Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛМАГЕЛЬ® НЕО
Назва: АЛМАГЕЛЬ® НЕО | Шукати АЛМАГЕЛЬ® НЕО в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Balkanpharma-Troyan AD", Болгарія
Лікарська форма: Суспензія для внутрішнього застосування
Форма випуску: Суспензія для перорального застосування по 170 мл у флаконах № 1; по 10 мл у пакетиках № 10, № 20
Діючі речовини: 10 мл суспензії містить: алюмінію гідроксиду - 680.0 мг, магнію гідроксиду - 790.0 мг, симетикону - 72.0 мг
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Гастрит та дуоденіт, пептичні ерозіяї та виразки, рефлюкс-езофагіт, гастроезофагеальний та дуоденогастральний рефлюкси, невиразкова диспепсія, дискомфорт внаслідок підвищеного газоутворення
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.03/05963
Термін дії посвідчення: з 24.02.2003 до 24.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛМАГЕЛЬ® НЕО
АТ код: A02AF02
Наказ МОЗ: 82 від 24.02.2003


Інструкція для застосування АЛМАГЕЛЬ® НЕО

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату:

АЛМАГЕЛЬ® НЕО

(ALMAGEL®NEO)

Загальна характеристика:

основні фЬико-хімічні властивості: суспензія білого або майже білого кольору, з характерним солодким смаком та запахом апельсина;

склад: 5 мл суспензії (одна дозувальна ложка) містять: 10 мл суспензії (один пакетик) містять:

діючі речовини:

алюмінію гідроксиду 340 мг 680мг

у вигляді гелю алюмінію гідроксиду 2,284 г 4,560 г,

магнію гідроксиду 395 мг 790 мг

у вигляді пасти магнію гідроксиду 1,276 г 2,552 г,

симетикону 36 мг 72 мг

у вигляді 30% емульсіїсиметикону 0,12 г 0,240 г;

допоміжні речовини: гідроксіетилцелюлоза, сорбітол, етилпарагідрооксибензоат, сахарин натрій, етанол, кислоти лимонної моногідрат, есенція апельсинова, вода очищена.

Форма випуску. Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Антацидні, пртивиразкові та вітрогіннізасоби. Код АТС - А 02А F02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Алмагель Нео являє собою збалансований гель алюмінію гідроксиду та магнію гідроксиду у сполученні з вітрогінним компонентом симетиконом. Виявляє тривалу антацидну дію, м'який послаблю вальний ефект, усуває запори та знижує метеоризм у хворихна виразку.

Нейтралізуюча дія тацитопротективна активність препарату забезпечують захист слизової оболонки шлунка та її загоювання при ушкодженні.

Компоненти препарату добредисперговані, завдяки чому збільшується їх активна поверхня, забезпечується більш тісний контакт з . поверхнею слизової оболонки шлунка та дванадцяти палої кишки, уповільнюється евакуація вмісту шлунка та подовжується нейтралізуюча дія.

Цитопротективна активність не залежить від кислотонейтралізуючої здатності, а пов'язана з активацією синтезупростагландинів, які стимулюють секрецію слизу та бікарбонатів зі слизової оболонки шлунка.

Зважаючи на здатність препарат узв'язувати жовчні кислоти та лізолецитин, а також виявляти гастропротективну дію, Алмагель Нео можна застосовувати для лікування дуодентального езофагіту.

Симетикон, який включений доскладу препарату, сприяє усуненню метеоризму.

Симетикон є стабільною силіконовою сполукою, яка не всмоктується з травного каналу, викликає природне вивільнення газівта їх поглинання стінками кишечнику.

Симетикон виявляє свою дію упросвіті тонких кишок і виводиться з організму в незміненому вигляді.

Фармакокінетика. Алюмінію гідроксид нейтралізує соляну кислоту в шлунку, утворюючи алюмінію хлорид. Під впливом лужного середовища кишечнику, останній перетворюється в лужні солі алюмінію, які мало всмоктуються та виводяться з калом. При нормальній функції нирок сироватковий рівень алюмінію практично не змінюється.

Майже 10 % магнію з магнію гідроксиду всмоктується з кишечнику. Магнію гідроксид нейтралізує соляну кислоту вшлунку та перетворюється у магнію карбонат, причому концентрація іонів магнію в крові практично не змінюється.

У хворих з хронічною нирковою недостатністю рівень іонів алюмінію та магнію

може підвищитись до токсичних значень унаслідок порушення їх виведення.

Показання для застосування. Алмагель Нео застосовується для лікування захворювань, які перебігають з підвищеною або нормальною кислотністю шлункового соку та з підвищеним газоутворенням.

Препарат застосовують самостійно або в комбінації з іншими лікарськими засобами при:

гастриті та дуоденіті;

виразці шлунка та дванадцяти палої кишки;

пептичних ерозіях;

пептичних виразках;

рефлюкс-езофагіті;

гастроезофагеальному рефлюксі;

дуоденог астральному рефлюксі;

не виразковій диспепсії;

дискомфорті в наслідок підвищеного газоутворення.

Спосіб застосування та дози.

Алмагель Нео застосовують для лікування дорослих та дітей після 14 років.

Препарат не розводять. Не рекомендовано вживання будь-якої рідини протягом 30 хвилин після прийому лікарського засобу.

Перед застосуванням АлмагельНео ретельно збовтують.

Для швидкого усунення печії, болю, відчуття печіння та важкості в шлунку застосовують 2-3 дозувальні ложки або по 1пакетику (10-15 мл суспензії) 4 рази на добу, через годину після споживання їди таввечері перед сном. Після досягнення необхідного ефекту дозу зменшують до 10 мл 4 рази надобу.

Максимальну добову дозу (60 мл суспензії) можна застосовувати не триваліше 4 тижнів.

Побічна дія. При застосуванні препарату можуть спостерігатися зміна смаку (відчуття присмаку крейди), нудота, блювання, діарея, зміна кольору калових мас. Тривале застосування Алмагелю Нео або прийом високих доз можуть спричинити синдром вичерпування фосфору (втрата апетиту, м'язова слабкість, зменшення маси тіла) та тривалий запор через вміст алюмінію, а ухворих з нирковою недостатністю можуть виникнути нейро токсичність, остеомаляції, остеопороз, гіпермагніємія та порушення електролітного балансу.

Протипоказання. Лікарський засіб протипоказано застосовувати при:

-         тяжких порушеннях функції нирок, зважаючи на небезпечність розвитку магніємії та підвищення сироваткових концентрацій алюмінію;

-         надчутливості до будь-яких діючих та/або допоміжних речовин, які входять до складу лікарського засобу;

-         непрохідності кишечнику;

-         підозрі на апендицит;

-         кровотечах з травного каналу нез'ясованогопоходження;

-         ульцерозному коліті;

-         станах, які спричиняють порушення водного або електролітного балансу.

Передозування. Тривале застосування Алмагелю Нео може спричинити гіпермагніємію, незважаючи на те, що препарат майже не всмоктується з травного каналу. Симптоми передозування проявляються швидкою стомлюваністю, почервонінням обличчя, виснаженням, м'язовоюслабкістю та неадекватною поведінкою.

Необхідно терміново припинити застосування препарату та провести симптоматичне лікування.

Особливості застосування. Препарат звичайно добре переноситься, але, незважаючи на це, необхідно з обережністю застосовувати:

хворим з порушенням функції печінки;

при хворобі Альцгеймера.

Під час вагітності та вигодовування груддю Алмагель Нео застосовують тільки після консультації злікарем. Тільки лікар може визначити, чи переважає очікувана користь від прийому препарату можливий ризик для плода.

Не існує даних про негативну дію на здатність керувати транспортними засобами та технікою, робота з якою потребує підвищеної концентрації уваги.

Але необхідно мати на увазі, щокожна разова доза (5 мл) лікарського засобу містить:

 -113 мг етанолу , наявність якого може спричинити ураження у пацієнтів з   захворюваннями печінки та мозку, в осіб з алкогольною залежністю,   епілепсією, у вагітних та жінок, які годують груддю, у дітей, які не досягли  14-річного віку;

 - 475 мг сорбітолу, який протипоказаний при природженій непереносимості   фруктози і може спричинювати подразнення шлунка та діарею. Допоміжні речовини пропіл парагідроксибензоат таетилпарагідроксибензоат можуть спричинити кропив'янку. Звичайно це реакції уповільненого типу. Рідко можливий розвиток алергічних реакцій миттєвого типу, у тому числі бронхоспазму. Під час лікування хворих з нирковою недостатністю необхідно контролю вати в динаміці клінічні симптоми, розмір виразки, появу діареї, сироватковий рівень алюмінію та магнію.

При тривалому застосуванні препарату необхідно забезпечити надходження до організм}' достатньої кількості фосфору, тому що алюмінію гідроксид зв'язується з фосфатами та знижує їх всмоктування з травного канал}. Підвищується виведення кальцію із сечею, що може призвести до порушень кальцієво-фосфатної рівноваги та створити умови для розвитку остеомаляції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. АлмагельНео зменшує резорбцію каптоприлу, дигоксину, пропранололу, антибіотиків групи тетрацикліну, Н 2- блокаторів, пероральних залізовмісних препаратів, ізоніазиду, пеніциламіну, фенотіазинових препаратів, кетоконазолу. Зважаючи на це, перелічені лікарські засоби приймають за 2 години до або через 2 години після застосування Алмагелю Нео.

Препарат не застосовують одночасно з хінолінами.

Алмагель Нео може порушити виведенняхінідину з проявами хінідинової токсичності, особливо у хворих з нирковою недостатністю.

Одночасне застосування зхолінергічними засобами знижує їх ефективність.

При застосуванні з цитратами може виникнути системний алкалоз, підвищитись всмоктування алюмінію та розвинутисьалюмінієва токсичність, особливо у хворих з нирковою недостатністю.

Застосування Алмагелю Нео разомз лікарськими засобами, jnci мають кишково розчинну оболонку, може призвести до більш швидкого розчинення оболонки та подразнення шлунка і дванадцяти палої кишки.

Препарат може знизити всмоктування фолієвої кислоти.

Одночасне застосування з саліцилатами спричиняє значне зниження рівня саліцилатів у сироватці крові.

При комбінованому застосуванні злевотироксином можливе зменшення його гормональної дії.

Пірензепин посилює та подовжує дію Алмагелю Нео.

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від прямого сонячного світла та недоступному для дітей місці при температурі не вищій за 25°С.

Не допускати замерзання!

Після першого розкриття первинної упаковки суспензію можна зберігати протягом 15 днів у зазначених умовах.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Источник

Термін зберігання - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Алмагель нео в аптеках




На сайті також шукають: Флоксіум, Ципралекс інструкція, Фуцис застосування, Простамед побічні дії, Фезам протипоказання