Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НАФТИЗИН®
Назва: НАФТИЗИН® | Шукати НАФТИЗИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Naphazoline
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Краплі в ніс
Форма випуску: Краплі назальні 0,1% по 5 мл або 10 мл у флаконах поліетиленових
Діючі речовини: 1 мл перпарату містить нафазоліну нітрату - 1.0 мг
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Риніти, запалення гайморових пазух, носові кровотечі; проведення риноскопії та інших діагностичних та хірургічних маніпуляцій у травматології і хірургії.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0704/01/02
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НАФТИЗИН®
АТ код: R01AA08
Наказ МОЗ: 140 від 17.03.2004


Інструкція для застосування НАФТИЗИН®

ІНСТРУКЦІЯдля медичного застосування препарату

НАФТИЗИН®(NAPHTHIZINE)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: naphazoline;2-(1-нафтилметил)-2-імідазоліну нітрат;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка жовтувата рідина;

склад:1 мл містить нафтизину (нафазоліну нітрату) 0,5 мг (0,05% розчин) або 1 мг (0,1%

розчин);

допоміжні речовини: кислота борна, вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Краплі назальні.

Фармакотерапевтичнагрупа. Проти набрякові препарати для місцевого застосування при захворюваннях порожнини носа. Код АТС R01A А 08.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка.Нафтизин® має виражену судинозвужувальну дію на периферичні судини завдяки впливу на а-адренорецептори. При нанесенні наслизові оболонки зменшує набряк, при ринітах полегшує носове дихання, зменшуючи притік крові до венозних синусів, атакож розширює зіниці, сповільнює всмоктування місцево анестезуючих засобів.

Фармакокінетика.При нанесенні на слизову оболонку носа діє переважно місцево завдяки звуженню поверхневих судин, що перешкоджає всмоктуванню та резорбтивній дії препарату. При тривалому і частому застосуванні частково всмоктується і проявляються резорбтивніадреноміметичні ефекти (підвищення артеріального тиску).

Показання для застосування. Застосовують переважно в оториноларингології при ринітах, запаленні гайморових пазух, для зупинки носових кровотеч; при проведенні риноскопії та інших діагностичних та хірургічних маніпуляцій у травматології та хірургії з метою зменшення набряку, кровотечі і запальних реакцій слизової носа. Може застосовуватися при алергічнихкон'юнктивітах, а також для уповільнення всмоктування місцевих анестетик ів.

Спосіб застосування та дози. Дорослим при ринітах рекомендується закапувати по 2-3 краплі 0,05% або 0,1% розчину 2-3 рази на день вкожний носовий хід. Дітям понад 1 рік - по 1-2 краплі 0,05% розчину. При носових кровотечах краще використовувати тампони, зволожені 0,05% розчином. Дітдм до 1 року препарат не призначають.

Прикон'юнктивітах ін сталюють у кон'юнктивальний мішок по 1-2 краплі 0,05% розчину. Для сповільнення всмоктування місцевих анестетик ів та подовження їх дії до них додають 0,1% розчин препарату у кількості 2-4краплі на 1 мл розчину анестетика.

Побіч надія. На початкових етапах застосування можуть спостерігатися відчуття печіння або сухості, що поступово зменшуються. В окремих випадках можливо виникнення набряку Квінке. При тривалому використанні ефективність препарату знижується внаслідок розвитку тахіфілаксії (звикання) та можливий розвиток медикаментозного риніту, при якому відміна


препарату викликає закладеність носа.

Протипоказання.Протипоказаний при гіпертензії, тахікардії, вираженому атеросклерозі, гіпертиреозі, підвищеній індивідуальній чутливості до препарату. Не можна застосовувати для лікування дітей до року через небезпеку передозування препарату.

Передозування.При тривалому застосуванні або перевищенні дози можуть виникати проявирезорбтивної дії у вигляді запаморочення, підвищення артеріального тиску. Утаких випадках слід припинити застосування препарату і почати симптоматичну терапію симпато- та адренолітичними засобами.

Особливості застосування. При користуванні флаконом поліетиленовим перед першим застосуванням максимально загвинчують ковпачок. При цьому шип, що міститься на його внутрішньому боці, проколює отвір. Ковпачок відгвинчують, знімають і, злегка натискаючи на корпус флакона, розчин закапують у ніс.

При користуванні флаконом поліетиленовим з контролем розкриття безпосередньо перед застосуванням треба потримати останній у долоні, щоб підігріти його до температури тіла. Після закапування препарату кришечку щільно загвинчують і зберігають препарат згідно з рекомендаціями, наведеними в Інструкції.

Не рекомендується застосовувати препарат довше 7 днів через зниження чутливості донього, зменшення його клінічної ефективності та ризик розвитку медикаментозного риніту. Не можна комбінувати з інгібіторами МАО (ніаламід, бефол), варто призначати Нафтизин® не раніше, ніж через 10 днів після припинення їх застосування.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Нафтизин знижує терапевтичну активність гіпотензивних засобів, призначених перорально. Підсилює дію стимуляторів центральної нервової системи.

Умови зберігання. Зберігати в захищенному від світла та недоступному длядітей місці при температурі від 15 С до 25 °С.

Термін придатності. Термін придатності 3 роки у флаконі поліетиленовому. Після відкриття флакона препарат придатний до вживання 28 діб. Источник

Термін придатності 2 роки у флаконі поліетиленовому з контролем розкриття.

Смотрите также: Цены на Нафтизин в аптеках




На сайті також шукають: Хондроксид, Пекторал інструкція, Застосування препарату Мегіон, Інструкція з використання Аскорутин, Показання для застосування Мідокалм, Лопракс побічні дії, Ревмоксикам протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Депривокс