Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СИНУФОРТЕ®
Назва: СИНУФОРТЕ® | Шукати СИНУФОРТЕ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cyclamen europaeum
Виробник: ТОВ "Іверіафарма";ТОВ "Лабіана Фармацевтікалс", Грузія/Іспанія
Лікарська форма: Порошок
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування розчину для інтраназального застосування по 0.05 г у флаконах № 1 у комплекті з розчинником по 5 мл в ампулах № 1
Діючі речовини: 1 флакон містить порошку ліофілізованого соку та водного екстракту зі свіжих бульб цикламену європейського - 0.05 г
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Катаральні або гнійні гайморити, фронтити, етмоїдити, сфеноїдити; гострі гнійні синусити.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.05.02/04764
Термін дії посвідчення: з 29.05.2002 до 29.05.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СИНУФОРТЕ®
АТ код: R01AX
Наказ МОЗ: 387 від 14.06.2006


Інструкція для застосування СИНУФОРТЕ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СИНУФОРТЕ®

(SINUFORTE®)

Загальна характеристика:

основні фізико – хімічні властивості: пориста маса білого кольору або білого кольору з кремовато – коричневим відтінком, гігроскопічна;

склад: 1 флакон містить порошку ліофілізованого соку та водного екстракту зісвіжих бульб цикламену європейського (Cyclamen europaeum) 0,05 г; розчинник у комплекті – вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для виготовлення розчину дляінтраназального застосування.

Фармакологічна група. Засоби, що застосовуються при захворюваннях порожнини носа. Код АТС: R01AX.

Фармакологічні властивості. Препарат діє місцево на слизову оболонку носа, викликаючи посилену рефлекторну секрецію у слизових оболонках, вистильнихнавколо носові пазухи і власне порожнину носа. Посилена рефлекторна секреція увигляді серо - мукозних виділень виявляється через декілька хвилин і можепродовжуватись близько 2-х годин. Подібна стимульована секреція обумовлює природне дренування (вимивання) навколо носових пазух і, як наслідок, - високу лікувальну ефективність препарату. Препарат не викликає скільки – небудьзначущих залишкових явищ подразнення слизової оболонки носа, не затримується у порожнині носа і не виявляє загальної системної дії.

Фармакокінетика. Дія препарату Синуфорте® є сукупною дією компонентів цикламену; проведення кінетичних досліджень неможливе, оскільки всіразом компоненти не можуть бути відслідковані за допомогою маркерів чибіодосліджень. З цієї ж причини неможливо виявити і метаболіти препарату.

Показання для застосування. Гостре або хронічне рецидивуюче запалення навколо носових пазух (синусити) – катаральні або гнійні гайморити, фронтити, етмоїдити, сфеноїдити або комбіновані синусити; гострі гнійні синусити, що проходять з явищами генералізованої інфекції або орбітальних ускладнень (в останньому випадку Синуфорте® застосовують у комбінації з антибіотиками).

Відгвинтити ковпачок у флаконі з препаратом і вийняти пробку.

Вскрити флакон з розчином і відломити верхню частину.

Повністю вилити розчинник уфлакон з препаратом.

Нагвинтити розпилювач – дозаторна флакон і збовтати до повного розчинення препарату.

Зняти захисний ковпачок з розпилювача – дозатора.

Зробити 2-3 пробних розпилювання у повітря.

При вертикальному положенні голови ввести розпилювач – дозатор в кожний носовий хід і зробити розпилювання одним натиском.

При кожному натиску розпилювач –дозатор розпилює 0,13 мл (2-3 каплі) препарату, що складає разову дозу (0,0013г). Готовий розчин містить 38 доз препарату.

Приготовлений вище вказаним способом препарат вводять один раз на добу шляхом одноразового розпилення вкожний носовий хід.

Препарат рекомендується використовувати через добу, при необхідності також допускається його щоденне застосування.

Тривалість одного курсу лікування складає 12-16 днів при введенні препарату через день і 6-8 днів при щоденному застосуванні.

Для досягнення лікувального ефекту достатньо 6-8 введень препарату, проте зменшення головного болю абоповне його припинення може спостерігатися вже після 3-5 введень препарату.

Побічна дія. Короткочасне відчуття слабкого чи помірного печіння у носоглотці, рефлекторні явища у вигляді слинотечі, рідше – короткочасних сльозотечі та почервоніння обличчя; в одиничних випадках може виникнути нетривалий головний біль у лобній області чиз’явитись забарвлене ублідо – рожевий колір виділення з носа в результаті капілярного діапедезу. Вжодному з вказаних випадків немає потреби у припиненні лікування.

Мимовільне попадання препарату в очі може викликати сильне подразнення, а також явища гострого кон’юнктивіту.

Протипоказання. Кистозно – поліпозні пара назальні синусити; алергічні риносинусопатії; гострі алергічні явища у слизовій оболонці носа і вобласті обличчя; II-III стадії гіпертонічної хвороби; вагітність та період лактації, так як безпека застосування в ці періоди не вивчена.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Недопустимо одночасне введення у порожнину носа Синуфорте® та місцево анестезуючих препаратів (у т. ч. антигістамінові засоби) або попереднє введення таких препаратів; при необхідності допустимо закапування засобів, зменшуючих місцево набряк слизової оболонки носа, таких як розчини, що містять адреналін та ефедрін; у випадках, ускладнених гнійною інфекцією, при необхідності застосовуєтьсяантибіотико терапія.

Передозування. Про випадки передозування препарату Синуфорте®не повідомлялось. Проте, перевищення рекомендованої дози може викликати відчуття сильної печії та болю у носоглотці; збільшення дози препарату не призводить до підвищення лікувального ефекту.

Особливості застосування.

ПІД ЧАС КОРИСТУВАННЯ УНИКАТИ ПОПАДАННЯ ПРЕПАРАТУ В ОЧІ!

Клінічні дані про ефективність та безпеку застосування препарату удітей недостатні. Источник

Умови та термін зберігання. В захищеному від світла та недоступному длядітей місці при температурі 15-25°С; термін придатності – 3 роки. Свіжевиготовленийрозчин зберігають при температурі 8-10°С, у захищеному від світла місці небільше 15 днів.

Смотрите также: Цены на Синуфорте в аптеках




На сайті також шукають: Корнерегель, Тайгерон інструкція, Застосування препарату Фунготек, Інструкція з використання Глутоксим, Показання для застосування Ранопрост, Кортексин побічні дії, Омакор протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Цинктерал