Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОВАСТЕРОЛ
Назва: ЛОВАСТЕРОЛ | Шукати ЛОВАСТЕРОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Lovastatin
Виробник: "Polpharma" Pharmaceutical Works S.A., Польща
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 10 мг, 40 мг № 30; по 20 мг № 28
Діючі речовини: 1 таблетка містить ловастатину - 10.0 мг або 20.0 мг, або 40.0 мг
Фармакотерапевтична група: Гіполіпідемічні засоби
Показання: Первинна гіперхолестеринемія (гіперліпопротеінемія типів IIa та IIb) у пацієнтів, яким дієтотерапія та інші фармакологічні методи не принесли ефекту; уповільнення процесу розвитку артеросклерозу коронарних судин.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.03/05961
Термін дії посвідчення: з 17.02.2003 до 17.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОВАСТЕРОЛ
АТ код: C10AA02
Наказ МОЗ: 66 від 17.02.2003


Інструкція для застосування ЛОВАСТЕРОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛОВАСТЕРОЛ

(LOVASTEROL®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Lovastatinum [1S-[1α (R*), 3α, 7β,8β (2S*, 4S*) 8 αβ]]-1,2,3,7,8,8a-гексагідро-3,7-диметил-8-[2-(тетрагідро-4-гідрокси-6-оксо-2H-піран-2-іл)-етил]-1-нафталеніловий 2-метило-масляної кислоти;

основні фізико-хімічні властивості:таблетки округлої форми, опуклі з обох боків, білого кольору. Таблетки по 10 мг, 20 мг та 40 мг із розподільчою рискою;

склад:

діюча речовина: лов астатин 10 мг, 20 мг або 40 мг;

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза кристалічна, крохмаль же латинізований, кислота стеаринова, бутилгідроксіанізол (E 320).

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Гіполіпідемічні засоби. Код ATC C10A A 02.

Фармакологічні властивості. Препарат Ловастерол містить діючу речовину лов астатин та належить до групи препаратів, які мають назву інгібітори редуктази ГМГ КоА (гідроксиметилглютарил коензим А). Зменшує рівень як загального холестерину, так і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНП). Помірно підвищує рівень фракціїліпопротеїнів високої щільності (ЛПВП) та зменшує концентрацію три гліцеридівплазми.

Фармакокінетика. Препарат маєгіпохолестеринемічну дію. Зменшує рівень плазми, посилює його катаболізм. Максимальна концентрація в плазмі досягається через 4 год. Зі ШКТ всмоктується повільно та частково (загалом 30% прийнятої дози). Прийом перед їжею знижує абсорбцію на 30%.

Ловастaтин проникає через плацентарний та гематоенцефалічний бар'єри, накопи чується у печінці. 10% препарату виводиться нирками, 83% кишечником.

Показання для застосування.

Лікування первинної гіперхолестеринемії (гіперліпопротеінемія типів ІIа та ІIб) у пацієнтів, у яких дієтотерапія з обмеженою кількістю насичених жирів та холестерину, а також інші фармакологічніметоди лікування не принесли очікуваного ефекту.

Уповільнення процесу розвиткуаpтеросклерозу коронарних судин у пацієнтів з ішемічною хворобою серця при комплексному лікуванні, спрямованому на зниження рівня загального холестерину та холестерин / ЛПНП.

Спосіб застосування тадози. Приймати тільки за призначенням лікаря!

У період лікування варто дотримуватисяпроти холестеринової дієти.

Препарат варто приймати під час їжі.

Зазвичай призначають наступну схему лікування.

Пацієнти з вираженою гіперхолестеринемією: спочатку по 20 мг препарату на добу, одноразово, під час вечері.

Пацієнти з помірноюгіперхолестеринемією, спочатку по 10 мг препарату на добу, одноразово, під часвечері.

Підтримуюча доза становить 10 – 80 мг препарату на добу, одноразово або за кілька прийомів.

Не слід застосовувати дози, що перевищують 80 мг препарату на добу або змінювати дозування частіше, ніж кожні 4 тижні.

Пацієнти, які приймають імунодепресанти, повинні розпочати лікування лов астатином у дозі 10 мг на добу і не повинні перевищувати дозу більше, як 20 мг на добу.

Під час лікування варто періодичноконтролю вати рівень холестерину в сироватці крові. Дозу препарату варто зменшити (після консультації лікаря), якщо рівень холестерин / ЛПНП знизиться до 75 мг/ 100 мл (1,94 ммоль/л) або рівень загального холестерину зменшиться до 140 мг/100 мл (3,6 ммоль/л).

Дозування препарату у пацієнтів з нирковою недостатністю

Пацієнти з тяжкою нирковою недостатністю (кліренс креатині ну <30 мол/хв.) не повинні застосовувати лов астатин удозах, вищих, за 20 мг/добу.

Якщо застосування вищих доз лов астатинує необхідним, то препарат варто застосовувати з особливою обережністю.

Побічна дія. Препарат добре переноситься організмом. Більшість небажаних дій мають легкий або помірний перебіг.

Відзначено такі побічні дії:

запор, пронос, розлад травлення, відрижка, біль у животі, печія, нудота.

м'язові спазми, м'язовий біль, біль уверхніх та нижник кінцівках, суглобовий біль;

запаморочення, головний біль, безсоння, парестезії;

шкірні висипи та свербіж;

порушення зору, подразнення очей, розлад смаку, облисіння, сухість у роті;

порушення функції печінки – підвищення активності амінотрансфер аз у крові;

у поодиноких випадках відзначається зниження статевого потягу;

в поодиноких випадках відзначений гострий панкреатит (не підтверджений зв'язок між появою цієї побічної дії із застосуванням лов астатину);

підвищення рівня креатинінкінази частіше відзначалося у пацієнтів після трансплантації.

 

Протипоказання.

підвищена чутливість на складові інгредієнти препарату.

активна фаза захворювань печінки або підвищення рівня амінотрансфер аз у сироватці.

вагітність та період лактації.

Передозування.У разі передозування препарату можуть з'явитися виражені побічні дії. У такому випадку варто негайно поінформувати лікаря, який має призначити відповідне симптоматичне лікування.

Особливості застосування.

Перед початком терапії лов астатином, варто провести нефармакологічне лікування з дотриманням відповідної дієти, підвищенням рухової активності пацієнта, зниженням маси тіла.

З обережністю застосовувати препарат у пацієнтів, які перенесли захворювання печінки.

Якщо в період лікування препаратом з’являться такі симптоми, як: м'язовий біль, дратівливість або м'язоваслабкість, м'язові судоми, особливо якщо ці зміни відбуваються при підвищенні температури тіла, біль у животі, необхідно негайно звернутися до лікаря.

Під час лікування лов астатином слід ретельно дотримуватися термінів контрольних відвідувань лікаря та виконувати зазначені лабораторні дослідження. Лікаря, який лікує, варто поінформувати пропояву: захворювання печінки, алкогольної хвороби, тяжких хірургічних вручань, цукровому діабеті, гіпертиреозі, про зазначену підвищену чутливість до препаратів про подібні до інгібіторів ГМГ КоА дії. Варто також поінформувати лікаря про прийняті препарати. У разі скасування препарату рівень холестерину вкрові знову зростає.

Застосування у дітей

Безпечність та ефективність застосування препарату у дітей та підлітків не встановлена.

Вагітність

Препарат протипоказаний при вагітності.

У дітородному віці, жінки можуть приймати препарат тільки у разі, коли вони вживають усіх заходів, що запобігають вагітності.

Якщо під час лікування лов астатиномжінка завагітніє, препарат варто скасувати, а жінку треба проінформувати про потенційну небезпеку для плода.

Застосування в період годування груддю

Жінки, у яких лікування лов астатином є необхідним, не повинні годувати груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одночасне застосування з іншими препаратами

При одночасному застосуванні лов астатинуз холестираміном та секвестр антами жовчних кислот, посилюється антиліпідемічнадія.

Не слід застосовувати лов астатин разом з препаратами, які містять: геміфіброзил, ніацин (нікотинова кислота), еритроміцин, циклоспорин, ітраконазол.

При одночасному застосуванні лов астатинуз похідними кумарину може збільшитися протромбі новий час (рекомендується контролю ватипоказник протромбі нового часу).

Вплив препарату на керування автомобілем та виконання робіт, що вимагають високої швидкості психічних та фізичних реакцій.

У зв'язку з можливою появою побічних дійпісля застосування лов астатину, таких як: запаморочення, головний біль, варто поінформувати пацієнта про небезпеку, пов'язану з керуванням транспортним засобом або обслуговуванням механізмів, що рухаються. Слід дотримуватися особливої обережності на початку лікування.

Умови зберігання. Препарат слід зберігати в недоступному для дітей місці.

Перед застосуванням препарату слід перевірити дату придатності, зазначену на упаковці. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Зберігати в сухому, захищеному від світла місці, при температурі до 25°С. Источник

Термін придатності. 2 роки

Смотрите также: Цены на Ловастерол в аптеках




На сайті також шукають: Кофол, Суматриптан інструкція, Полокард застосування, Аксеф побічні дії, Агнус космоплекс с протипоказання