Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МУКОЛВАН
Назва: МУКОЛВАН | Шукати МУКОЛВАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ambroxol
Виробник: Філія ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС" для ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", Харків/Дніпропетровськ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 0,75% по 2 мл в ампулах № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить амброксолу гідрохлориду - 7.5 мг
Допоміжні речовини: Натрію хлорид, кислота лимонна, натрій фосфорнокислий двозаміщений, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Муколітичні препарати
Показання: Гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням в'язкого секрету, що тяжко відділяється; синдром недостатнього дихання, профілактика та лікування ускладнень після оперативних втручань на легенях.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0713/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МУКОЛВАН
АТ код: R05CB06
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування МУКОЛВАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МУКОЛВАН

(MUCOLVANUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ambroxol;(транс-4-[(2-аміно-3,5-дибромбензил) аміно]-циклогексанолу гідро хлорид);

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина;

склад: 1 мл розчину містить амброксолу гідро хлориду 0,0075г;

допоміжні речовини: натрію хлорид, кислота лимонна, натрій фосфорнокислий двозаміщений, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Муколітичні засоби. Код АТС R05C В 06.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Амброксол є сектретолітиком ісекретомоториком. Препарат стимулює серозні клітини залоз слизової бронхів, збільшує вміст слизового секрету і нормалізує порушене співвідношення серозного і слизового компонента мокротиння. Зміна структури бронхіального секрету відбувається через зменшення кількості і фрагментацію мукополісахариднихволокон, що приводить до зниження в’язкості мокротиння. Також амброксол сприяє відділенню в’язкого секрету від стінок бронхіол і полегшує його виділення зарахунок посилення руху війок миготливого епітелію бронхів. Амброксол стимулює утворення альвеолярного сурфактанту пневмоцитами 2-го типу і бронхіальногосурфактанту клітинами Кларка. Препарат проникає через плацентарний бар’єр іполіпшує синтез сурфактанту в період внутрішньо утробного життя плода, також препарат має здатність запобігати розвитку синдрому недостатнього дихання у новонароджених. Крім того, амброксол зменшує спастичну гіперреактивністьбронхів, виразно покращує дихання і незначно пригнічує кашель.

Фармакокінетика. Інтесивно метаболізується впечінці. Період напів виведення становить близько 90-10 год, більша части на (90%) виводиться з сечею.

Показання для застосування. Препарат застосовують при гострих і хронічних захворюваннях дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням в’язкого секрету, що тяжко відділяється: при гострих та хронічних бронхітах різної етіології, при запаленні легенів, за наявності у хворого бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби, ателектазу легені, трахеїту, ларингіту, синуситу. Також препарат доцільно застосовувати при синдромі недостатнього дихання (шокова легеня), для профілактики і лікування ускладнень після операційних втручань на легенях.

Спосіб застосування та дози. Дорослим вводять внутрішньом’язово, внутрішньо венне (повільно струминно) та підшкірно по 0,03 - 0,045 г (2 - 3ампули) 2-3 рази на добу; дітям до 2 років - по 0,0075 г (1/2 ампули) 2 рази надобу; від 2 до 5 років - 3 рази на добу; старше 5 років - по 0,015 г (1 ампула)2-3 рази на добу. При синдромі дихальної недостатності вводять із розрахунку 10мг/кг на добу (у 3 - 4 прийоми). Тривалість курсу лікування -5-7 днів.

Побічна дія. Як правило, Муколван добре переноситься. Можливі незначні шлунково-кишкові розлади (головним чином печія, диспепсія, рідко -нудота і блювання). Можливі алергічні реакції, головним чином у вигляді шкірних висипань.

Протипоказання. Підвищена чутливість до амброксолу або інших допоміжних компонентів препарату. Виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки. Ітриместр вагітності і період лактації.

Передозування. На сьогодні випадки передозування не встановлені.

Особливості застосування. При лікуванні Муколваном під час лактації слід припинити годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Муколвану іампіциліну, амоксициліну, доксицикліну, еритроміцину, цефуроксиму концентрація вищезазначених антибіотиків у легеневій тканині зростає. Не має сенсу призначати препарат разом з лікарськими засобами, що пригнічують активність кашлю (наприклад з кодеїном), через утруднене від ходження мокротиння із броніхальногодерева за рахунок пригнічення кашльового рефлексу. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності -5 років.

Смотрите также: Цены на Муколван в аптеках




На сайті також шукають: Фексофаст, Велаксин інструкція, Застосування препарату Проктозан, Інструкція з використання Кетоконазол, Показання для застосування Мерсилон, Лоспирин побічні дії, Аторвакор протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Андрокур