Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АМЛОДИПІН-НОРТОН
Назва: АМЛОДИПІН-НОРТОН | Шукати АМЛОДИПІН-НОРТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amlodipine
Виробник: "Unimax Laboratories"для "Norton International Pharmaceutical Inc.", Індія/Канада
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Ттаблетки по 5 мг або по 10 мг № 10, № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить амлодипіну - 5.0 мг або 10.0 мг
Фармакотерапевтична група: Антагоністи іонів кальцію
Показання: Артеріальна гіпертензія (в т.ч. у складі комбінованої терапії), стабільна стенокардія, нестабільна стенокардія (в т.ч. стенокардія Принцметалла).
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06270
Термін дії посвідчення: з 04.04.2003 до 04.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АМЛОДИПІН-НОРТОН
АТ код: C08CA01
Наказ МОЗ: 554 від 11.08.2006


Інструкція для застосування АМЛОДИПІН-НОРТОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АМЛОДИПІН-НОРТОН

(AMLODIPINE-NORTON)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: amlodipine; З-етил-5-метиловий ефір-2[(аміноетоксі) метил]-4-(2-хлорфеніл)-1,4-дигідро-6-метил-3,5-піридиндикарбонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: Амлодипін 5 мг – світло-жовтого кольору круглі таблетки без оболонки, з лінією розлому з одного боку і написом “NORTON”– з іншого боку таблетки;

Амлодипін 10 мг - білого кольору круглі таблетки без оболонки, з лінією розлому з одного боку і написом “NORTON” – з іншого боку таблетки;

склад: 1 таблетка містить амлодипіну бесилату (в перерахуванні на амлодипін) 5 мг і 10 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, лактоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль (паста), натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, желатин, магнію стеарат, тальк очищений, натрію крохмальгліколят, кремній колоїдний безводний, крохмаль висушений, для таблеток по 5 мг - барвник тартразин

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Селективні блокатори кальцієвих каналів зпереважним впливом на судини. Код АТС С 08С А 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Дигідропіридиновийантагоніст кальцію другого покоління (блокатор повільних Са2+-каналів). Блокує трансмембранний транспорт іонів Са2+, переважно в клітини гладких м’язів судин, а також міокарда. Має вазодилататорну, антигіпертензивну, антиангінальну, спазмолітичну дію.

Механізм антигіпертензивної дії зумовлений прямим розслаблюючим впливом на гладкі м’язи судин. Завдяки повільному початку дії і пролонгованому ефекту не спричинює різкої артеріальної гіпотензії, забезпечуючи поступове зниження артеріального тиску протягом 24 годин, без рефлекторного підвищення частоти серцевих скорочень.

  Антиангінальна дія амлодипіну пов’язана з розширенням периферичних артеріол і зменшенням після навантаження на серце, атакож розширенням коронарних судин у незмінених та ішемізованих зонах міокарда. Зменшує гіпертрофію міокарда лівого шлуночка.

Амлодипін гальмує агрегацію тромбоцитів, збільшуєшвидкість клуб очкової фільтрації, незначною мірою підвищує натрійурез і діурез. На відміну від дигідропіридинових антагоністів кальцію першого поколінняамлодипін практично не підвищує рівень катехоламінів у плазмі крові і нестимулює симпатичну нервову систему.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо амлодипіншвидко всмоктується. Максимальна концентрація визначається через 6 - 12 годин. Біодоступність становить 64%. Амлодипін біотрансформується в печінці з утворенням неактивних метаболітів. Період напів виведення становить близько 35-50 годин, в основному виводиться із сечею як у незміненому вигляді (10 %), так і у вигляді метаболітів (60 %).

Показання для застосування. Лікування АГ як засіб першого ряду (можна використовувати для моно терапії у більшості хворих). Препарат застосовують також для проведення комбінованої гіпотензивної терапії в поєднанні зті азидними діуретиками, блокаторами α- і β-адренорецепторів, інгібіторами АПФ.

Амлодипін використовують як засіб першого ряду для лікування ІХС, зокрема стабільної стенокардії і стенокардії Прінцметала (варіантна стенокардія). Амлодипін можна призначати як моно терапію або в комбінації зіншими антиангінальними засобами хворим на стенокардію, рефрактерну долі кування органічним нітратом та/або блокаторами β-адренорецепторів в адекватних дозах.

Спосіб застосування та дози. При артеріальній гіпертензії та стенокардії препарат призначають у початковій дозі 5 мг, 1 раз на добу, незалежно від прийому їжі. За необхідності дозу збільшують до максимальної – 10 мг/добу. Максимальний терапевтичний ефект Амлодипіну-Нортон розвивається протягом 8тижнів.

Пацієнтам з тяжкою формою хронічної серцевої недостатності звичайно призначають Амлодипін- Нортон у початковій дозі 5 мг, 1раз на добу, підвищуючи її при добрій переносимості препарату до 10 мг/добу.

Хворим з нирковою недостатністю Амлодипін-Нортон призначають у звичайних дозах. Для пацієнтів похилого віку використовують режим дозування.

Амлодипін-Нортон може застосовуватися самостійно абоу поєднанні з іншими гіпотензивними препаратами.

Побічна дія. Амлодипін-Нортон звичайно добре переноситься хворими; найчастіше з побічних ефектів відмічають набряки гомілок, головний біль, гіпотензію, сонливість, серцебиття, почервоніння обличчя, запаморочення, нудоту, біль у животі, рідко - міалгію, шкірні алергічні реакції, гіперплазію ясен; при тривалому застосуванні - парестезії і біль у кінцівках.

Протипоказання. Гіпер чутливість, артеріальна гіпотензія. Дитячий вік (через відсутність достатнього клінічного досвіду).

Передозування. Значне передозування може призвести до надмірної периферичноївазодилатації, вираженого та тривалого зниження артеріального тиску, тахікардії. Наявність зазначених симптомів вимагає відміни препарату, промивання шлунка з активованим вугіллям і проведення такого лікування: підтримка функції серцево-судинної системи з моніторингом показників роботи серця і легенів і контролем об’єму циркулюючої крові і діурезу, внутрішньо венне введення рідин, глюконату кальцію, дофаміну, мезатону. Гемодіаліз неефективний.

Особливості застосування. У хворих з порушеною функцією печінки збільшується період напів виведення амлодипіну, що вимагає особливої обережності в підборі добової дози.

Ефективність і безпека застосування Амлодипіну-Нортон в періоди вагітності та лактації не встановлені, тому призначення препарату можливо лише в тому разі, коли очікуваний терапевтичний ефект дляматері перевищує потенційний ризик для дитини.

Амлодипін може спричинювати запаморочення і сонливість, у зв’язку з чим хворим, які приймають Амлодипін-Нортон, рекомендується утримуватися від керування транспортними засобами і складною технікою.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Амлодипін характеризується відсутністю взаємодії з лікарськими засобами, найбільш поширеними в клінічній практиці, включаючициметидин, не стероїдні протизапальні засоби, рифампіцин тощо. Для лікування артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця може застосовуватись у комбінації з бета-блокаторами, інгібіторами АПФ, а-адрено блокаторами, нітратами, діуретиками. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі до +25 °С. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Амлодипин в аптеках




На сайті також шукають: Пара плюс, Генферон інструкція, Остеогенон застосування, Еутирокс побічні дії, Кромогексал протипоказання