Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КРУШИНИ КОРА
Назва: КРУШИНИ КОРА | Шукати КРУШИНИ КОРА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Frangula alnus
Виробник: ЗАТ "Ліктрави", м.Житомир, Україна
Лікарська форма: Кора
Форма випуску: Кора по 100 г у пачках
Діючі речовини: Кора крушини подріблена - 100%
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Атонія кишечнику, хронічні запори.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.03.02/04411
Термін дії посвідчення: з 19.03.2002 до 19.03.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КРУШИНИ КОРА
АТ код: A06AB07
Наказ МОЗ: 102 від 19.03.2002


Інструкція для застосування КРУШИНИ КОРА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КРУШИНИ КОРА

(FRANGULAECORTEX)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: шматочки кори різної форми, що проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм; колір кори з зовнішньої сторони темно-бурий, сіро-бурий, темно-сірий або сірий, з внутрішньої – жовтувато-оранжевий або червонувато-бурий; запах слабий; смак гіркуватий;

порошок крупний: шматочки кори різної форми темно-бурого, сіро-бурого, темно-сірого, сірого, жовтувато-оранжевого абочервонувато-бурого кольору, що проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм; запах слабий; смак гіркуватий;

склад: крушини кора.

Форма випуску. Кора.

Фармакотерапевтична група. Проносні засоби. КодАТС А 06А В 07.

Фармакологічні властивості. Кора крушини міститьантраглікозиди, геніни (емодин, ізоемодин, хризофанол), вільні антраноли, глікозиди три терпенові, речовини смолисті, сліди дубильних речовин. Цей комплекс біологічно активних речовин має м’яку проносну дію, механізм якої полягає у здатності водних витяжок кори крушини посилювати перистальтику товстої кишки, не подразнюючи слизової оболонки і не впливаючи на тонкий кишечник. Послаблююча дія настає через 8-12 годин після приймання.

Показання для застосування. Атонія кишечнику, звичні запори.

Спосіб застосування та дози. 10 г (1 столова ложка) кори вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 стакан) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 10 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого відвару. Об’єм відвару доводять кип’яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/2 склянки на ніч. Діти, старше 12років, залежно від віку – по 1/4–1/3 склянки на ніч. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.

 2 фільтр-пакети вміщують в скляний або емальований посуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, закривають і настоюють 15-20 хв. Дорослі приймають у теплому вигляді по 100 мл на ніч. Діти, старше 12 років, залежно від віку – по 1/4–1/3 склянки на ніч.

  Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту іпереносимості препарату.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можуть розвинутися діарея з метаболічними порушеннями, дегідратація, зниження функції ферментів кишечнику, атонія товстого кишечнику, колікоподібні болі; можливий розвиток алергічних реакцій.

Протипоказання. Запори неврогенного та ендокринного походження, спастичні запори, кишкова непрохідність, кровотечі, синдром “гострого” живота, апендицит, гострий гастро ентероколіт, інші запальні процесиу черевній порожнині, гострі пропасні стани; діти до 12 років; жінки у період вагітності та годування груддю.

Передозування. При передозуванні можливіколікоподібні болі у животі, тенезми, відчуття дискомфорту. При появі вказаних симптомів припинити прийом препарату.

Особливості застосування. Тривалий прийом препарат упризводить до звикання та ослаблення або відсутності проносного ефекту. Щоб запобігти звиканню доцільно чергувати з іншими проносними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Невідома. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовлену водну витяжку – у прохолодному (8 - 15˚ С) місці не більше 2 діб. Термін зберігання - 5 років.

Смотрите также: Цены на Крушины кора в аптеках




На сайті також шукають: Тобрекс, Вобензим інструкція, Застосування препарату Спазмомен, Інструкція з використання Вокадин, Показання для застосування Фосфалюгель, Дибикор побічні дії, Кальциум-д протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Еутирокс