Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СТУГЕРОН
Назва: СТУГЕРОН | Шукати СТУГЕРОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cinnarizine
Виробник: "Richter Gedeon Ltd", Угорщина
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 25 мг № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить цинаризину - 25.0 мг
Фармакотерапевтична група: Засоби, які поліпшують мозковий кровообіг
Показання: Порушення мозкового кровообігу; лабіринтні порушення; хвороба руху; профілактика нападів мігрені; хвороба Меньєра; профілактика і лікування порушень периферичного кровообігу
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.03/06111
Термін дії посвідчення: з 26.02.2003 до 26.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СТУГЕРОН
АТ код: N07CA02
Наказ МОЗ: 84 від 26.02.2003


Інструкція для застосування СТУГЕРОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СТУГЕРОН

(STUGERON)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: цинаризин;

транс-1-циннамоїл-4-дифеніл метил-піперазин;

основні фізико-хімічні властивості: білі або майже білі, плоскі круглі таблеткиз фаскою, практично без запаху, із гравіруванням “STUGERON” на одному боці тарискою для розлому на другому;

склад: 1 таблетка містить 25 мг цинаризину;

допоміжні речовини: кислота кремнієва, магнію стеарат, повідон, крохмаль, лактоза.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група.

Засоби, що застосовуються при вестибулярних порушеннях.

Код АТС: N07C A02.

Фармакологічні властивості. Стугерон пригнічує скорочення клітин гладкоїваскулярної мускулатури за допомогою блокування кальцієвих каналів. Крім прямого кальцієвого антагонізму цинаризин знижує скорочувальну дію вазоактивних речовин, таких як норепінефрин та серотонін. Блокада надходження кальцію вклітки селективна по тканинах і не впливає на кров’яний тиск і на частоту серцевих скорочень.

Далі, цинаризин може поліпшити недостатнюмікро циркуляцію шляхом підвищення здатності еритроцитів до деформації та зниженняв’язкості крові. Збільшується клітинна резистентність до гіпоксії. Він маєтакож антигістамінний (вплив на H1- рецептори) ефект.

Цинаризин пригнічує стимуляцію вестибулярної системи, результатом чогоє супресія ністагму та інших автономних розладів. Цинаризин зменшує або перешкоджає виникненню гострих нападів запаморочення.

Фармакокінетика. Після прийому препарату внутрішньо максимальна концентрація цинаризину в плазмі настає через 1 - 3 год. Зв’язування з білками плазми складає приблизно 91%. Цинаризин повністю метаболізується в організмі. Період напів виведення – 4 години. Приблизно 1/3 метаболітів цинаризинувиводиться з сечею, інша – з калом.

Показання для застосування.

Підтримуюче лікування при симптомахлабіринт них розладах, включаючи запаморочення, нудоту, блювання, шум у вухах іністагм.

Профілактика хвороби руху.

Профілактика мігрені.

Підтримуюче лікування за симптомамицереброваскулярного походження, включаючи запаморочення, шум у вухах, васкулярні головні болі, проблеми спілкування, роздратування, порушення пам’ятіі нездатність до концентрації уваги.

Підтримуюче лікування симптомів периферичнихваскулярних розладів, включаючи хворобу Рейно, акроціаноз, переміжна кульгавість, порушення мікро циркуляції, трофічні й варикозні виразки, парестезію, нічні спазми в кінцівках, холодні кінцівки.

Спосіб застосування та дози. Звичайна добова доза для дорослих:

Розлади мозкового кровообігу: по 1 таблетці 3 рази на добу (75 мг).

Розлади периферичного кровообігу: по 2-3таблетки 3 рази на добу (150-225 мг).

Порушення внутрішнього вуха: по 1 таблетці 3рази на добу (75 мг).

Хвороба “руху”: по 1 таблетці (25 мг) за півгодини до подорожі, з повтором прийому кожні 6 годин.

Для дітей віком 5-12 років: може бути рекомендована половина дози для дорослих.

Найкраще приймати Стугерон після їжі.

Максимальна добова доза для дорослих неповинна перевищувати 225 мг

(9 таблеток). Оскільки вплив на запаморочення залежить від дози - дозування варто поступово підвищувати.

Побічна дія. Можуть виникнути сонливість і порушення у роботі шлунково-кишкового тракту. Ці симптоми, як правило, є перехідними і їх легко можна уникнути при корекції дози. У деяких випадках можуть спостерігатися головні болі, сухість у роті, збільшення ваги, пітливість або алергійні реакції. Повідомлялося про поодинокі випадки червоного плоского лишаю і симптомів, подібних до вовчака. Є повідомлення про один випадок жовтяниці іззастоєм жовчі.

У осіб літнього віку протягом тривалої терапії з’являлися экстрапірамідні симптоми або їх перебіг погіршився, інодівони були пов’язані з відчуттям депресії. У таких випадках лікування варто перервати.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

Відносні протипоказання.

Вагітність і лактація: використання препарату - як і інших лікарських засобів - під час вагітності може бути виправдано тільки в тих випадках, коли терапевтичні переваги перевищують потенційний ризик для розвитку плода. Немає повідомлень про те, чи виділяєтьсяСтугерон із грудним молоком матері. Внаслідок цього проводити терапіюСтугероном матерям, які годують груддю, не рекомендується.

Передозування. У єдиному випадку відомого гострого передозування (2100 мг)

у 4-літньої дитини спостерігалися такіявища: блювання, сонливість, кома, тремор, гіпотензія.

Специфічного антидоту немає, але у разі передозування можуть допомогти промивання шлунка, а також призначення активованого вугілля. Симптоматична терапія.

Особливості застосування. Стугерон може спричиняти відчуття болю вепігастральній ділянці; прийом його після їжі може зменшувати шлункове подразнення.

Хворим на хворобу Паркінсона Стугерон може призначатися тільки в тому випадку, коли переваги переважає можливий ризик прогресу вання цієї хвороби.

Стугерон може викликати сонливість, особливо на початку лікування. Тому варто утриматися від прийому алкоголю або депресантів ЦНС.

З цієй же причини потрібно, особливо напочатку лікування препаратом, дотримуватися обережності при керуванні автомобілем та при роботі з механізмами, які потребують підвищеної уваги.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Алкоголь, депресанти-ЦНС, трициклічні антидепресанти: одночасне застосування може потенціювати седативні ефекти абоцих засобів, або Стугерону.

Оскільки Стугерон має антигистамінний ефект, він може запобігати позитивним реакціям щодо факторів визначення шкірної реактивності, якщо застосовується вмежах 4-х днів до проведення шкірної проби.

Умови та терміни зберігання. Зберігати при температурі 15-300С. Источник

Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Стугерон в аптеках




На сайті також шукають: Кромофарм, Азо інструкція, Застосування препарату Симвастатин, Інструкція з використання Ритмонорм, Показання для застосування Грааль, Олететрин побічні дії, Анаферон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ретинолу ацетат