Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
Назва: АСКОРБІНОВА КИСЛОТА | Шукати АСКОРБІНОВА КИСЛОТА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ascorbic acid
Виробник: ВАТ "Вітаміни", м.Умань, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки жувальні
Форма випуску: Таблетки для жування по 180 мг № 10, № 10х2 у контурних чарункових упаковках; № 30 у контейнерах із пластмаси; № 60 у банках із скломаси
Діючі речовини: 1 таблетка містить аскорбінової кислоти - 180.0 мг
Допоміжні речовини: Глюкоза, мальтодекстрин-180, аспартам, кислота стеаринова, желатин, ароматизатор порошковий харчовий (коригент смаку та запаху): ківі або яблуко, ванілін або чорна смородина, апельсин, малина або лісова ягода, барвники харчові "Euroblend green", "Eurocert brilliant blue FCF", кислотний червоний 2 С або "Кармоїзин", "Сонячний захід" (спеціальний жовтий)
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Гіповітаміноз С, геморагічний діатез, капіляротоксикоз, кровотеча, інфекційні захворювання, інтоксикації, захворювання печінки та кишково-шлункового тракту, рани, виразки, переломи кісток, фізичні та розумові навантаження, періоди вагітності і лактації.
Термін придатності: 1,5p
Номер реєстраційного посвідчення: Р.05.03/06546
Термін дії посвідчення: з 21.05.2003 до 21.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
АТ код: A11GA01
Наказ МОЗ: 657 від 01.12.2005


Інструкція для застосування АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

ASCORBIC ACID

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: аскорбінова кислота, вітамін С; g-лактон,2-3-дегідро - L – гулонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовто-оранжевого кольору – зісмаком і запахом апельсину, рожевого кольору – зі смаком і запахом малини або лісової ягоди, світло-зеленого кольору – зі смаком і запахом ківі або яблука, блакитного кольору – зі смаком і запахом ваніліну або чорної смородини.

Таблетки двоопуклі, з рискою. На поверхні таблеток допускаються вкраплення;

склад: 1 таблетка містить: кислоти аскорбінової та натрію аскорбату в перерахуванні на аскорбінову кислоту 180 мг;

допоміжні речовини:

глюкоза, мальтодекстрин-180, аспартам, кислота стеаринова, желатин, ароматизатор порошковий, харчовий (коригент смаку та запаху): ківі або яблуко, ванілін або чорна смородина, апельсин, малина або лісова ягода, барвники харчові “Euroblend green”, “Eurocert brilliant blue FCF”, кислотний червоний 2С або “Кармоїзин”, “Сонячний захід” (спеціальний жовтий).

Форма випуску. Таблетки для жування.

Фармакотерапевтична група. Прості препарати аскорбінової кислоти.

Код АТС А 11G А 01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Має виражені відновлювальні властивості, що зумовлені участю аскорбінової кислоти в окисно-відновних процесах, регуляції обміну вуглеводів, процесі згортання крові, біосинтезі стероїдних гормонів, регенерації тканин, синтезі колагену і про колагену, нормалізації проникності капілярів. Сприяє абсорбції заліза в кишечнику та бере участь у синтезі гемоглобіну. Підвищує неспецифічну резистентність організму, має антидотні властивості.

Фармакокінетика. Всмоктування відбувається у дванадцяти палій кишці, частково – у здухвинній. Максимальна концентрація після прийому препарату внутрішньо досягається через 4 години. Легко проникає в лейкоцити, тромбоцити, а потім – у всі тканини. Метаболізується переважно в печінці. Незміненийаскорбат і метаболіти виводяться із сечею, фекаліями, потом, грудним молоком. При високих дозах, коли концентрація в плазмі досягає 1,4 мг/дл, виведення різко посилюється, підвищена екскреція може зберігатися після припинення прийому препарату.

Показання для застосування. Лікування гіпо- та авітамінозу вітаміну С. Лікування захворювань, при яких потребується додаткове введення вітаміну С: геморагічний діатез, носові, легеневі, маткові та інші кровотечі, променева хвороба, інфекційні захворювання та різні інтоксикації, захворювання печінки, хвороба Аддісона, передозування антикоагулянтів, рани, що довго не загоюються, виразки, переломи кісток, дистрофії.

Для забезпечення підвищеної потреби організму у вітаміні С у періоди вагітності, лактації, при тяжких навантаженнях, перевтомі, в період реконвалесценції після тривалих тяжких захворювань, а також у зимовий період, при підвищеному ризику розвитку інфекційних захворювань.

Спосіб застосування та дози Призначають Аскорбінову Кислоту внутрішньо, післяїди. Дорослим та дітям віком понад 6 років з лікувальною метою препарат призначають у дозі 180-540 мг на добу (1-3 таблетки) в три прийоми, після їди, кожного дня протягом двох тижнів.

У відповідності з характером патологічного процесу та ефективністю терапії подальше застосування препарату визначає лікар.

Побічна дія. Аскорбінова Кислота, як правило, добре переноситься. Однак при тривалому застосуванні у великих дозах не виключений негативний вплив на підшлункову залозу, поява алергічних реакцій, гіпервітаміноз С. Прийом препарату у дозі вище 1 г на добу може спричинити печію, діарею, кристалурію, утворення уратних та/або оксалатних конкрементів унирках і сечових шляхах, головний біль, почервоніння шкіри. У хворих з дефіцитом глюкозо-6-фосфат-дегідрогенази кров’яних тілець препарат може спричинити гемоліз еритроцитів.

Протипоказання. Гіпер чутливість до Аскорбінової Кислоти, тромбофлебіт, схильність до тромбозів. Лікування великими дозами не призначають хворим на цукровий діабет і схильним до рецидивуючої сечокам’яної хвороби.

Передозування. При передозуванні надлишок Аскорбінової Кислоти виводиться нирками, при цьому можливі алергічні реакції, головний біль, порушення функції нирок, підвищення артеріального тиску. У випадку передозування препарату та виявлення токсичних ефектів необхідно відмінити прийом препарату.

Особливості застосування. При застосуванні препарату необхідний контроль функції нирок і підшлункової залози, а також артеріального тиску. АскорбіноваКислота як відновлювач може спотворювати результати різних лабораторних тестів: вміст в крові глюкози, білірубіну, активності трансаміназ, лактатдегідрогенази. Одночасне вживання препарату зі свіжими фруктовими та овочевими соками, лужним питтям знижує всмоктування Аскорбінової Кислоти в кишечнику.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Підвищує всмоктування пеніциліну, заліза, зменшує ефективність гепарину, непрямих антикоагулянтів, антибіотиків; збільшує ризик виникнення кристалурії при лікуванні саліцилатами. Ацетил саліцилова кислота, пероральні контрацептиви знижують всмоктування та засвоювання препарату. Спільний прийом вітаміну С і дефероксаміну підвищує тканинну токсичність заліза, особливо в серцевому м’язі, що може призвести до декомпенсації системи кровообігу. Його можна приймати через 2 години післяін’єкції дефероксаміну. Довготривале застосування великих доз особами, які лікуються дисульфірамом, гальмує дисульфірамалкогольну реакцію. Великі дози препарат узнижують ефективність трициклічних антидепресантів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі 15-25оС. Термін зберігання – 1,5 роки.

Смотрите также: Цены на Аскорбиновая кислота в аптеках




На сайті також шукають: Плацента композитум, Холензим інструкція, Спазго застосування, Дицетел побічні дії, Стамло протипоказання