Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РЕНАЛЬГАН
Назва: РЕНАЛЬГАН | Шукати РЕНАЛЬГАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Харківське підприємство по виробництву імунобіологічних і лікарських препаратів ЗАТ "Бiолiк", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій по 5 мл в ампулах № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: метамізолу натрію - 0.5 г, пітофенону гідрохлориду - 0.002 г, фенпіверонію броміду - 0.02 мг
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Спазми гладкої мускулатури, знеболювання при нирковій коліці, спастичні явища в сечовидільних шляхах, спазми шлунка та кишечнику, спастична дисменорея, жовчна коліка та ін.
Термін придатності: 1,5р
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.03/06891
Термін дії посвідчення: з 21.05.2003 до 21.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РЕНАЛЬГАН
АТ код: A03DA02
Наказ МОЗ: 228 від 21.05.2003


Інструкція для застосування РЕНАЛЬГАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РЕНАЛЬГАН

(Renalgan)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, світло-жовтого з легким зеленкуватим відтінком, стерильна рідина;

склад: 1 мл розчину містить метамізолу натрію - 0,5 г, пітофенону гідро хлориду- 0,002 г, фенпіверинію броміду – 0,00002 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Синтетичні антихолінергічнізасоби в комбінації з аналгетиками. Код АТС А 03D А 02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ренальган – комбінований препарат. Метамізол натрій є похідним піразолону. Має болезаспокійливу, жарознижувальну і слабку протизапальну дію. Основний механізм дії – пригнічення біосинтезу простагландинів - модуляторів больової чутливості, терморегуляції і запалення в центральній нервовій системі і периферичних тканинах. Пітофенон, подібно до папаверину, має пряму міотропну дію на гладку мускулатуру внутрішніх органів і спричиняє ії розслаблення. Фенпівериній за рахунок холіноблокуючоїдії має додатковий розслаблюючий вплив на гладку мускулатуру. Поєднання трьох компонентів препарату призводить до взаємного посилення їхньої фармакологічної дії.

Фармакокінетика. При ін’єкційному введенні протягом декількох хвилин препарат рівномірно розподіляється в тканинах. Метамізолметаболізується в печінці та виводиться з організму нирками. Періоднапів виведення його основного метаболіту становить 1,8 - 4,6 год. Метамізолпроходить через плаценту та проникає в грудне молоко.

Показання для застосування. Ренальган застосовують передусім при ниркових, кишкових, печінкових коліках, а також при спастичнійдисменореї, спазмах коронарних судин та судин мозку. Препарат застосовують при гемороїдальному, ревматичному, після операційному болю, при ішіалгії, міалгії.

Спосіб застосування та дози. Ренальган вводять внутрішньом’язово або внутрішньо венно. Внутрішньо венно дорослим вводять 5 млрозчину, дуже повільно: протягом 5 - 8 хв.

За необхідності ін’єкції повторюють через 6 - 8год.

Добова доза для дорослих не повинна перевищувати 10 мл.

Для дітей і немовлят дозу встановлюють з урахуванням маси тіла:

Маса тіла

Вік дитини

Внутрішьом’язове введення ( разова доза)

5 - 8 кг

3 міс. - 1 рік

0,1 - 0,2 мл

9 - 15 кг

 1 - 2 роки

0,2 - 0,5 мл

16 - 23 кг

3 - 4 роки

0,3 - 0,8 мл

24 - 30 кг

5 - 7 років

0,4 - 1,0 мл

31 - 45 кг

8 - 12 років

0,5 - 1,5 мл

46 - 53 кг

12 - 15 років

0,8 - 1,8 мл

Препарат застосовують у дорослих не довше 5 днів, у дітей - не довше 3 - 4 днів.

Побічна дія. У терапевтичних дозах препарат звичайно добре переноситься. Іноді можливі алергічні реакції (шкірні висипання, свербіж, дуже рідко –відчуття печіння в епігастральній ділянці, сухість у роті, головний біль). Можливі запаморочення, зниження артеріального тиску, тахікардія, ціаноз. При тривалому застосуванні описані випадки порушення системи крові (тромбоцит опенія, лейкопенія, агранулоцит оз, гранулоцит опенія). При схильності до бронхоспазму можливе провокування нападу.

Протипоказання. Підвищена чутливість до похідних піразолону (бутадіон, трибузон, антипірин, амідопірин), інших компонентів препарату. Виражені порушення функції печінки та нирок. Генетична відсутність глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Тахіаритмія. Закрито кутова форма глаукоми. Гіпертрофія передміхурової залози з тенденцією до затримки сечі. Шлунково-кишкова непрохідність і мегаколон. Захворювання системи крові. Колаптоїдні стани. Перший триместр і останні 6 тижнів вагітності. Період лактації. Дитячий вік (до 3 місяців) або маса тіла менше 5 кг.

Передозування. Спостерігається блювання, відчуття сухості в роті, збільшення потовиділення. Порушення акомодації, артеріальна гіпотензія, сонливість, сплутаність свідомості, порушення функції печінки та нирок, судоми. Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. При застосуванні Ренальгану його не слід змішувати з іншими препаратами в одному шприці. Особливу увагу слід приділяти при застосуванні Ренальгану у пацієнтів з порушенням функції печінки і нирок, при схильності до гіпотонії і бронхоспазму, а також при підвищеній чутливості доне стероїдних протизапальних засобів або ненаркотичних аналгетиків. У разі застосування препарату не можна вживати алкоголь. При довго тривалому (більше тижня) застосуванні препарату необхідно контролю вати картину периферичної кровіі функціональний стан печінки.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування з іншими ненаркотичними аналгетиками може призвести до взаємного посилення токсичних ефектів. Трициклічні антидепресанти, протизаплідні засоби для внутрішнього застосування та алопуринол підвищують токсичність препарату. Барбітурати, фенілбутазон та інші індуктори мікросомальних ферментів печінки послаблюють діюметамізолу. Одночасне застосування з циклоспорином знижує рівень останнього вкрові. Седативні засоби і транквілізатори підсилюють знеболювальну діюРенальгану. При застосуванні Ренальгану його не слід змішувати з іншими препаратами в одному шприці. Источник

Умови та термін зберігання. Збepiгaти у недоступному для дітей, в прохолодному, сухому, захищеному від світла місці. Термін придатності - 1,5 роки.

Смотрите также: Цены на Ренальган в аптеках




На сайті також шукають: Конкор кор, Метилурацил інструкція, Застосування препарату Календули мазь, Інструкція з використання Амброксол, Показання для застосування Лорано, Фарингосепт побічні дії, Папаверин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Риностоп