4-5 днів. При ранах промежини спосіб застосування такий самий, як і в хірургічній практиці.

У стоматологічній практиці сік застосовують у вигляді аплікацій (марлевих серветок чи вати, змочених соком) після попередньої ретельної обробки патологічних осередків. Аплікації роблять 3-4рази на добу по 20 хвилин. Курс лікування становить звичайно від 8 до 15 днів.

Побічна дія. Рідко застосування соку спричиняє печіння в ділянці рани. У таких випадках сік розводять рівною кількістю 1-2 % розчину новокаїну.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до складових препарату.

Передозування. Не встановлене.

Особливості застосування. У стоматологічній практиці сік перед застосуванням підігрівають на водяній банідо температури + 37 °С. Досвіду щодо застосування препарату дітям до 18 років немає. Препарати, що містять каланхое сік, можна застосовувати в комплексі з фізіотерапевтичними методами лікування.

Взаємодія зіншими лікарськими засобами.Взаємодія з іншими лікарськими засобами поки що невідома.

Умови татермін зберігання. Зберігати при температурі (5±3) °С. Источник

Термін придатності 2 роки.

Смотрите также: Цены на Каланхоэ сок в аптеках




На сайті також шукають: Амофаст, Бензилбензоат інструкція, Диклоран застосування, Макмірор побічні дії, Декапептил депо протипоказання