Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІРАНТЕЛ-НОРТОН
Назва: ПІРАНТЕЛ-НОРТОН | Шукати ПІРАНТЕЛ-НОРТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pyrantel
Виробник: "Unimax Laboratories" для "Norton International Pharmaceutical Inc.", Індія/Канада
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 250 мг № 3
Діючі речовини: 1 таблетка містить пірантелу - 250.0 мг
Фармакотерапевтична група: Протиглисні (антигельмінтні) засоби
Показання: Ентеробіоз та аскаридоз у дітей та дорослих, анкілостомоз, інвазія Necator americanus, Trichostrongylus colubriformis, Trichostrongylus orientalis.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06357
Термін дії посвідчення: з 04.04.2003 до 04.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІРАНТЕЛ-НОРТОН
АТ код: P02CC01
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування ПІРАНТЕЛ-НОРТОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату:

ПІРАНТЕЛ -НОРТОН

(PYRANTEL- NORTON)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Pyrantel;1,4,5,6-тетрагідро-1-метил-2-[транс-2-(2-тіенил)-вініл]-піримідин;

основні фізико-хімічні властивості: світло-жовті, подовженої форми двоопуклі таблетки без оболонки, з лінією розлому з одного боку;

склад: кожна таблетка містить 250 мг пірантелу;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль, магнію стеарат, тальк, кремнію діоксид колоїдний, полівінілпіролідон, натрію крохмальгліколят, метилпарабен, пропилпарабен.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антигельмінт ні засоби. Код АТСР 02СС 01

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Пірантел паралізує мускулатуру кишкових паразитів (нематод), блокуючи рухові нервові закінчення. Препарат впливає як на дорослих паразитів так і на нестатевозрілі форми. Не дієна личинки під час їх міграції у тканинах.

Ефективний відносно Enterobius vermicularis, Ascaris lumbricoides,Ancylostoma duodenale, Necator americanus, Trichostrongylus colubriformis,Trichostrongylus orientalis.

  Пірантел погано всмоктується з травного тракту. Концентрація препарату в плазмі крові після перорального застосування разової дози 10 мг/кг маси тіла становить 0,05-0,13 мкг/мл через 1-3 годин. Мінімальна кількість препарату, що резорбується з травного тракту частково метаболізуєтьсяв печінці до N-метил-1,3-пропанедіаміну. Близько 50% прийнятої дози препарату виводиться в незміненій формі з калом та не більше, ніж 7% - з сечею в незміненій формі або у формі метаболіту N-метил-1,3-пропанедіаміну.

Показання для застосування. Ентеробіоз та аскаридоз у дітей та дорослих, анкілостомоз, інвазія Necator americanus, Trichostrongyluscolubriformis, Trichostrongylus orientalis.

Спосіб застосування та дози.

Препарат застосовують внутрішньо під час, або після їжі. Таблетку перед ковтанням треба ретельно розжувати. Залежно від віку та маситіла пацієнта рекомендують такі дози:

Вік

Доза препарату

Діти від 6 міс. до 2 років

125мг

Діти від 2 до 6 років

250мг

Діти від 6 до 12 років

500мг

Діти старші 12 років та дорослі з вагою тіла менше

75 кг

750мг

Дорослі з вагою тіла понад

75 кг

При аскаридозі або ентеробіозі (а також при змішаних інвазіях цими паразитами) курсова доза становить 10 мг/кг, та приймається одноразово.

При анкілостомозі добову дозу (10 мг/кг) застосовують протягом 3 наступних днів.

При масивних інвазіях Necator americanus рекомендують застосовувати дозу 20 мг/кг протягом 2 днів.

Побічна дія. Переносимість препарату добра. В лікувальних дозахможе викликати незначні побічні симптоми з боку травного тракту, як наприклад, нудота, блювання, пронос. Іноді можливий головний біль, запаморочення, загальна слабкість, шкірний висип.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. У випадку передозування слід проводити симптоматичне лікування.

Особливості застосування. При ентеробіозі необхідно провести одночасне лікування всіх членів родини, а також необхідним є суворе дотримання правил особистої гігієни. Після завершення лікування через 14 днів належить провести контрольні дослідження на наявність яєць паразитів. Послаблю вальнізасоби після проведеного лікування не призначаються.

У періоди вагітності та лактації можливе застосування препарату у випадку гострої необхідності. З обережністю застосовують препарат у пацієнтів з печінковою недостатністю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Пірантел виявляє антагонізм стосовно піперазину, таким чином ці препарати не можна застосовувати одночасно. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у темному та недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25°С. Термін зберігання –3 роки.

Смотрите также: Цены на Пирантел в аптеках




На сайті також шукають: Кодетерп, Левосин інструкція, Панкреатин застосування, Оваріум композитум побічні дії, Ко-пренеса протипоказання