Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОКСОФ
Назва: ЛОКСОФ | Шукати ЛОКСОФ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Levofloxacin
Виробник: "Ranbaxy Laboratories Limited", Індія
Лікарська форма: Розчин для інфузій
Форма випуску: Розчин для інфузій по 100 мл (500 мг) у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить левофлоксацину - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Фторхінолони
Показання: Пневмонія, загострення хронічного бронхіту; інфекції ЛОР-органів, включаючи гострий синусит; інфекції шкіри та м'яких тканин; інфекції сечового тракту.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.01.03/05714
Термін дії посвідчення: з 10.01.2003 до 10.01.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОКСОФ
АТ код: J01MA12
Наказ МОЗ: 4 від 10.01.2003


Інструкція для застосування ЛОКСОФ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛОКСОФ

(LOXOF)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: levofloxacin;(S)-9-фтор-3-метил-10-(4-метил-1піперазиніл)-7-окси-2,3-дигідро-7Н-піридо (1,2,3-де) (1,4) бензоксин-6-карбонової кислоти полу гідрат;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, жовта або зеленкувато-жовта рідина;

склад: 100 мл розчину містять левофлокса цину полу гідрату -500 мг;

допоміжні речовини: глюкоза, кислота хлористоводнева, вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група. Протимікробний засіб групи фторхінолонів.

Код АТС J01М A12.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Левофлоксацин, як і інші фторовані хінолони, блокує бактеріальну ДНК-гіразу, внаслідок чого порушує функцію ДНК бактерій. Локсофактивний відносно грам позитивних та грам негативних патогенних мікро організмів, включаючи штами, резистентні до пеніциліні в, цефалоспоринів та/абоаміноглікозидів. Спектр дії Локсофу охоплює такі мікро організми як:

- аеробні грам негативні бактерії - Legionella pneumophila, Escherichiacoli, Moraxella catarrhalis, Haemophilus influenzae, H.parainfluenzae, Proteusmirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae, K.oxytoca, Bordetellapertussis, Morganella morganii, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri,P.stuartii, Serratia marcescens, Pantoea agglomerans, Enteroobacter aerogenes,Pseudomonas fluorescens, Enterobacter sakazakii, E.cloacae, Acinetobacterlwoffii, A.baumannii, A.calcoaceticus, Citrobacter diversus, C.freundii;

- аеробні грам позитивні бактерії - стафілококи, включаючи штами, що продукують пеніцилін азу, і штами, резистентні до метициліну, стрептококи, включаючи штами, резистентні до метициліну, в тому числі Streptococcuspneumoniae, S.pyogenes, S.agalactiae, S.viridans;

- анаеробні грам позитивні мікро організми - Clostridium perfringens.

Препарат також активний відносно Chlamydia pneumoniae iMycoplasma pneumooniae.

Фармакокінеттика. Після внутрішньо венного введення 500 мглевофлокса цину його пікова концентрація в плазмі крові становить 6,2 мкг/мл. Фармакокінетика препарату є лінійною. Левофлоксацин широко розподіляється утканинах організму. Концентрація левофлокса цину в тканині легенів у 2 - 5 разіввища, ніж його концентрація у плазмі крові. 24 - 38% прийнятої дози препарат узв'язується з білками плазми крові. 87% прийнятої дози екскретується з сечею у незміненому вигляді, а десь 4% - виводиться з фекаліями. Решта дозиекскретується у вигляді метаболітів. Час напів виведення левофлокса цинустановить 6 - 8 годин. Експериментально доведено, що оральний та внутрішньо венний шляхи введення препарату є взаємозамінними. У хворих з порушеною функцією нирок (кліренс креатині ну < 80 мл/хв) період напів виведення левофлокса цину зплазми крові подовжується.

Показання для застотсування. Локсоф показаний для лікування інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікро організмами, в тому числі змішаних інфекцій, які викликані двома або більше мікро організмами. Препарат також застосовується для лікування інфекцій, викликаних мультирезистентними бактеріями.

1. Інфекції нижніх дихальних шляхів: пневмонія, загострення хронічного бронхіту.

2. Інфекції ЛОР-органів, включаючи гострий синусит.

3. Інфекції шкіри та м'яких тканин.

4. Інфекції сечового тракту.

Локсоф також є ефективним у комплексній терапії системних інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікро організмами.

Спосіб застосування та дози. Дози Локсофу встановлюються залежно від тяжкості інфекції і стану функції нирок хворого. Звичайна доза Локсофу для дорослих та дітей, які досягли 16-річного віку, становить 500 мг кожні 24години (див. табл. 1). Пацієнтам з нирковою недостатністю (кліренс креатині ну< 80 мл/хв) необхідна корекція дози (див. табл. 2). Розчин для інфузійнеобхідно застосовувати тільки шляхом внутрішньо венної інфузії протягом неменше 60 хв.

Таблиця 1

Дози та тривалість лікування для пацієнтів з нормальною функцією нирок

Інфекція

Разова доза

Частота прийому

Тривалість лікування

Добова доза

Загострення хронічного бронхіту

500 мг

Кожні 24 години

7 днів

500 мг

Поза лікарняна пневмонія

500 мг

Кожні 24 години

7 - 14 днів

500 мг

Гострий синусит

500 мг

Кожні 24 години

10 - 14 днів

500 мг

Неускладнені інфекції шкіри та м'яких тканин

500 мг

Кожні 24 години

7 - 10 днів

500 мг

Ускладнені інфекції шкіри та м'яких тканин

250 мг

Кожні 24 години

7 - 14 днів

250 мг

Гострий пієлонефрит

250 мг

Кожні 24 години

10 днів

250 мг

Неускладнені інфекції сечового тракту

250 мг

Кожні 24 години

3 дні

250 мг

Ускладнені інфекції сечового тракту

250 мг

Кожні 24 години

10 днів

250 мг

Таблиця 2

Дози для пацієнтів з порушеною функцією нирок

Стан нирок

Початкова доза

Наступна доза

Загострення хронічного бронхіту, поза госпітальна пневмонія, гострий синусит, неускладнені інфекції шкіри та м'яких тканин

Кліренс креатині ну 50 - 80 мл/хв

Корекція дози не потрібна

Кліренс креатині ну 20 - 49 мл/хв

500 мг

250 мг кожні 48 год

Кліренс креатині ну 10 - 19 мл/хв

500 мг

250 мг кожні 48 год

Гемодіаліз

500 мг

250 мг кожні 48 год

Хронічний амбулаторний перитонеальний діаліз

500 мг

250 мг кожні 48 год

Ускладнені інфекції шкіри та м'яких тканин

Кліренс креатині ну 50 - 80 мл/хв

Корекція дози не потрібна

Кліренс креатині ну 20 - 49 мл/хв

750 мг

750 мг кожні 48 год

Кліренс креатині ну 10 - 19 мл/хв

750 мг

500 мг кожні 48 год

Гемодіаліз

750 мг

500 мг кожні 48 год

Хронічний амбулаторний перитонеальний діаліз

750 мг

500 мг кожні 48 год

Ускладнені інфекції сечового тракту, включаючи пієлонефрит

Кліренс креатині ну > або дорівнює 20 мл/хв

Корекція дози не потрібна

Кліренс креатині ну 10 - 19 мл/хв

250 мг

250 мг кожні 48 год

Неускладнені інфекції сечового тракту

Кліренс креатині ну > 10 мл/хв

Корекція дози не потрібна

Побічна дія. Симптоми загалом бувають слабкими і можуть включати нудоту, діарею, підвищення рівня печінкових трансаміназ, висипання, свербіж, анорексію, блювання, диспепсію, запаморочення, головний біль, безсоння, сонливість, підвищення білірубіну та креатині ну в плазмі крові, еозинофілію, лейкопенію, астенію, розвиток грибкової інфекції та надмірне розмноження резистетних мікро організмів.

У поодиноких випадках можуть спостерігатися кропив'янка, бронхоспазм, задишка, псевдомембранозний коліт, парестезії, тремор, збудження, сплутана свідомість, судоми, тахікардія, гіпотонія, артралгія, міалгія, запаленнясухо жильного апарату, нейтропенія, тромбоцит опенія, ангіо невротичний набряк, анафілактичний шок, фото сенсибілізація, гіпоглікемія, порушення зору, слуху, смаку та запаху, галюцинації, гепатит, гостра ниркова недостатність, агранулоцит оз, алергічний пневмоніт, пропасниця.

Було повідомлено про окремі випадки синдрому Стівенса-Джонсона, синдрому Лайєлла, рабдоміолізу, гемолітичної анемії та панцитопенії.

Протипоказання. Підвищена чутливість до левофлокса цину або іншихфторхінолонів. Препарат протипоказаний хворим на епілепсію, дітям до 16 років, жінкам під час вагітності та в період годування груддю.

Передозування. Симптоми: специфічних симптомів передозування немає. Можуть спостерігатися порушення діяльності центральної нервової системи, як наприклад, сплутаність свідомості, запаморочення, судомні напади, а також шлунково-кишкові розлади.

Лікування: специфічного антидоту немає. Рекомендовані загальні заходи невідкладної допомоги. Гемодіаліз і перитонеальний діаліз неефективні.

Особливості застосування. Препарат необхідно застосовувати тільки шляхом внутрішньо венної повільної інфузії протягом не менше 60 хв. Локсоф - розчин дляінфузій не можна змішувати з будь-якими розчинами, що містять багатовалентні катіони, наприклад, магній, кальцій. Під час терапії препаратом слід уникати прямого сонячного опромінення. Хворі, які приймають Локсоф, мають вживати достатню кількість рідини, щоб уникнути кристалурії. З урахуванням стимулюючої дії левофлокса цину на центральну нервову систему, Локсоф необхідно з обережністю призначати хворим з порушеннями центральної нервової системи. Уразі виникнення реакцій гіпер чутливості необхідно негайно припинити введення препарату і здійснювати підтримуючу та симптоматичну терапію. У пацієнтів з недостатністю в організмі глюкозо-6-фосфатдегідрогенази (спадкове порушення обміну речовин) терапія фторова ними хінолонами може спричинити гемоліз, тому лікування таких хворих Локсофом необхідно проводити дуже обережно. Перед початком терапії необхідно повідомити пацієнта про те, що препарат може погіршувати спроможність до концентрації уваги, особливо якщо пацієнт керує автомобілем або іншими машинами або механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Локсоф - розчин для інфузій необхідно з обережністю призначати при одночасному прийомі теофіліну, не стероїднихпротизапальних засобів, інших препаратів, які знижують судомний поріг. При одночасному прийомі антидіабетичних препаратів необхідно проводити моніторинг рівня глюкози в крові.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Не заморожувати. Источник

Термін зберігання - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Локсоф в аптеках




На сайті також шукають: Простамед, Пента інструкція, Застосування препарату Діазолін, Інструкція з використання Сорбекс, Показання для застосування Немотан, Клавам побічні дії, Амбробене протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пол-пала