Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІДРОКОРТИЗОНОВА МАЗЬ 1%
Назва: ГІДРОКОРТИЗОНОВА МАЗЬ 1% | Шукати ГІДРОКОРТИЗОНОВА МАЗЬ 1% в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hydrocortisone
Виробник: АТ "Ефект", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь 1% по 10 г, 20 г у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять гідрокортизону - 1.0 г
Фармакотерапевтична група: Гормони кори надниркових залоз та їх синтетичні аналоги
Показання: Запальні та алергічні захворювання шкіри немікробного походження: різні форми екземи, себорея, псоріаз, алергічні дерматити, нейродерміти, особливо ті, що супроводжуються свербіжем
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.02/05249
Термін дії посвідчення: з 30.08.2002 до 30.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІДРОКОРТИЗОНОВА МАЗЬ 1%
АТ код: D07AA02
Наказ МОЗ: 111 від 14.03.2003


Інструкція для застосування ГІДРОКОРТИЗОНОВА МАЗЬ 1%

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

Гідрокортизонова мазь 1 %

(Hydrocortisone unguentum 1 %)

Загальна характеристика:

хімічна назва: гідрокортизон;

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого з жовтуватим відтінком абосвітло-жовтого кольору;

склад: 10 г мазі містять гідрокортизону ацетату 0,1 г;

допоміжні речовини: ланолін безводний, пентол, вазелін, кислота стеаринова, ніпагін, ніпазол, вода очищена.

Форма випуску. Мазь 1 %.

Фармакотерапевтична група. Гормони кори надниркової залози та їх синтетичні аналоги для застосування у дерматології. АТС D07АА 02.

Фармакологічні властивості. Мазь має протизапальну, антиалергічну та протисвербіжнудію, зумовлену дією гідрокортизону ацетату, який входить до її складу.

Фармакокінетика. Після нанесення препарату на шкіру гідрокортизоннакопи чується в епідермісі, в основному в зернистому шарі. Незначна частина гідрокортизону метаболізується в епідермісі, більша – абсорбується через шкірні покриви в системний кровотік і метаболізується, головним чином у печінці. Метаболіти і незначна частина незміненого гідрокортизону виділяються із сечеюабо з жовчю.

Показання для застосування. При запальних та алергічних захворюваннях шкіри немікробного походження: різні форми екземи, себорея, псоріаз, алергічні дерматити, нейродерміти, особливо ті, що супроводжуються свербежем.

Спосіб застосування та дози. Мазь наносять тонким шаром на уражені ділянки шкіри 1–3 рази на день. Тривалість курсу лікування залежить від характеру захворювання та ефективності терапії. Вона становить, як правило, 6–14 днів. За показаннями лікування може бути продовжено. На обмежених ділянках для підсилення ефекту можуть бути використані оклюзійні пов’язки.

При застосуванні мазі у лікуванні дітей від 1 року та старше необхідно обмежувати загальну тривалість лікування і виключати заходи, які ведуть до підсилення резорбції та засвоювання стероїду (зігріваючі, фіксуючі й оклюзійніпов’язки), тому що у дітей пригнічення функції кори надниркових залоз розвивається швидше, а також може зменшуватися продукція гормонів росту.

Побічна дія. При використанні Гідрокортизонової мазі 1 %(особливо у хворих з індивідуальною непереносимістю) може виникати гіперемія, набряк, свербіж у межах ділянки ураження. При довгому лікуванні можливий також розвиток вторинних інфекційних уражень шкіри, атрофічних змін у ній, гіпертрихозу.

При довгому використанні мазі, особливо на великих ділянках ураження, можливий розвитокгіперкортицизму як виявлення резорбтивної дії гідрокортизону ацетату. В цих випадках препарат відміняють.

Протипоказання. Інфекційні захворювання шкіри: туберкульоз, мікози, піодермія, виразкові пошкодження шкіри. Засіб не призначають вагітним і дітямдо 1 року.

Препарат не застосовують для лікування очних захворювань; слід уникати його потрапляння в очі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Відсутні.

Умови та термін зберігання. Зберігати у прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Гидрокортизоновая мазь в аптеках




На сайті також шукають: Соліан, Осетрон інструкція, Актиферин застосування, Фексофаст побічні дії, Суматриптан протипоказання