Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЕНЕБОЛ
Назва: ДЕНЕБОЛ | Шукати ДЕНЕБОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Rofecoxib
Виробник: "XL Laboratories Pvt Limited";"Themis Medicare Limited";"Unimax Laboratories" для "Mili Healthcare Limited", Індія/Великобританія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 25 мг, 50 мг № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить рофекоксибу - 25.0 мг або 50.0 мг
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Гострий та хронічний остеоартрит; полегшення болю; первинна дисменорея.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.03/07262
Термін дії посвідчення: з 21.08.2003 до 21.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЕНЕБОЛ
АТ код: M01AH02
Наказ МОЗ: 532 від 01.08.2006


Інструкція для застосування ДЕНЕБОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДЕНЕБОЛ

(DENEBOL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: світло-зелені, круглі, двоопуклі таблетки зтисненням “50”, або “25” на одному боці та розломом - на іншому боці;

склад: 1 таблетка містить 50 мг, 25 мг рофекоксибу.

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, бетациклодексфрин, целюлоза мікрокристалічна, повідон, натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, магнію стеарат, тальк очищений, кремнію діоксид колоїдний, тартразинкольоровий, брильянтовий блакитний та натрію крохмальгліколят, крохмаль сухий.

Форма випуску.

Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Не стероїдні протизапальні і протиревматичні засоби. Коксиби. Код ATС М 01 А Н 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Не стероїдний протизапальний препарат —високо селективний інгібітор циклооксигенази-2 . Він має знеболюючи, жарознижуючі, протизапальні властивості. ЦОГ-2 активується у відповідь на запальний процес. Це призводить до синтезу і накопичення медіаторів запалення, зокрема простагландину Е 2, що спричинює запалення, набряк і біль. Протизапальна дія рофекоксибу здійснюється за рахунок пригнічення синтезу простагландинівшляхом інгібування ЦОГ-2.

У терапевтичних концентраціях препарат не пригнічує циклооксигеназу-1(ЦОГ-1). Таким чином, він не впливає на простагландини, які синтезуються зарахунок активації ЦОГ–1 і внаслідок цього не перешкоджає нормальним фізіологічним процесам, пов’ язаним з ЦОГ–1 у тканинах, особливо в шлунку, кишковому тракті та тромбоцитах.

Фармакокінетика. Всмоктування. При прийомі добре всмоктується, біодоступність рофекоксибу в середньому становить 93%. При щоденному прийомі препарату 1 раз на добу в дозі 25 мг максимальна концентрація (Сmax) у плазмі дорослих визначається приблизно через 2 год і дорівнює 0,305 мкг/мл.

Розподіл. Приблизно 85% рофекоксибу зв’язується в організмі з білками плазми крові при концентрації 0,05 – 25 мкг/мл.

Метаболізм. Рофекоксиб метаболізується у печінці. Основні метаболіти неінгібують ЦОГ-2.

Виведення. 72% препарату виводиться із сечею у вигляді метаболітів, 14%- з фекаліями. Плазмовий кліренс при прийомі препарату у дозі 25 мг 1 раз надобу дорівнює приблизно 120 мл/хв. Фармакокінетика в особливих клінічних випадках. Фармакокінетіка рофекоксибу у пацієнтів похилого віку (65 років істарше) не відрізняється від фармакокінетики у молодих пацієнтів.

Показання для застосування.

Рофекоксиб призначається при гострому та хронічному остеоартриті, ревматоїдному артриті, періартриті, бурситі, тендиніті, тромбофлебіті; при травмах опорно–рухового апарату і м’яких тканин; при больовому синдромі різного генезу (остеохондрозі, невритах і невралгіях, корінцевому синдромі, люмбаго, міалгії, мігрені, альгодисменореї, зубному болю); захворюваннях, які супроводжуються запальними процесами, – в стоматології (стоматит, гінгівіт, пульпіт); вЛОР-практиці (при отиті, синуситі, ларингиті); для симптоматичної терапії запальних захворювань верхніх дихальних шляхів, сечовидільної системи та в гінекології і офтальмології.

Спосіб застосування та дози.

При лікуванні больового синдрому та первинної дисменореї рекомендована доза Денеболу – 25 мгодин раз на добу, наступні дози – 12,5 мг або 25 мг один раз на добу за необхідності. Максимальна добова доза – 25 мг. Лікування проводять до зникнення симптомів, але не більше 3-х діб.

Остеоартрит: рекомендована початкова доза рофекоксибу – 12,5 мг один раз на день, яка можебути збільшена до 25 мг один раз на добу, що є максимальною рекомендованою денною дозою. Призначаються курси по 4-6 тижнів.

Денебол застосовується незалежно від прийому їжі.

Побічна дія.

Очікувана серйозна

З боку серцево-судинної системи: у 2% хворих - артеріальна гіпертензія, застійна серцева недостатність, порушення мозкового та коронарного кровообігу.

Алергічні реакції: ангіо невротичний набряк.

Очікувана несерйозна

З боку ЦНС: сонливість, ослаблення швидкості мислення, запаморочення.

З боку шлунко-кишкового тракту: 2% - печія, диспепсія, дискомфорт вепігастральній ділянці, нудота; рідко - афтозний стоматит; 1% - збільшення активності АЛТ, АСТ.

Алергічні реакції: свербіж, висипання, кропив’янка.

Інше: 2% - набряк нижніх кінцівок.

Протипоказання.

Рофекоксиб протипоказаний пацієнтам з підвищеною чутливістю дорофекоксибу чи його компонентів, інших НПЗС, вагітним і в період лактації.

Рофекоксиб не призначають хворими на астму.

Препарат не застосовується для лікування онкологічних хворих і хворих підвищеної групи ризику з боку серцево-судинної системи (з перенесеними інфарктами, інсультами, прогресуючими клінічними формами атеросклерозу).

Протипоказаний дітям до 12 років. Пацієнтам старше 65 років.

Передозування.

Не було виявлено передозування при проведенні клінічних досліджень. Призначення дози один раз надобу рофекоксибу 1 000 мг здоровим учасникам дослідження та багаторазові дози 250 мг на добу протягом 14 днів не виявили серйозної токсичності.

У разі передозування необхідно застосовувати загальноприйняті заходи підтримки –промивання шлунка, клінічний контроль та підтримуюче лікування.

Особливості застосування.

Рофекоксиб вважається безпечним при застосуванні курсами по 4-6 тижнів, у рекомендованій терапевтичній добовій дозі, яка не повинна перевищувати 25 мг, збільшення дози вирішується індивідуально, залежно від захворювання.

Рофекоксиб не повинен призначатися пацієнтам з алергічними реакціями наацетил саліцилову кислоту в анамнезі. Дуже обережно призначається пацієнтам, якімали виразку чи шлунково-кишкову кровотечу. Ризик розвитку перфорацій, виразокі кровотеч у верхніх відділах ШКТ підвищується у пацієнтів старше 65 років.

У пацієнтів з підвищеним ризиком порушення ниркової перфузії застосування рофекоксибу, який інгібує синтез простагландинів, може призвести до зменшення ниркового кровотоку і погіршання функції нирок. Найбільша ймовірність такої дії спостерігається у пацієнтів з наявністю в анамнезі тяжких порушень функції нирок, некомпенсованої серцевої недостатності, цирозу печінки. У цієї категорії пацієнтів протягом усього курсу лікування необхідно контролю вати функцію нирок (кліренс, загальну секрецію). У пацієнтів зі значною дегідратацією до початку терапії рекомендовано провести ре гідратацію. Препарат може маскувати пропасницю, яка є проявом інфекції, що необхідно брати до увагипри призначенні рофекоксибу пацієнтам, які вживають його при інфекційних захворюваннях. При комбінованій терапії з антикоагулянтами необхідно контролю вати протромбі новий час. Не застосовується як засіб профілактики серцево-судинних захворювань.

Вагітність ілактація.

Рофекоксиб не застосовується в період вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та їжею.

Підвищує концентрацію метотрексату в плазмі крові на 23%. Знижує ефективність гіпотензивної терапії інгібіторами АПФ. При одночасному застосуванні з антикоагулянтами можливо підвищення протромбі нового часу. Рифампіцин, рифаміцин знижують концентрацію рофекоксибу у плазмі крові на 50%. Не справляє значної клінічної дії на фармакокінетику преднізолону, гормональних контрацептивів для перорального прийому (етинілестрадіол, норетиндрол), дигоксину, антацидів, циметидину, кетоконазолу.

Препарат не рекомендується застосовувати одночасно з гемостатиками, атакож препаратами, які підвищують АТ.

Можливо підвищення АТ при застосуванні одночасно з препаратами та харчовими продуктами, які містять кофеїн.

Умови та термін зберігання.

Зберігати при кімнатній температурі (15-25°С) у сухому, захищеному відсвітла та недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Денебол в аптеках




На сайті також шукають: Циклодол, Династат інструкція, Застосування препарату Фраксипарин, Інструкція з використання Династат, Показання для застосування Беродуал, Флуцинар побічні дії, Л-флокс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Алмагель