Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БАГНА ЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ
Назва: БАГНА ЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ | Шукати БАГНА ЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ledum palustre
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фабрика "Віола", м.Запоріжжя, Україна
Лікарська форма: Пагони
Форма випуску: Пагони по 75 г у пачках
Діючі речовини: Пагони багна звичайного - 100%
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування
Показання: Гострий і хронічний бронхіт, пневмонія, бронхоектатична хвороба.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.03/06037
Термін дії посвідчення: з 26.02.2003 до 26.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БАГНА ЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ
АТ код: R05CA22
Наказ МОЗ: 84 від 26.02.2003


Інструкція для застосування БАГНА ЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БАГНАЗВИЧАЙНОГО ПАГОНИ

(Cormus Ledi Palustris)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Ledum palustre.

склад: Багна звичайного пагони.

Форма випуску. Пагони.

Фармакотерапевтична група. Відхаркувальні засоби. Код АТС R05C A22.

Фармакологічні властивості. Пагони багна містять глікозид арбутин, флавоноїди, дубильні речовини, ефірну олію (до 7,5%). До складу олії входятьсесквітерпеноїди ледол, палюстрол, цимол, геранілацетат. Тому завдяки наявності цих речовин препарати з Багна звичайного мають спазмолітичні, відхаркувальні, потогінні, сечогінні, дезінфікуючі та заспокійливі властивості, розширюють судини і знижують кров’яний тиск. Внутрішньо у вигляді настою призначають як відхаркувальний та протикашльовий засіб. Підвищують тонус гладких м’язів.

Показання для застосування. Рекомендується як відхаркувальний тапротикашльовий засіб при гострих та хронічних захворюваннях верхніх дихальних шляхів (бронхітах, трахеїтах, ларінгітах, коклюші), може використовуватися ухворих на бронхіальну астму. В комплексній терапії застудних захворювань рекомендується ще як потогінний, сечогінний та дезінфікуючий засіб.

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки пагонів (або сировини) кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають до процідженого настою, і об'єм настою доводять кип’яченою водою до початкового об'єму 200 мл. Приймають внутрішньо теплим по 1/4 склянки 2-3 разина день після їжі. Курс лікування залежить від характеру захворювання, його виразності, характеру комплексної терапії. Настій перед вживанням збовтують.

Побічна дія. Алергічні реакції у вигляді висипу на шкірі при підвищеній чутливості до препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів рослинної сировини, підвищена збудливість. Період вагітності та дитячий вік до 12 років.

Передозування. Великі дози можуть призвести до перезбудження, а втяжких випадках - до пригнічення центральної нервової системи.

Особливості застосування.

Вагітність та період лактації. Через те, що препарат має збуджуючі властивості, він впливає на м’язи матки, підвищуючи її тонус, тому не бажано застосовувати його у період вагітності.

Підчас годування груддю застосовують тільки після консультації з лікарем, який повинен зважити користь від застосування препарату та його можливий негативний вплив на дитину.

Дитячий вік. Багно звичайне – рослина отруйна, тому через неможливість його точного дозування, дітям молодше 12 років цю рослинну речовину використовувати не бажано.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Може посилювати ефект снодійних засобів тазасобів, що пригнічують центральну нервову систему при одночасному застосуванні.

Умови та термін зберігання. У сухому захищеному від світла місці, при кімнатній температурі (15-25°С); приготовлений настій - у прохолодному (8-15°С) місці небільше 2-х діб. Источник

Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Багульник в аптеках




На сайті також шукають: Гептрал, Аертал інструкція, Лаферобіон застосування, Концерта побічні дії, Аскорбінова кислота протипоказання