Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БЕТАДИН®
Назва: БЕТАДИН® | Шукати БЕТАДИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Povidone-iodine
Виробник: "EGIS" Pharmaceutical works Ltd (за ліцензією компанії "MUNDIPHARMA AG", Швейцарія), Угорщина
Лікарська форма: Супозиторії піхвові
Форма випуску: Супозиторії вагінальні по 0.2 г № 7, № 7х2
Діючі речовини: 1 супозиторій містить повідону-йоду - 200.0 мг
Допоміжні речовини: Поліетиленгліколь 1000
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Гострий та хронічний вагініт; змішані інфекції (Cardnenella vaginalis, трихомонадні, грибкові); вагінальні інфекції, що виникли внаслідок терапії антибактеріальними або стероїдими препаратами.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.08.02/05142
Термін дії посвідчення: з 05.08.2002 до 05.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БЕТАДИН®
АТ код: G01AX11
Наказ МОЗ: 610 від 09.12.2004


Інструкція для застосування БЕТАДИН®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БЕТАДИН®

(BETADINЕ®)

Загальна характеристика:

міжнародна тахімічна назви: Povidone-iodine ; йод-комплекс 1-вініл-2-піролідон полімеру;

основні фізико-хімічні властивості: торпедоподібні гомогенні супозиторії темно-коричневого кольору, із запахом йоду;

склад: 1 вагінальний супозиторій містить 200 мг повідону-йоду;

допоміжні речовини: полі етиленгліколь 1000.

Форма випуску. Вагінальні супозиторії.

  Фармакотерапевтичнагрупа. Антисептичні та дезінфекційні засоби. АТСG01Ф Х 11.

Фармакологічні властивості. Супозиторії Бетадин® –антисептичний препарат з широким спектром протимікробної дії відносно бактерій, деяких вірусів, грибків та найпростіших мікро організмів. При контакті зі шкіроюта слизовими оболонками йод поступово вивільняється та виявляє бактерицидну дію. Діюча речовина препарату майже не всмоктується у системний кровообіг. Показання для застосування. Супозиторії Бетадин® слід застосовуватиу разі гострого та хронічного вагініту, змішаної інфекції (Cardnenellavaginalis, трихомонадні, грибкові інфекції). Препарат можна застосовувати для лікування вагінальних інфекцій, що виникли після терапії антибактеріальними або стероїдними препаратами, а також як профілактичний засіб перед хірургічними операціями у піхві та/або діагностичними процедурами.

Спосіб застосування та дози. Звичайно 1 зволожений супозиторійвводять глибоко у піхву, попередньо знявши упаковку, кожного дня, на ніч; при помірній інфекції – протягом 7 днів. При більш тяжкій інфекції курс терапії рекомендується продовжити до 14 днів. Залежно від тяжкості інфекції супозиторіїможна застосовувати двічі на день (ранком і ввечері) і протягом більш тривалого періоду.

Побічна дія. Внаслідок підвищеної чутливості до йоду в поодиноких випадках може виникнути подразнення, яке з часом зникає. У разі появи подразнення, припухлості або свербежу слід припинити використання препарату та звернутися до лікаря.

Протипоказання. Бетадин® не слід використовувати у разі алергіїна йод та інших компоненти препарату, порушення функції щитоподібної залози, за наявності подібного до герпесу дерматиту Дюрінга та перед застосуваннямрадіо активної йодної терапії.

Використовувати цей препарат не рекомендується в період вагітності, починаючи з 3-го триместру, та під час годування груддю. В окремих випадках застосування препарату допускається під постійним наглядом лікаря.

Передозування. Випадків передозування не спостерігалося.

Особливості застосування. Перед початком використання супозиторіївслід проконсультуватись з лікарем у разі:

виникнення в минулому реакцій на інгредієнти, що входять до складу препарату;

захворювання щитоподібної залози;

вагітності або годування груддю.

Уразі будь-якого захворювання щитоподібної залози супозиторії Бетадин®можна застосовувати тільки за призначенням лікаря.

Взаємодія зіншими лікарськими засобами. Можливі ситуації, коли лікування Бетадином® відбувається разом із застосуванням інших лікарських препаратів. У такому разі Бетадин® не можна вживати разомз дез інфекційними засобами, що містять ртуть, з ферментними препаратами та препаратами, що містять бензойну настоянку.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі (5 - 15 оС), у недоступному для дітей, сухому, прохолодному місці. Источник

Термін зберігання – 5 років.

Смотрите также: Цены на Бетадин в аптеках




На сайті також шукають: Цитохром-с, Мексидол інструкція, Застосування препарату Офтан катахром, Інструкція з використання Нексіум, Показання для застосування Депривокс, Мукосат побічні дії, Нольпаза протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кандід