Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МАГНЕ-В6
Назва: МАГНЕ-В6 | Шукати МАГНЕ-В6 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Sanofi-Winthrop Industrie", Франція
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить: магнію лактату дигідрату - 470.0 мг, піридоксину гідрохлориду - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Сахароза, каолін важкий, камедь акацієва, карбоксиполіметилен 934, магнію стеарат, тальк, титану діоксид, віск Карнауба
Фармакотерапевтична група: Препарати магнію
Показання: Первинний та вторинний дефіцит магнію
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.02/04334
Термін дії посвідчення: з 28.11.2006 до 28.11.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МАГНЕ-В6
АТ код: A11EC
Наказ МОЗ: 777 від 28.11.2006


Інструкція для застосування МАГНЕ-В6

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МАГНЕ-В 6

(MAGNE-В 6(R))

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі, гладкі, блискучі таблетки овальної форми, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка містить 470 мг магнію лактату дигідрату (48 мг Mg++, або 3,94 мЕкв, або 1,97 ммоль) та 5 мг піридоксину гідро хлориду (вітаміну В6);

допоміжні речовини: сахароза, каолін важкий, камедь акацієва, карбоксиполіметилен 934, магнію стеарат, тальк, титану діоксид, віск Карнауба.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Комплекс вітамінів групи В з мінералами. Код АТСА 11Е С.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. У фізіологічних умовах магній є катіоном, якийв основному знаходиться всередині клітин. Магній знижує збудливість нейронів інейром’язове перенесення, бере участь у багатьох ферментативних процесах.

Піридоксин, ко-ферментний фактор, бере участь у більшості метаболічних процесів.

Фармакокінетика. Магній присутній в організмі в середній концентрації 17 ммоль/кг, 99% його знаходиться всередині клітин. Він піддається вибірковій абсорбції через слизову оболонку тонкого кишечника приблизно 40–50% від застосованої кількості.

Майже дві третини внутрішньоклітинного магнію присутні у кістковій тканині, а інша третина – у гладкій або поперечно-смугастій мускулатурі та в еритроцитах.

У першу чергу, магній виводиться через нирки. У нирках 70% присутнього в плазмі магнію піддається клуб очковій фільтрації, після чого 95–97% йогоре абсорбується у ниркових канальцях. Магній, який присутній у сечі, в середньому становить одну третину застосованого мікроелемента.

В організмі піридоксин піддається окисленню до піридоксалю або амінуванню до піридоксаміну. Внаслідок наступного фосфорилювання утворюється фосфатпіридоксалю. Ця форма піридоксину метаболічно активна.

Показання для застосування. Препарат рекомендується застосовувати дорослим та дітям, старше 6 років, при наявності симптомів, пов’язаних з дефіцитом магнію:

нервозність, дратівливість, слабка тривога, минуща втома, невелике порушення сну;

ознаки тривоги, наявність симптомів, таких як шлунково-кишкові спазмиабо прискорене серцебиття (у випадку здорового серця);

м’язові судоми, відчуття поколювання.

Призначення магнію може допомогти зняти ці симптоми.

Спосіб застосування та дози. Таблетки необхідно ковтати цілком, запиваючи великою кількістю води.

Дорослі: 6–8 таблеток на добу за 2–3 прийоми під час їжі. Максимальна добова доза – 8 таблеток на добу.

Діти старше 6 років: 10–30 мг/кг магнію на добу (0,4–1,2 ммоль/кгмагнію на добу), тобто дітям старше 6 років (масою приблизно 20 кг), 4–6таблеток на добу за 2–3 прийоми під час їжі. Максимальна добова доза – 6таблеток на добу.

Звичайно тривалість лікування становить 1 місяць. Якщо після одного місяця лікування покращання стану не спостерігається, препарат відміняють.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції, висипання на шкіри, діарея; абдомінальний біль.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату. Тяжка ниркова недостатність з кліренсом креатині ну менш 30 мл/хв. Дитячий вік до 6 років. Годування груддю. Непереносимість фруктози, синдроммальабсорбції глюкози або галактози, дефіцит сахарази-ізомальтази (через вмісту препараті сахарози).

Передозування. Звичайно пероральне передозування магнію не спричиняє токсичних реакцій при нормальній функції нирок. При нирковій недостатності можуть проявлятися токсичні ефекти, викликані отруєнням магнію. Симптоми отруєння магнієм такі: зниження артеріального тиску, нудота, блювання, депресія ЦНС, уповільнення рефлексів, зміни ЕКГ, пригнічення дихання, кома, зупинка серця та параліч дихання, анурія.

Лікування передозування: ре гідратація, форсований діурез. У разі ниркової недостатності за необхідності проводять гемодіаліз або перитонеальнийдіаліз.

Особливості застосування.

При помірній нирковій недостатності призначати препарат необхідно з обережністю, через ризик виникнення гіпермагніємії.

Рівні магнію у сироватці:

12–17 мг/л (1–1,4 мЕкв/л або 0,5–0,7 ммоль/л) – помірний дефіцит магнію;

  нижче 12 мг/л (1 мЕкв/л або 0,5 ммоль/л) – тяжкий дефіцит магнію.

Дефіцит магнію може бути:

первинний – через уроджену аномалію метаболізму магнію (хронічна уроджена гіпомагніємія);

вторинний – через неадекватне надходження (тяжке недоїдання, алкоголізм, тільки парентеральне харчування); через порушення шлунково-кишкового всмоктування (хронічний пронос, шлунково-кишковий свищ, гіпопаратироїдизм); через зайві втрати на нирковому рівні (захворюванняканальців, значна поліурія,

зловживання діуретиками, хронічний пієлонефрит, первиннийгіперальдостеронізм, лікування цисплатином).

Вагітність. Препарат можна застосовувати у період вагітності, якщо це необхідно. Не зважаючи на те, що експериментальні дані на тваринах не достатні, обмежені клінічні дані показують позитивні результати застосування препарату.

Лактація. У зв’язку з проникненням магнію у материнське молоко, не рекомендується застосовувати препарат в період годування груддю.

Вплив на здатність керувати автомобілем і виконувати роботи, що потребують підвищеної уваги. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Не рекомендовані комбінації.

Не застосовувати з препаратами, які містять фосфатні або кальцієві солі, так як вони пригнічують всмоктування магнію з кишечнику.

Комбінації, що вимагають застереження при застосуванні.

З обережністю застосовувати пероральні тетрацикліни, оскільки магній знижує абсорбцію тетрациклінів зішлунку та кишечнику. При одночасному застосуванні з пероральними тетрациклінами прийом препарату Магне-В6 має бути відкладений принаймні на 2 години. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище +30°С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Магне-в6 в аптеках




На сайті також шукають: Тарцева, Блазтер інструкція, Нормакс застосування, Спазган побічні дії, Віагра протипоказання