Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВІПРОСАЛ В
Назва: ВІПРОСАЛ В | Шукати ВІПРОСАЛ В в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: АТ "Таллінський фармацевтичний завод", Естонія
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь по 50 г у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять: отрути гадюки - 5 МОД, камфори - 3.0 г, саліцилової кислоти - 1.0 г, олії терпентинової - 3.0 г
Допоміжні речовини: Парафін твердий, вазелін медичний, гліцерин дистильований, цетилстеариловий спирт, натрію цетилстеарилсульфат, натрію хлорид, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, що містять отруту бджіл та змій
Показання: Для зовнішнього застосування при ревматичних болях, невралгії, радикуліті та іншіх захворюваннях із супутнім больовим синдромом.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.11.00/02503
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 до 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВІПРОСАЛ В
АТ код: M02AX10
Наказ МОЗ: 718 від 15.12.2005


Інструкція для застосування ВІПРОСАЛ В

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

  ВІПРОСАЛ В

(Viprosalum B)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, із запахом камфори чи скипидару;

склад: 1 г мазі містить 0,05 МOД отрути гадюки звичайної сухої, 30 мг камфори рацемічної, 30 мг скипидару живичного та 10 мг саліцилової кислоти;

допоміжні речовини: парафін твердий, вазелін, гліцерин, спиртцетилстеариловий, натрію цетилстеарилсульфат, натрію хлорид, вода очищена.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують місцево при болю в суглобахі м’язах. Код АТС М 02А Х 10.

Фармакологічні властивості. Основною діючою речовиною мазі ВІПРОСАЛ В є отрута гадюки звичайної (Viperaberus berus L.), яка містить фосфоліпазу, фосфодіестеразу, гіалуронідазу таінші активні речовини. Отрута гадюки містить також пептиди специфічної дії, якіє причиною гемолізу, збільшують проникність капілярів, впливають на згортання крові. При місцевому застосуванні отрута гадюки має подразнюючу та болезаспокійливу дію, активізує захисні механізми організму при ресорбції.

Мазь ВІПРОСАЛ В містить також речовини, які подразнюють чутливі нервові закінчення, і у такий спосіб справляє місцево подразнюючу та болезаспокійливу дію. Локальне подразнення шкіри є причиною змін і вибіркового зменшення кровопостачання та трофіки внутрішніх органів, які іннервують ся тими самими сегментами спинного мозку.

Додаткове подразнення спричиняє додаткову активацію анти рецептивноїсистеми у відповідному сегменті спинного мозку, що стає на заваді первинним больовим імпульсам досягти кори головного мозку і перешкоджає сприйняттю болю. Крім болезаспокійливої дії камфори саліцилова кислота і скипидар мають також антисептичну дію, а саліцилова кислота - ще й кератолітичну дію.

Показання для застосування. Болезаспокійливий засіб для зовнішнього застосування при ревматичних болях, невралгії, радикуліті та інших захворюваннях із супутнім больовим синдромом.

Спосіб застосування та дози. На хвору ділянку наносять 5-10 мг (1-2 чайні ложки) мазі ВІПРОСАЛ В і втирають у шкіру залежно від інтенсивності болю 1-2рази на добу, до зникнення больового синдрому. Тривалість курсу лікування залежить від характеру та тяжкості захворювання. Застосування мазі для лікування дітей не вивчалось.

Побічна дія. При підвищеній чутливості шкіри до компонентів мазі можуть виникати свербіж, набряк або кропив’янка. В цьому випадку рекомендуєтсяприпинити лікування і змити мазь зі шкіри. Перелічені ознаки минають після припинення лікування.

Щоб запобігти побічним діям рекомендується попереднє нанесення невеликої кількості мазі на шкіру для визначення чутливості до препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів мазі, виразкита інші шкірні захворювання, гострий туберкульоз легенів, порушення мозкового та коронарного кровообігу, схильність до виникнення ангіоспазмів, тяжкі порушення функцій нирок і печінки. Препарат не можна застосовувати в періоди вагітності та лактації.

Передозування. Не відмічалось. При випадковому потраплянні на слизові оболонки мазь спричинює сильне подразнення.

Особливості застосування. Мазь ВІПРОСАЛ В не можна наносити на ушкоджену шкіру. Щоб уникнути сильного подразнення, треба слідкувати, аби мазь не потрапила в очі або на слизові оболонки.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відмічалась.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С у недоступному для дітей місці. Не зберігати у холодильнику та морозильній камері. Источник

Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Випросал в аптеках




На сайті також шукають: Крушини кора, Тобрекс інструкція, Застосування препарату Вобензим, Інструкція з використання Спазмомен, Показання для застосування Вокадин, Фосфалюгель побічні дії, Дибикор протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кальциум-д