Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ
Назва: ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ | Шукати ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Dexpanthenol
Виробник: "Chauvin Ankerpharm GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Аeрозоль
Форма випуску: Аерозоль по 130 г у балонах № 1
Діючі речовини: 100 г аерозолю містять декспантенолу - 4.63 г
Допоміжні речовини: Віск рідкий, спирт цетилстеариловий емульгуючий, парафін рідкий, кислота надоцтова, вода очищена, пропан, бутан, ізобутан
Фармакотерапевтична група: Група пантотенатів
Показання: Різні ушкодження шкіри, у тому числі садна, тріщини шкіри, асептичні післяопераційні рани, трофічні виразки, сонячні та термічні опіки, дерматози, що супроводжуються виразками та ерозіями, дефекти епітелію, пролежні.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.01/03068
Термін дії посвідчення: з 19.04.2006 до 19.04.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ
АТ код: D03AX03
Наказ МОЗ: 232 від 19.04.2006


Інструкція для застосування ПАНТЕНОЛ СПРЕЙ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

пантенол спрей

(pantenol spray)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: dexpanthenol;

основні фізико-хімічні властивості: біла піна зі слабким кислуватим запахом;

склад: 100 г аерозолю містять декспантенолу 4,63 г;

допоміжні речовини: віск рідкий, спирт цетилстеариловий емульгую чий, парафін рідкий, кислота надоцтова, вода очищена, суміш пропану, бутану, ізобутану.

Форма випуску. Аерозоль.

Фармакотерапевтична група. Препарати для лікування ран та виразкових уражень.

Код АТС D03AX03.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Декспантенол є спиртовим аналогом пантотенової кислотиі має завдяки метаболічному перетворенню таку біологічну дію, як пантотеновакислота. Пантотенова кислота, а також її солі є вітамінами, які розчиняються уводі, та у складі коензиму А беруть участь у багатьох метаболічних процесах. Місцеве застосування декспантенолу може компенсувати підвищену потребу ушкодженої шкіри або слизової оболонки в пантотеновій кислоті.

Фармакокінетика. Як показано в дослідженнях, активна субстанція абсорбується шкірою. Дослідження щодо метаболізму в шкірі та слизових оболонках не проводились.

Показання для застосування. Застосовується при різних ушкодженнях шкірита слизових оболонок, у тому числі при саднах, опіках, асептичнихпісля операційних ранах, трансплантатах шкіри, бульозному та пухирчастому дерматитах.

Спосіб застосування та дози. При застосуванні тримати вертикально клапаном догори. Для утворення якісної піни балон слід добре струсити, особливо якщобалон довгий час не використовувався. При першому використанні балона можливо розпилення лише газу протягом кількох секунд, а потім з’являється піна.

Аерозоль застосовують один або декілька разів на добу шляхом рівномірного нанесення на відповідні ушкоджені ділянки. Тривалість лікування залежить від перебігу захворювання.

Не використовувати біля відкритого полум’я або сильно нагрітих предметів. Балон під тиском! Після використання балон не розбирати, не кидати увогонь.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Передозування. Немає даних щодо передозування препаратом.

Особливості застосування. В періоди вагітності і лактації препарат можна застосовувати за показаннями. Обмежень щодо застосування у дітей та людей похилого віку немає, але дітям слід призначати препарат лише під наглядом дорослих.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Немає даних щодо взаємодії.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25оС. Не розприскувати поблизу джерел відкритогополум’я. Зберігати від прямих сонячних променів, не нагрівати вище 50оС. Источник

Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Пантенол в аптеках




На сайті також шукають: Левофлокс, Еуфілін інструкція, Застосування препарату Кромогексал, Інструкція з використання Герцептин, Показання для застосування Золдрія, Цереброкурин побічні дії, Кофол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Трайфед