Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АНАЛЬДИМ
Назва: АНАЛЬДИМ | Шукати АНАЛЬДИМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Монфарм", м.Монастирище, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 100 мг/10 мг, 250 мг/20 мг № 10 (5х2) у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 супозиторій містить: метамізолу натрію (анальгину) - 100.0 мг, дифенгідраміну гідрохлориду (димедролу) - 10.0 мг або: метамізолу натрію (анальгину) - 250.0 мг, дифенгідраміну гідрохлориду (димедролу) - 20.0 мг
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Лихоманка, спричинена інфекційно-запальними захворюваннями; больовий синдром різного генезу (ниркова і жовчна коліки, невралгія, міалгія; травми, опіки, після операцій, головний та зубний болі, меналгії, ревматизм).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.05.03/06669
Термін дії посвідчення: з 21.05.2003 до 21.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АНАЛЬДИМ
АТ код: N02BB52
Наказ МОЗ: 226 від 21.05.2003


Інструкція для застосування АНАЛЬДИМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АНАЛЬДИМ

(Analdim)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії від білого кольору до білого з жовтуватим чи кремовим відтінком, сигароподібної форми;

склад: 1супозиторій містить метамізолу натрію (анальгіну) - 100 мг чи 250 мг, дифен-гідраміну гідро хлориду (димедролу) - 10 мг чи 20 мг;

допоміжні речовини: твердий жир.

Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики й антипіретики. АТС N02В.

Фармакологічні властивості. Анальгін - похідне піразолону – має виражену аналгезивну і жарознижувальну дію, що обумовлено пригніченням синтезубрадикініну, простагландинів. Димедрол чинить антигістамінну, седативну, центральнухолінолітичну, протизапальну дію. Крім того, димедрол потенціює дію анальгіну.

Фармакокінетика. Анальгін і димедрол швидко всмоктується в прямій кишці, і в крові швидко (протягом 1-2 годин) утворюються їхні пікові концентрації. Анальгін і димедрол широко розподіляються в організмі, легко проникають у ЦНС. Анальгін виводиться з організму із сечею у незмінному станіта у сполуках із сірчаною і глюкуроновою кислотами; димедрол метаболізується впечінці. Дія препарату проявляється протягом 5-6 годин після його застосування.

Показання для застосування. Гарячка, що зумовлена інфекційно-запальними захворюваннями, больовий синдром слабкої чи помірної вираженості: головний біль, зубний біль, біль у після операційному періоді, при нирковій і печінковій коліках, невралгії, міалгії, травмах, опіках.

Спосіб застосування та дози. Препарат вводять у пряму кишку. Частота застосування - 1-3 супозиторії на добу. Дітям віком 1-4 роки призначаютьсупозиторії, що містять 110 мг діючих речовин (100 мг анальгіну і 10 мг димедролу), по 1 супозиторію одноразово. Дітям старшим 5-ти років і дорослим призначають супозиторії, що містять 270 мг діючих речовин (250 мг анальгіну і 20 мг димедролу). Дітям 5-14 років - по 1 супозиторію одноразово, дорослим - по 1-2 супозиторії одноразово. Тривалість лікування встановлюють індивідуально, дозняття симптомів гарячки та болю: від 1 до 3 - 4 днів.

Побічна дія. Обумовлена дією димедролу на центральну нервову систему: сонливість, загальна слабкість; рідко - запаморочення, сухість у роті, нудота, що проходять після відміни препарату. Можливе незначне послаблення випорожнення. При дотриманні рекомендованих доз і тривалості лікування зміни з боку системи крові, що можливі при тривалому застосуванні анальгіну, виключаються.

Протипоказання. Виражені порушення функції печінки або нирок, захворювання крові, дефіцит глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, бронхіальна астма, періоди вагітності та лактації, підвищена чутливість до препарату, дітям вікомдо 1року.

Передозування. Не описане.

Особливості застосування. З обережністю призначають пацієнтам, які займаються видами діяльності, що вимагають підвищеної уваги і швидких психічних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Маючи вищу спорідненість з білками крові, анальгін може витісняти із комплексу з білком антикоагулянти кумаринового ряду, аспірин, сульфаніламіди, антибіотики, підвищуючи їхній фармакологічний ефект. Підсилює ефекти етанолу; одночасне застосування з хлорпромазином та іншими похідними фенотіазину може спровокувати виникнення гіпертермії. При одночасному призначенні циклоспорину знижується концентрація останнього в крові. Фенілбутазон, барбітурати та інші гепатоіндуктори зменшують ефективність препарату. Одночасне призначення з іншими аналгетиками, трициклічними антидепресантами та алопуринолом може призвести до посилення токсичності. Не рекомендується застосовувати з психостимуляторами.

Умови і терміни зберігання. У сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 8 до 15° С. Термін зберігання - 2 роки.

Умови відпустки. За рецептом.

Упаковка. По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці. По 2 контурні упаковки в пачці з картону.

Виробник. ВАТ «Монфарм». Источник

Адреса. 19100, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.

Смотрите также: Цены на Анальдим в аптеках




На сайті також шукають: Амприл, Нейрон інструкція, Застосування препарату Персен кардіо, Інструкція з використання Крушини кора, Показання для застосування Нітроксолін, Фенюльс побічні дії, Ципронат протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Простаплант