Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДІАЗОЛІН®
Назва: ДІАЗОЛІН® | Шукати ДІАЗОЛІН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mebhydrolin
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Драже
Форма випуску: Драже по 0.05 г, 0.1 г № 10, № 10х2 у контурних чарункових упаковках; № 20 у флаконах, банках
Діючі речовини: 1 драже містить мебгідроліну - 0.05 г або 0.1 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Сезонний та алергічний риніт, поліноз, кропив'янка, набряк Квінке, харчова та медикаментозна алергія, дерматози та інші алергічні стани
Термін придатності: 3,5р
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.03/06028
Термін дії посвідчення: з 26.02.2003 до 26.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДІАЗОЛІН®
АТ код: R06AX15
Наказ МОЗ: 84 від 26.02.2003


Інструкція для застосування ДІАЗОЛІН®

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

ДІАЗОЛІН®

(Diazolin®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Mebhydrolin; 3-метил-9-бензил-1,2,3,4-тетрагідрокарболінунафталін-1,5-дисульфонат;

основні фізико-хімічні властивості: драже білого кольору, правильної кулеподібної форми, із рівною гладкою поверхнею;

склад: 1 драже містить мебгідроліну 0,05 або 0,1 г;

допоміжні речовини: цукор, патока крохмальна, олія соняшникова, віск бджолиний, тальк.

Форма випуску. Драже.

Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування.

Код ATC: R06A X15.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Діазолін® належить доантигістамінних препаратів, є блокатором Hl-рецепторів гістаміну. Діазолін® ослаблює спазмогенний ефект гістаміну відносно гладкихм’язів бронхів, кишечнику, а також його вплив на проникність судин. На відміну від антигістамінних препаратів першого покоління (димедрол, супрастин та ін.) не має вираженого седативного та снодійного ефекту.

Фармакокінетика. Швидко всмоктується із травного тракту. Біодоступністьколивається в межах 40-60 %. Терапевтичний ефект розвивається через 15-30хвилин, максимальна дія спостерігається через 1-2 години. Препарат практично не проникає через гематоенцефалічний бар’єр, метаболізується в печінці шляхомметилювання, індукує ферменти печінки, виводиться з організму нирками.

Показання для застосування. Профілактика і лікування сезонного та алергічного риніту, полінозу, кропив’янки, набряку Квінке, харчової та медикаментозної алергії, дерматозів, що супроводжуються свербежем шкіри (екзема, нейродерміт), та інших алергічних станів.

Спосіб застосування та дози. Діазолін® призначають внутрішньо, після їжі, дорослим та дітям з 12 років, по 0,1-0,2 г, 1-2раза в день. Вищі дози для дорослих: разова - 0,3 г, добова - 0,6 г. Дітям увіці 5-12 років призначають по 0,05 г, 2-3 раза в день, 3-5 років по 0,05 г 1-3раза. Тривалість лікування залежить від особливостей захворювання.

Побічна дія. Діазолін® чинить подразливу дію наслизову оболонку травного тракту, що виявляється диспептичними явищами (печія, нудота, біль в епігастральній ділянці та ін.). Можливі сухість у роті, порушення сечовипускання, алергічні реакції. З боку центральної нервової системи - запаморочення, парестезії, підвищена стомлюваність, сонливість, нечіткість зорового сприйняття, сповільнення швидкості реакцій, у зв’язку з чим небажано приймати Діазолін® особам, які виконують роботу, що потребує великої уваги та швидкої психічної і фізичної реакції. Вкрай рідко можливо виникнення гранулоцит опенії та агранулоцит озу.

Протипоказання. Виразкова хвороба шлунка та дванадцяти палої кишки, інші запальні захворювання травного тракту. Індивідуальна непереносимістьпрепарату.

Передозування. При передозуванні препарату частіше виникаютьпобічні явища, наведені у відповідному розділі. В цьому випадку препарат відміняють, проводять симптоматичну терапію, за необхідності – заходи загальної детоксикації (промивання шлунка, форсований діурез).

Особливості застосування. Препарат не рекомендується призначати жінкам уперіоди вагітності і лактації; при закрито кутовій глаукомі, аденомі передміхурової залози, пілоростенозі, епілепсії, порушеннях серцевого ритму. Також не рекомендується застосовувати у дітей до 3 років у формі драже.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Діазолін® потенціює дію снодійних, седативних та інших препаратів, що пригнічують центральну нервову систему, а також алкоголю.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місті.

Зберігати в недоступному для дітей місці. Источник

  Термін придатності – 3 роки 6 місяців.

Смотрите также: Цены на Диазолин в аптеках




На сайті також шукають: Сорбекс, Немотан інструкція, Застосування препарату Клавам, Інструкція з використання Амбробене, Показання для застосування Пол-пала, Борна мазь побічні дії, Диротон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пас