Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НАКЛОФЕН® ДУО
Назва: НАКЛОФЕН® ДУО | Шукати НАКЛОФЕН® ДУО в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diclofenac
Виробник: "KRKA d.d., Novo mesto", Словенія
Лікарська форма: Тверді лікарські форми
Форма випуску: Капсули по 75 мг № 20
Діючі речовини: 1 капсула містить диклофенаку натрію - 75.0 мг (25.0 мг у вигляді гранул, стійких до дії шлункового соку та 50.0 мг - у вигляді гранул продовженого вивільнення)
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Ревматоїдний артрит; дегенеративні захворювання суглобів та хребта; артрити, спричинені метаболічними порушеннями; позасуглобовий ревматизм; больовий синдром та запалення після травм, при гінекологічних захворюваннях; артралгії; жовчна та ниркова коліки.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.08.02/05134
Термін дії посвідчення: з 05.08.2002 до 05.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НАКЛОФЕН® ДУО
АТ код: M01AB05
Наказ МОЗ: 305 від 05.08.2002


Інструкція для застосування НАКЛОФЕН® ДУО

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

НАКЛОФЕН ДУО

(NAKLOFEN® DUO)

Склад.

Діюча речовина: диклофенак;

1 капсула містить 75 мгдиклофенаку натрію (25 мг у вигляді гранул, стійких до дії шлункового соку, і 50 мг – у вигляді гранул пролонгованого вивільнення);

допоміжні речовини: цукрові кульки, гідроксипропіл целюлоза, гіпромелоза, магнію карбонат важкий, сополімерметакрилової кислоти – етил акрилату (1:1), триетилцитрат, тальк, титанудіоксид, натрію карбоксим етилцелюлоза, макрогол, натрію гідроксид, сополімерамоніомета крилату (тип А і В).

 

Лікарська форма. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Не стероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Диклофенак. Код АТС М 01А В 05.

Клінічні характеристики.

Показання.

 Захворювання, лікування яких потребує проти запальної і/або знеболювальної дії:

• запальні ревматичні захворювання: ревматоїдний артрит, серонегативний спондилоартрит, хронічний ювенільний артрит, артрити різної етіології;

• дегенеративний ревматизм суглобіві хребта: артроз, спондильоз;

• артрити спричинені відкладенням солей: подагра і псевдо подагра;

• поза суглобовий ревматизм: періартрит, бурсит, міозит, тендиніт, синовіт;

• запальні та болісні стани скелетно-м'язовоїсистеми.

Як знеболювальний засіб при травмах м'яких тканин, після пологів, при первинній та вторинній дисменореї, при різних стоматологічних процедурах після хірургічних втручань, при ниркових коліках таколіках жовчного міхура.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-яких інгредієнтів цього препарату, саліцилатів або інших не стероїдних протизапальних засобів, яка проявляється у вигляді бронхіальної астми, кропив'янки і риніту. Виразка шлунка і дванадцяти палої кишки в активній формі, шлунково-кишкова кровотеча. Дитячий вік до 14 років.

 

Спосіб застосування та дози.

Добова доза диклофенаку може становити 150мг і залежить від тяжкості захворювання. На початку лікування необхідно призначати по 1 капсулі 1 раз або двічі на добу. Якщо симптоми сильно виражені, особливо вранці, цілу добову дозу (2 капсули) можна дати відразу, за більш короткий проміжок часу. Підтримуюча доза становить: 1 капсула на добу.

Якщо прийом Наклофен дуо капсул поєднується з іншими його фармацевтичними формами, треба зважити на сумарну добову дозу препарату, яка не повинна перевищувати 150 мг. Капсули слід ковтати цілими, запиваючи невеликою кількістю рідини, під час або одразу після їжі.

Побічні реакції.

Можливі небажані ефекти з боку шлунково-кишкового тракту (нудота, діарея, запор, біль уживоті, диспепсія і метеоризм), головний біль, запаморочення, як правило, вонине вимагають припинення лікування. Дуже рідко можливі: кровотеча, виразки або перфорація, жовтяниця, безсимптомний гепатит, гострий гепатит, хронічний активний гепатит, гепатоцелюлярний некроз і холестаз, висип, свербіж, периферичний набряк (набряк кінцівок), депресія, безсоння, втомленість, відчуття тривоги, дратівливість або сонливість, ниркова недостатність, гематурія. У поодиноких випадках може спостерігатись розвиток неспецифічногогеморагічного коліту, рецидив або погіршення виразкового коліту чи поява хвороби Крона, фото чутливості, реакцій гіпер чутливості (бронхоспазм, ангіо невротичний набряк, анафілактичний шок), анемії, тромбоцит опенії, лейкопенії та агранулоцит озу.

Передозування.

Клінічні ознаки гострого передозування проявляються з боку шлунково-кишкового тракту, нирок, печінки і центральної нервової системи, а саме: нудота, блювання, епіг астральний біль, запаморочення, дзвін у вухах і збудження, іноді – блювання з кров’ю, мелена, порушення свідомості, утрудненне дихання, судоми і порушення функції нирок. Специфічного антидоту немає. Проводиться симптоматичне лікування.

 

Застосування у період вагітності та годування груддю.

Незважаючи на те, що немає повідомлень протератогенні властивості Наклофену дуо, його можна призначати вагітним жінкам лише тоді, коли потенційна користь для матері переважає над ризиком для плоду. Диклофенак не рекомендується застосовувати протягом останнього триместру вагітності та в період годування груддю.

 

Діти.

Капсули не призначені для лікування дітей.

Особливості застосування.

Пацієнти із захворюваннями верхніх відділів шлунково-кишкового тракту в анамнезі повинні перебувати під медичним наглядом під час лікування диклофенаком. Таким пацієнтам рекомендується проводити паралельне лікування проти виразковими препаратами. Треба обережно призначатидиклофенак пацієнтам з виразковим колітом і хворобою Крона через можливість рецидиву або загострення хвороби.

Крім того, рекомендується бути обережними при значній нирковій або печінковій недостатності або серцевій недостатності, при порушеннях гемостазу, епілепсії, порфірії, а також при застосуванні антикоагулянтів або фібринолітиків. Тривале застосування диклофенаку може удуже поодиноких випадках викликати серйозні небажані ефекти з боку печінки, тому рекомендується періодично перевіряти активність ферментів печінки. При інфекційних захворюваннях необхідно враховувати протизапальний та жарознижувальний ефекти диклофенаку, оскільки вони можуть маскувати симптоми цих захворювань. При застосуванні людям літнього віку Наклофену дуо, як і всіінші препарати, необхідно застосовувати у найменшій ефективній дозі.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами

Наклофен дуо незначним чином може вплинути на здатність керувати автомобілем та застосовувати інші механічні засоби. Пацієнтам з запамороченням та/або іншими побічними ефектами з боку центральної нервової системи не слід керувати автомобілем і працювати з небезпечними механічними пристроями.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами таінші види взаємодії.

Одночасне застосування диклофенаку з:

· препаратами літію або дигоксиномможе збільшувати їх концентрацію в сироватці крові;

· деякими діуретиками може зменшувати діуретичний ефект;

· калій зберігаючи ми діуретикамиможе викликати гіперкаліємію;

· ацетил саліциловою кислотою абоіншими не стероїдними протизапальними засобами підвищує ризик появи побічних ефектів;

· циклоспорином збільшуєнефро токсичність циклоспорину;

· метотрексатом збільшує токсичність метотрексату;

· гіпотензивними препаратами зменшує ефективність цих засобів.

Диклофенак, в основному, не впливаєна активність пероральних протидіабетичних засобів.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Наклофендуо - не стероїдний протизапальний засіб з проти запальною, аналгетичною та жарознижувальною активністю.

Диклофенак гальмує активність ферментуциклооксигенази і внаслідок цього синтез простагландинів. Відзначалось, що підчас лікування диклофенаком зменшується концентрація простагландинів в сечі, слизовій шлунка та синовіальній рідині. Цей препарат застосовується при лікуванні всіх форм ревматичних захворювань, а також для зменшення болю різного походження.

Наклофен дуо містить диклофенак у формі гранул, стійких до дії шлункового соку, і гранул пролонгованого вивільнення, вналідокцого капсули мають як швидку, так і пролонговану дію.

Фармакокінетика. Після перорального прийомудиклофенак швидко всмоктується. Абсорбція перевищує 90%, але внаслідок первинного метаболізму в печінці біодоступність становить 60%. Максимальна концентрація в сироватці крові розвивається через 1 – 4 години. 99% зв’язуєтьсяз білками плазми, переважно з альбумінами. Диклофенак легко проникає в синовіальну рідину, де його концентрація становить 60-70% від рівня в сироватці крові. Через 3 – 6 годин концентрація препарату та його метаболітів у синовіальній рідині вища, ніж концентрація в сироватці крові.

Період напів виведення диклофенакустановить 1 – 2 години. При незначній нирковій або печінковій недостатності вінне змінюється. Приблизно 70% диклофенаку виводиться із сечею у виглядіфармакологічно неактивних метаболітів. Лише 1% препарату виводиться в незміненому вигляді. Решта метаболітів виводиться із жовчю та калом. У людей літнього віку не відбувається значних змін в абсорбції, розподілі, метаболізмі та виведенні диклофенаку.

Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості

капсули з тілом білого кольору і кришечкою блакитного кольору. Капсули заповнені гранулами білого або кремового кольору.

Несумісність. Не відома.

 

Термін придатності . 3 роки.

 

Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 30◦ С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка. По 10 капсул у блістері;по 2 блістери у картонній коробці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Виробник. КРКА, д. д., Ново место, Словенія.

Місцезнаходження. Шмар’єшка цеста 6, 8501Ново место, Словенія.

Дата останнього перегляду. Источник

04.04.2005

Смотрите также: Цены на Наклофен в аптеках




На сайті також шукають: Азимед, Диклофенак натрію інструкція, Застосування препарату Полькортолон, Інструкція з використання Саб симплекс, Показання для застосування Цефоперазон+сульбактам, Квамател побічні дії, Трамал протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пімафуцин, Фенкарол, Карсил форте інструкція, Застосування препарату Гутталакс, Інструкція з використання Отофа, Показання для застосування Конкор, Йод побічні дії, Крестор протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ензимтал