Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КУКУРУДЗИ СТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ
Назва: КУКУРУДЗИ СТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ | Шукати КУКУРУДЗИ СТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Zea mays
Виробник: ЗАТ "Ліктрави", м.Житомир, Україна
Лікарська форма: Стовпчики з рильцями
Форма випуску: Стовпчики з приймочками 40 г та 50 г у пачках
Діючі речовини: Кукурудзи стовпчики з приймочками різано-пресовані - 100%
Фармакотерапевтична група: Жовчогінні засоби
Показання: Холецистити, холангіти, гепатити з затримкою жовчовиділення; цистити, нирковокам'яна хвороба; набряки, зумовлені порушенням серцевої діяльності; геморагічні діатези, кровотечі різного походження.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.04.02/04642
Термін дії посвідчення: з 19.04.2002 до 19.04.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КУКУРУДЗИ СТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ
АТ код: A05AX10
Наказ МОЗ: 65 від 09.02.2004


Інструкція для застосування КУКУРУДЗИ СТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КУКУРУДЗИСТОВПЧИКИ З ПРИЙМОЧКАМИ

(ZEAEMAYDIS STYLI CUM STIGMATIS)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Zea mays L.;

основні фізико-хімічні властивості: шматочки циліндричної форми, діаметром 5 мм, довжиною 8-12 мм. Поверхня гладенька, блискуча, зрідка матова, мармурова, на торцях нерівна. Колір від світло- до темно-коричневого. Запах слабкий, характерний. Смак з відчуттям слизистості;

склад: кукурудзи стовпчики з приймочками.

Форма випуску. Стовпчики з приймочкамирізано-пресовані.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при захворюваннях печінки та жовчовивідних шляхів. Код АТС А 05А Х 10**.

Фармакологічні властивості. Стовпчики з приймочками кукурудзи містять сапоніни, речовини дубильні, глікозиди гіркі, флавоноїди, алкалоїди, олію ефірну, олію жирну, стерини (стігмастерол, сітостерол), вітаміни К і С, мікроелементи. Цей комплекс біологічно активних речовин має жовчогінну, діуретичну (збільшує на 150-160 % відтік сечі), кровоспинну ігіпоглікемічну дію. Настої із стовпчиків з приймочками кукурудзи збільшують секрецію жовчі, зменшують її в’язкість, знижують вміст білірубіну, підвищують вміст протромбіну в крові і прискорюють її згортання.

Показання для застосування. Холецистити, холангіти, гепатити з затримкою жовчовиді-лення; цистити, сечокам’яна хвороба, набряки; геморагічні діатези, кровотечі різного походження.

Спосіб застосування та дози. 10 г (1 десертна ложка) стовпчиків з приймочками різано-пресованих вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Об’єм настою доводять кип’яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1-3столові ложки кожні 3-4 години. Діти, залежно від віку, - від 1 чайної до 1 столової ложки кожні 3-4 години. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Побічна дія. Не виявлена.

Протипоказання. Прискорене згортання крові, збільшений протромбі новий індекс, жовчнокам’яна хвороба з наявністю каменів більше 10 мм в діаметрі, обтураційна жовтяниця.

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

Особливості застосування. Вагітним і жінкам, які годують груддю, застосування препарату лише у випадку, коли, на думку лікаря, користь від застосування переважає потенційний ризик для плода/дитини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігають у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовлений настій – у прохолодному місці (8-15°С) не більше 2-х діб. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Кукурузы столбики с рыльцами в аптеках




На сайті також шукають: Мірил, Ефералган інструкція, Біоарон с застосування, Юмекс побічні дії, Лоратадин протипоказання