Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИЛТІАЗЕМ
Назва: ДИЛТІАЗЕМ | Шукати ДИЛТІАЗЕМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diltiazem
Виробник: ВАТ "Лубнифарм", м.Лубни, Полтавська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.06 г № 10, № 10х3 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить ділтиазему - 60.0 мг
Фармакотерапевтична група: Антагоністи іонів кальцію
Показання: Ішемічна хвороба серця, профілактика надшлуночкових аритмій, артеріальна гіпертензія
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.06.02/04869
Термін дії посвідчення: з 20.06.2002 до 20.06.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИЛТІАЗЕМ
АТ код: C08DB01
Наказ МОЗ: 222 від 20.06.2002


Інструкція для застосування ДИЛТІАЗЕМ

ІНСТРУКЦІЯдля медичного застосування препарату

ДИЛТІАЗЕМ (DILTIAZEM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: diltiazem;D-цис-3-ацетокси-2,3-дигідро-5-[2-

(диметил аміно) етил]-2-(2-метоксифеніл)-1,5-бензотіазепін-4(5Н)-онагідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з кремуватим

відтінком кольору;

склад:1 таблетка містить дилтіазему гідро хлориду 60 мг;

допоміжні речовини: цукор молочний, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль

картопляний, полівінілпіролідоннизь комолекулярний медичний, аеросил, кальцію

стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Селективні блокатори кальцієвих каналів групи бензодіазепіну. АТС С 08DВ 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Блокатор кальцієвих каналівL-типу, має антиангінальну, анти аритмічну і гіпотензивну дію. Зменшує трансмембранне надходження іонів кальцію в клітини серцевого м'яза і гладкої мускулатури судин. У зв'язку з цим викликає розширення коронарних і периферичних судин. Зменшує пост навантаження на серце й загальний периферичний судинний опір. Збільшує коронарний кровообіг, запобігає розвитку спазму коронарних артерій. Знижує підвищений артеріальний тиск. Зменшує частоту серцевих скорочень, атріовентрикулярну провідність. Фармакокінетика.Після прийому всередину активна речовина препарату абсорбується з шлунково-кишкового тракту приблизно на 80%. Піддається біо трансформації при " першому проходженні" через печінку. Біодоступність становить 40%. Максимальна концентрація Дилтіазему в плазмі реєструється через 2 -З години після прийому всередину. Зв'язування препарату з білками плазми установить 80%. Період напів виведення - 3 - 5 годин. Препарат виводиться у вигляді метаболітів ізжовчю (60%) та сечею (40%). Близько 2 - 4% виводиться у незміненому вигляді.


Показання для застосування.Ішемічна хвороба серця (профілактика нападів стенокардії, у тому числі стенокардії Принц метала і постінфарктної стенокардії), профілактика надшлуночкових аритмій (пароксизмальна надшлуночкова тахікардія, мерехтіння і тріпотіння передсердь, екстрасистолія), артеріальна гіпертензія.

Спосіб застосування та дози. Дозування та термін застосування визначає лікар. Як правило, препарат приймають 3 рази на добу по 1 - 2 таблетки. Максимальна добова доза - 720 мг.

Побіч надія. Дилтіазем добре переноситься. У поодиноких випадках підчас лікування може спостерігатися втомлюваність, запаморочення, головний біль, свербіж або висипання. Інколи розвиваються побічні ефекти збоку травного каналу: анорексія, нудота, діарея, запор, печія. При підвищенні дози можливі набряки нижніх кінцівок, порушення частоти серцевих скорочень. При тривалому застосуванні необхідний контроль результатів печінкових тестів (трансаміназ).

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату; виражена брадикардія, синдром слабкості і синусового вузла, атріовентрикулярна блокада II – Ш cтупенів (за винятком хворих з імплантованим кардіостимулятором), кардіогенний шок, гостра серцева недостатність, хронічна серцева недостатність ПБ - II стадій, синдромВольфа-Паркінсона-Уайта, артеріальна гіпотензія (систолічний тиск нижче 90 мм рт. ст.), виражені порушення функції печінки інирок, періоди вагітності і годування груддю, дитячий вік.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Дилтіазему з блокаторамиb-адренорецепторів може відмічатися прогресу вання брадикардії і порушенняатріовентрикулярної провідності. Дилтіазем може підвищувати концентраціюдигоксину у сироватці крові на 20 - 60%. Потенціює гіпотензивну дію діуретиків та інших антигіпертензивних засобів; посилює негативнй вплив фторотану на серцеву діяльність. Знижує концентрацію діазепаму в крові при одночасному застосуванні; блокаториН 2-рецепторів (циметидин) можуть спричинювати підвищення концентрації Дилтіазему у сироватці крові.

Передозування.При застосуванні Дилтіазему у високих дозах може розвиватися брадикардія, артеріальна гіпотензія, атріовентрикулярна блокада, можливі симптоми серцевої недостатності.

Для усунення брадикардії рекомендується застосування атропіну; атріовентрикулярної блокади -атропіну, а при відсутності ефекту - ізопротеренолу; симптомів серцевої недостатності - введення інотропних агентів (ізопротеренолу, допаміну або добута міну та діуретиків); артеріальної гіпотензії - вазопресорних препаратів (допаміну). Вибір терапії тадози залежать від тяжкості клінічної ситуації і визначаються лікарем.

Особливості застосування. Дилтіазем слід приймати до їди, ковтати не розжовуючи, запивати невеликою кількістю води. Препарат, особливо на самому початку лікування або при переході з лікування іншими ліками, може негативно вплинути на діяльність, що потребує підвищеної уваги (керування механічними транспортними засобами, робота на верстатах та ін.). Під час лікування не рекомендується вживати алкогольні напої. У похилому віці тапри виражених порушеннях функції печінки і нирок дозу препарат узнижують. Источник


Умовита термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному відсвітла та недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати після закінчення терміну зберігання, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Дилтиазем в аптеках




На сайті також шукають: Дротаверин, Бодимарин інструкція, Застосування препарату Амізон, Інструкція з використання Лірика, Показання для застосування Ріабал, Капсиол побічні дії, Лімфоміозот протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Менопур