Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МЕМОПЛАНТ
Назва: МЕМОПЛАНТ | Шукати МЕМОПЛАНТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ginkgo biloba
Виробник: "Dr.Willmar Schwabe GmbH und Co", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 40 мг № 20 (10х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить екстракту сухого листя Ginkgo Biloba - 40.0 мг
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Хронічна недостатність мозкового кровообігу, що супроводжується запамороченням, головним болем, відчуттям шуму у вухах, зниженням концентрації уваги, пам'яті, інтелектуальних здібностей; порушення периферичного кровообігу.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.12.02/05590
Термін дії посвідчення: з 09.12.2002 до 09.12.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МЕМОПЛАНТ
АТ код: N06DX02
Наказ МОЗ: 454 від 09.12.2002


Інструкція для застосування МЕМОПЛАНТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МЕмОПЛАНТ

(MEMOPLANT®)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Ginkgo biloba ;

основні фізико-хімічні властивості: жовті, гладкі, круглі таблетки, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить 40 мг сухого екстракту листя гінкго дволопатевого (35-67:1), стандартизованого до 8,8-10,8 мг флавонових глікозидів і до 2,0-2,8 мгтерпен лактонів;

допоміжні речовини: натрію кроскармелоза, емульсія диметикону, колоїдний кремній, гіпромелоза, лактози моногідрат, макрогол, магнію стеарат, крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза гідроксид (Е 172 ).

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі таноотропні засоби. Препарати гінкго дволопатевого. Код АТС N06B X19.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. В ході фармакологічних досліджень було доказано, що спеціальний екстракт гінкго дволопатевого, який міститься вМемопланті, підвищує переносимість гіпоксії, особливо в тканинах головного мозку; інгібує розвиток і прискорює регресію церебрального набряку, спричиненого травмою або отруєнням; зменшує ретинальний набряк і ушкодження рогівки; інгібує пов’язане з віком зменшення мускаринергічних холіновихрецепторів та α2 адренергічних рецепторів, а також збільшення споживання холіну в гіпокампі; покращує пам’ять і здатність до навчання; поліпшує компенсацію порушень рівноваги; збільшує кровотік, особливо в ділянцімікро циркуляції; поліпшує реологічні характеристики крові; інактивує токсичні кисневі радикали; володіє ефектом ФАТ – антагонізму (ФАТ-фактор активації тромбоцитів) та нейрозахисною активністю.

Фармакокінетика. Церебральна біодоступністьспеціального екстракту гінкго дволопатевого, який міститься в препараті Мемоплант, у людей продемонстрована за допомогою фармако-ЕЕГ на основі залежної від дозидії на цереброелектричну активність. Після перорального прийому рідкої (твердої) форми спеціального екстракту гінкго терпен лактони – гінкголід А, гінкголід В і білобалід виявили у людей дуже гарну абсолютну біодоступність, яка становила 100% (98%) для гінкголіду А, 93% (79%) для гінкголіду В і 72% длябілобаліду. Після прийому 80 мг спеціального екстракту гінкго дволопатевого максимальні концентрації в плазмі становили 15 нг/мл для гінкголіду А,

 4 нг/мл для гінкголіду В і приблизно 12 нг/млдля білобаліду. Періоди напів виведення –

3,9 год. (гінкголід А), 7 годин (гінкголід В) і 3,2години (білобалід). Періоди напів виведення, виміряні після внутрішньо венного введення, становили 3,5 год. (гінкголід А), 5,5 години (гінкголід В) і 3,2 год.(білобалід). Зв’язування з білком плазми становить 43% для гінкголіду А, 47% для гінкголіду В і 67% для білобаліду.

Показання для застосування. Для симптоматичного лікування деменції (судинний тип та тип Альцгеймера) з наступними основними симптомами: порушення пам’яті, розлади зосередженості, депресивний настрій, запаморочення, шум у вухах і головний біль. Перед початком лікуванняМемоплантом потрібно з’ясувати, чи патологічні симптоми, які зустрічаються, неє наслідком основного захворювання, яке потребує специфічного лікування.

При порушенні артеріального периферичного кровообігу (болючі судоми, переміжна кульгавість, парестезії нижніх кінцівок та ін.) тадля збільшення відстані, яку пацієнт може здолати без болю в рамках фізіотерапевтичних процедур, а саме при прогулянкових тренуваннях.

Запаморочення, шум у вухах судинного та інволюційного походження.

Спосіб застосування та дози. При деменції приймати по 1-2 таблетки, вкриті оболонкою, (відповідно 40-80 мг екстракту гінкго) 3рази на день.

При порушенні артеріального периферичного кровообігу та для збільшення відстані, яку пацієнт може здолати без болю в рамках фізіотерапевтичних процедур, запамороченні, шумі у вухах приймати по 1 таблетці, вкритій оболонкою (відповідно 40 мг екстракту гінкго) 3 рази на день, або по 2таблетки, вкриті оболонкою (відповідно 80 мг екстракту гінкго) 2 рази на день.

Таблетки, вкриті оболонкою, потрібно приймати не розжовуючи, з невеликою кількістю рідини. Прийом таблеток не залежить від прийому їжі.

При хронічному синдромі слабоумства тривалість лікування залежить від тяжкості симптомів і повинна становити не менше 8тижнів. Після 3 місяців лікування потрібно перевірити, чи виправдане подальше лікування.

При порушенні артеріального периферичного кровообігу мінімальний період лікування, необхідний для збільшення відстані, яку долають без болю, становить 6 тижнів.

При запамороченні, шумі у вухах після 6-8 тижнів лікування подальшого полегшення симптомів очікувати не доводиться.

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть спостерігатися розлади з боку травного тракту, головні болі або алергічні реакції шкіри, а саме: почервоніння, набряки, свербіж.

Після довго тривалого лікування Мемоплантом в окремих випадках спостерігалися кровотечі, причинний зв’язок яких з прийомом Мемоплантуне доведений.

Протипоказання. Підвищена чутливість до екстракту гінкго дволопатевого або до будь-якого з компонентів препарату.

Оскільки немає достатніх досліджень щодо застосування цього препарату для лікування дітей, то не слід використовувати його для лікування дітей віком до 12 років.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не виявлена.

Передозування. Про будь-які випадки передозування не відомо.

Особливості застосування. Оскільки екстракти гінкго, що входять до складу Мемопланту, ще недостатньо досліджені у випадках депресивного настрою і головного болю, не пов’язаних з синдромами слабоумства, то Мемоплант можна застосовувати для лікування цих симптомів тільки при дотриманні всіх необхідних засобів безпечності.

Індивідуальна реакція на лікування деменції не можебути с прогнозована

Вагітність і лактація. Результати експериментів на тваринах не свідчать про будь-які ембріотоксичні або тератогенні ефекти спеціального екстракту, який міститься в препараті Мемоплант. Проте оскільки досвід його застосування жінками в період вагітності і лактації відсутній, то потрібно уважно оцінити співвідношення користі й ризику при призначенні лікування в період вагітності. Невідомо, чи виділяються компоненти екстракту вгрудне молоко. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в місцях, недоступних для дітей, при кімнатній температурі . Термін зберігання – 5 років. Не слід застосовувати препарат після зазначеної дати терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Мемоплант в аптеках




На сайті також шукають: Гідазепам, А-церумен інструкція, Застосування препарату Натрію хлорид, Інструкція з використання Цераксон, Показання для застосування Альмер, Леспенефрил побічні дії, Пивні дріжджі протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Нео-пенотран форте