Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІРИДОКСИНУ ГІДРОХЛОРИД (ВІТАМІН В6)
Назва: ПІРИДОКСИНУ ГІДРОХЛОРИД (ВІТАМІН В6) | Шукати ПІРИДОКСИНУ ГІДРОХЛОРИД (ВІТАМІН В6) в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pyridoxine
Виробник: Дочірнє підприємство "Львівдіалік" ДАК "Укрмедпром", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 5 % по 1 мл в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить піридоксину гідрохлориду - 50.0 мг
Фармакотерапевтична група: Група піридоксину (вітаміну В6)
Показання: Гіпо- і авітаміноз В6, токсикоз вагітних, анемія, лейкопенія, захворювання нервової системи, гострий і хронічний гепатит, нейродерміт, псориаз, ексудативний діатез; зменшення токсичних ефектів протитуберкульозних препаратів
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.11.02/05570
Термін дії посвідчення: з 27.11.2002 до 27.11.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІРИДОКСИНУ ГІДРОХЛОРИД (ВІТАМІН В6)
АТ код: A11HA02
Наказ МОЗ: 426 від 27.11.2002


Інструкція для застосування ПІРИДОКСИНУ ГІДРОХЛОРИД (ВІТАМІН В6)

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

піридоксину гідро хлорид (ВітамінВ 6)

(PYRIDOXINE HYDROCHLORIDE(VITAMIN B6))

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: pyridoxinum;2-метил-3-окси-4,5-ди-(оксиметил)-піридину гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 1 мл розчину містить піридоксину гідро хлориду – 50 мг;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Прості препарати вітамінів. Код АТС А 11Н А 02.

Фармакологічні властивості. Піридоксину гідро хлорид (вітамін В6 ) необхідний для нормального функціонування центральної нервової системи. Уфосфорильованій формі вітамін В6 входить до складу ферментів, які здійснюють процеси декарбоксилювання та пере амінування амін окислот. Він активно бере участь у метаболізмі триптофану, метіоніну, цистеїну, глутамінової та іншихамін окислот, у біосинтезі нейромедіаторів допаміну, норадреналіну, адреналіну, серотоніну, гістаміну та ГАМК; покращує ліпідний обмін при атеросклерозі; підвищує діурез.

Фармакокінетика. Піридоксинугідро хлорид метаболізується в печінці. Кінцеві продукти метаболізму (4-піридоксилова кислота і 5-фосфопіридоксилова кислота) виводяться нирками. Близько 8-10 % препарату виводиться з сечею у незміненому стані.

Показання для застосування. Піридоксину гідро хлорид застосовують пригіпо- та авітамінозі В6, токсикозах вагітних, атеросклерозі, анеміях (у тому числі сидеробластнiй), різних лейкопеніях, хворобах нервової системи (радикуліти, неврити, невралгії, паркінсонізм, хвороба Літтла), депресіях інволюційного віку, гострих та хронічних гепатитах, себореєподібних та несеборейних дерматитах, оперізувальному лишаї, нейродермітах, псоріазі, ексудативних діатезах. Призначають також при повітряній та морській хворобах, хворобі Меньєра. Крім того, розчин піридоксинугідро хлориду попереджує або зменшує токсичні ефекти (особливо полі неврити) при лікуванні протитуберкульозними препаратами.

Спосіб застосування та дози. Піридоксину гідро хлорид вводять внутрішньом’язово, внутрішньо венно або підшкірно, здебільшого якщо через порушення всмоктування в кишечнику прийом препарату внутрішньо неможливий.

Для профілактики В6 – гіповітамінозу денна дозадля дорослих становить 0,002 – 0,005 г, для дітей – 0,002 г в день.

Парентерально при всіх вказаних шляхах введення лікувальна добова дозадля дорослих, яка призначається в 1 - 2 прийоми, дорівнює 0,05 – 0,1 г, длядітей - 0,02 г. Курс лікування становить 30 днів і 14 дні, відповідно.

При паркінсонізмі внутрішньом’язововводять 2 мл 5 % розчину на день (курс – 20-25 днів, через 2-3 місяці –повторний курс). За іншою схемою лікування цього захворювання 5 % розчин вводять внутрішньом’язово в початковій денній дозі 50-100 мг, а потім щоденно дозу збільшують на 50 мг і доводять до 300-400 мг на добу (одноразово). Терапія при цьому здійснюється курсами в 12-15 днів.

Для лікування депресій інволюційного віку розчин піридоксину гідро хлорид вводять в м’яз по 200 мг надобу.

При терапії сидеробластної анемії препарат вводять внутрішньом’язово по 100 мг (0,1 г) двічі на тиждень (одночасно рекомендується прийом фолієвої кислоти, рибофлавіну, вітаміну В12).

Для запобігання невритам та іншим ускладненням при терапії фтивазидом та іншими похідними гідразидуізонікотинової кислоти розчин піридоксину гідро хлориду призначають по 0,005-0,01 г на день.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції (шкірні висипи).

Протипоказання. Протипоказаний при тяжких ураженнях печінки, ішемічній хворобі серця. Обережно застосовувати при виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки у зв’язку з можливим підвищенням кислотності шлункового соку.

Передозування. При тривалому введенні у великих дозах розвивається гіпервітаміноз В6, який характеризується різким зниженням вмісту білка у м’язовій тканині та внутрішніх органах. На ранніх стадіях гіпервітамінозу В6 можуть з’явитися висипання на шкірі, запаморочення, судоми, що потребують відміни препарату.

Особливості застосування. Обережно слід призначати розчин піридоксинугідро хлориду при тяжких ураженнях печінки, виразковій хворобі шлунка та дванадцяти палої кишки, ішемічній хворобі серця.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Розчин піридоксину гідро хлориду посилює діюдіуретиків. Препарат не призначають одночасно з a-дофа, оскільки послаблюється дія останньої.

Не можна вводити в одному шприці розчин піридоксину гідро хлориду з розчинами ціанокобаламіну та тіаміну.

При змішуванні в одному шприці з вітаміном В1 і В12 відбувається розклад вітамінів, можливе посилення алергізуючої дії вітаміну В1.

Не вводити в одному шприці розчин піридоксину гідро хлориду з розчинами вітамінів В1 і В12. Не призначати разом з леводопою, оскільки піридоксин послаблює дію останньої при лікуванні паркінсонізму. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці . Термін зберігання – 3 роки. Зберігати препарат в недоступному для дітей місці.

Смотрите также: Цены на Пиридоксин в аптеках




На сайті також шукають: Трисоль, Кальцію хлорид інструкція, Ноозам застосування, Симвастатин побічні дії, Трикасайд протипоказання