Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АПРОКАЛ
Назва: АПРОКАЛ | Шукати АПРОКАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Aprotinin
Виробник: "Genom Biotech Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій по 2 мл (13300 КІО) у флаконах № 10
Діючі речовини: 2 мл розчину містять апротиніну - 13300 КІО (10 000 АтрОД)
Фармакотерапевтична група: Інгібітори протеолізу
Показання: Гострий панкреатит; профілактика післяопераційного панкреатиту; рання терапія станів шоку; профілактика жирової емболії; кровотечі, які зумовлені гіперфібринолітичним порушенням гемостазу.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.09.02/05283
Термін дії посвідчення: з 10.09.2002 до 10.09.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АПРОКАЛ
АТ код: B02AB01
Наказ МОЗ: 335 від 10.09.2002


Інструкція для застосування АПРОКАЛ

Н С Т Р УК Ц І Я

для медичного застосування препарату

АПРОКАЛ

(APROKAL)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Aprotinin;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина;

склад: 2 мл розчину містять апротиніну концентрованого розчину – 13 300 КІО

(10 000 АТрО);

допоміжні речовини: натрію хлорид, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Інгібітори фібринолізу. Код АТС: В 02АВ 01.

Фармакологічні властивості:

фармакодинаміка. Апротинін є полівалентним інгібітором протеїназ. Шляхом утворення оборотніх стехіометричних ферментно-інгібітор них комплексівапротинін інгібує найважливіші протеїн ази плазми крові, клітинних елементів ітканин, у т. ч. плазмін, трипсин, хімотрипсин, калікреїн, які відіграють важливу роль у розвитку патофізіологічних реакцій. Терапевтичний ефектапротиніну зумовлений пригніченням протеолітичного впливу плазміну і в блокаді активізації плазміногенезу ауто генними активаторами. Апротинін має широкий спектр інгібуючої дії і тому може застосовуватись не лише як антифібринолітик, а також як профілактичний і терапевтичний засіб при порушеннях інших ферментних систем. Активність апротиніну виражають у калікреїнін активуючих одиницях (КІО), а також в антитрепсинових одиницях (АТрО). 1 АтрО відповідає 1,33 КІО.

фармакокінетика. Після введення в організм апротинін розподіляється у зовнішньо клітинному просторі, короткочасно накопи чується в печінці. Виводиться нирками. Період напіврозпаду активної речовини в сироватці крові становить 2 години. Розпад молекули апротиніну на неактивні частки відбувається за рахунок лізосомальної активності нирок.

Показання для застосування.

Гострий панкреатит; профілактика після операційного панкреатиту; рання терапія станів шоку; профілактика жирової емболії; кровотечі, які зумовленігіперфібринолітичним порушенням гемостазу, наприклад, після операцій, після травм.

Спосіб застосування та дози. Апрокал уводять внутрішньо венно одноразово (повільно) або крапельно (в 300-500 мл ізотонічного розчину натрію хлориду).

Для дорослих початкова доза становить 350 000 АТрО, далі – 140 000 АТрОчерез кожні 4 години, до нормалізації гемостазу. При порушенні гемостазу підчас пологів початкова доза для в/в вливання становить 700 000 АТрО, потім 140000 АТрО з інтервалом 1 година, до зупинки кровотечі. При порушенні гемостазу удітей препарат призначають у дозі 140 000 АтрО на кг маси тіла на добу. Препарат вводиться зі швидкістю, що не перевищує 5 мл/хв. Він несумісний зіншими препаратами в розчині.

Побічна дія. Можлива артеріальна гіпотензія, тахікардія; після довготривалих крапельних вливань у місцях введення трапляється тромбофлебіт, можливі короткочасна нудота і блювання; алергічні й імунопатичні реакції; бронхоспазм, біль у м'язах, психотичні реакції, галюцинації.

Протипоказання. Підвищена чутливість до білка великої рогатої худоби, вагітність (І та ІІІ триместри), період лактації, ДВЗ.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Залежно від дози препарат знижує активністьстрептокінази й урокінази, може пригнічувати активність неспецифічноїхолін естерази сироватки крові. Апрокал не слід комбінувати з антибіотиками, гепарином і кортикостероїдами. Він несумісний з іншими препаратами в розчині.

 Передозування. Випадки передозування невідомі.

Особливості застосування. Перед застосуванням препарату слід проводити внутрішньо шкірну пробу. Пацієнтам з підвищеним ризиком розвитку алергійних реакцій перед застосуванням препарату вводять антигістамінні засоби. У випадку розвитку алергічних реакцій і симптомів шоку введення Апрокалу слід негайно припинити. З обережністю призначають хворим, які протягом 2–3 днів отримували міо релаксанти.

Умови татермін зберігання.Зберігати при температурі до +25 ОС, в захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності. 2 роки.

Смотрите также: Цены на Апрокал в аптеках




На сайті також шукають: Достинекс, Клеверол інструкція, Пантенол спрей застосування, Діакарб побічні дії, Сероквель протипоказання