Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ІБУПРОФЕН-НОРТОН
Назва: ІБУПРОФЕН-НОРТОН | Шукати ІБУПРОФЕН-НОРТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ibuprofen
Виробник: "Swift Healthcare Pvt. Ltd" для "Norton International Pharmaceutical Inc.", Індія/Канада
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 200 мг, 300 мг № 10, № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить ібупрофену - 200.0 мг або 300.0 мг
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Суглобовий синдром при ревматизмі, ревматоїдний артрит, періартрит, анкілозуючий спондилоартрит, остеоартроз, подагра, запальні захворювання опорно-рухового апарату, больовий синдром різної етіології; жарознижуючий засіб при лихоманці різного генезу.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06316
Термін дії посвідчення: з 04.04.2003 до 04.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ІБУПРОФЕН-НОРТОН
АТ код: M01AE01
Наказ МОЗ: 597 від 03.12.2004


Інструкція для застосування ІБУПРОФЕН-НОРТОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ІБУПРОФЕН - НОРТОН

(ibuprofen - norton)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: ібупрофен;

основні фізико–хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, рожевого кольору, вкриті оболонкою;

склад: кожна таблетка містить ібупрофену 200 або 300 мг.

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль, магніюстеарат, натрію крохмальгліколят, кремній колоїдний безводний, метилпарабен, пропіл парабен, полівінілпіролідон, тальк очищений, барвник еритрозин, желатин, ізопропіловий спирт, хлороформ, бджолиний віск, карнаубський віск, діоксидтитану, шелак, сахароза, карбонат кальцію, для форми 200 мг – етилцелюлоза.

Форма випуску.Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтичнагрупа. Не стероїдні протизапальні та протиревматичні засоби, що застосовуються при захворюваннях опірно-рухового апарату. Код АТС М 01А Е 01.

Фармакологічні властивості.

Ібупрофен, як і інші не стероїдніпротизапальні препарати (НПЗП), діє шляхом пригнічення синтезу простагландинів. Ібупрофен пригнічує синтез простогландинів у тканинах шляхом зниження активності циклооксигенази (ЦОГ-1, ЦОГ-2), яка збуджує утворенняпростагландинів з арахідонової кислоти. Протизапальна, болезаспокійлива та жарознижувальна дії ібупрофену базуються переважно на пригніченні активності ізоферменту ЦОГ-2. Вважається, що активність ЦОГ-1 є причиною небажаної діїНПЗП на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту та агрегацію тромбоцитів.

При пероральному використанні ібупрофен всмоктується швидко – вже через 1 - 2 години досягається максимальна концентрація препарату в плазмі крові.

Ібупрофен активно (до 90 %) зв’язується з білками плазми, повільно проникає у синовіальні порожнини, дейого концентрація може залишатися високою, в той час як концентрація в плазмі зменшується. Метаболізм ібупрофену відбувається в печінці. Ібупрофен швидко йповністю виводиться з організму. Період напів виведення із плазмі становить майже 2 год. Понад 90 % прийнятої дози виводиться нирками у вигляді метаболітів та їх сполук. Головними метаболітами є гідроксильне та карбоксильне похідні.

Показання для застосування. Ібупрофен застосовують для симптоматичного лікування різних станів, що супроводжуються незначним або помірним больовим синдромом (головний, зубний, м’язовий, після травматичний біль, дисменорея, біль у спині, біль усуглобах при ревматичному артриті, ревматизмі, остеоартрозі, сіднична невралгія, біль у горлі тощо).

Спосіб застосування та дози. Дози ібупрофену і тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, досягнутого терапевтичного ефекту та переносимості препарату.

Дорослі та діти віком понад 12років: 1 - 2 таблетки (200 - 400 мг ібупрофену) 3 - 4 рази на день після прийому їжі.

При тривалому лікуванні ревматичних захворювань не слід приймати понад 10 таблеток протягом 24 год.

Діти від 6 до 12 років: по 7,5 мгібупрофену на 1 кг ваги дитини на один прийом (вживати з інтервалами по 6 - 8 год, але не більш ніж 30 мг/кг маси тіла на добу).

Побічна дія. Звичайно препарат не викликає ніяких побічних дій, але у деяких хворих препарат може спричинити розлади функціонування шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються нудотою, блюванням, запором або проносом; а також шлунково-кишкові кровотечі, пригнічення агрегації тромбоцитів, збільшення часу кровотеч. При індивідуальній підвищеній чутливості до ібупрофену можливий розвиток алергічних реакцій.

При виникненні подібних симптомів потрібно негайно звернутися до лікаря.

Після відміни препарату побічні реакції у більшості випадків повністю минали.

Протипоказання.Підвищена чутливість до ібупрофену або до інших компонентів препарату, геморагічний діатез, загострення хронічної виразкової хвороби шлунка абодванадцяти палої кишки. Помічена раніше алергічна реакція на ацетил саліциловукислоту або інші не стероїдні протизапальні препарати (нежить, кропив”янка, бронхіальна астма, анафілактичний шок). Тяжка ниркова або печінкова недостатність. Вагітність та період лактації. Ранній дитячий вік (до 6 років)

Передозування. Небажані реакції, що супроводжують передозування ібупрофену, залежать, як правило, від дози препарату і часу, що минув з моменту прийому.

Найчастіше спостерігаються такі симптоми передозування, як біль уділянці живота, нудота, блювання, сонливість, головний біль, артеріальнагіпотензія, брадикардія або тахікардія.

Специфічного антидоту для лікування отруєння ібупрофеном не існує, тому в разі передозування слід вжити негайних заходів симптоматичної та підтримуючої терапії

 (відповідно до клінічного стану хворого).

Особливості застосування.

Застосування препарату в періоди вагітності та лактації

Не рекомендується застосовувати препарат жінкам під час вагітності та в період лактації.

Вплив на здатність до керування автомобілем та до роботи з механічними пристроями

У терапевтичних дозах ібупрофен невпливає на здатність керувати авто транспортом та іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Сумісне використання препаратів, що пригнічують синтез простагландинів, включаючи ібупрофен, може спричинити ослаблення гіпотензивної дії інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (наприклад, каптоприлу, еналаприлу) і бета-адреноблокаторів.

У багатьох хворих ібупрофен може послабити натрій-вивідну дію фуросеміду й тіазиду. Є повідомлення, що ібупрофенпідвищував концентрацію літію у плазмі й сироватці крові та зменшував нирковий кліренс літію.

Ібупрофен може підвищувати токсичність метотрексату.

Одночасний прийом ібупрофену та антикоагулянтів – похідних кумарину спричиняло кровотечу. При призначенні разомз антикоагулянтами препарат потрібно використовувати обережно та під ретельним наглядом лікаря. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла, місці, при температурі не вище 25°C. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Ибупрофен в аптеках




На сайті також шукають: Зоксан-тз, Фансидар інструкція, Застосування препарату Фексофаст, Інструкція з використання Материнки трава, Показання для застосування Назол, Локрен побічні дії, Сіофор 850 протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кофекс