Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Д-ПАНТЕНОЛ
Назва: Д-ПАНТЕНОЛ | Шукати Д-ПАНТЕНОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Dexpanthenol
Виробник: JC "Jadran" Galenski Laoratorij, Хорватія
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь по 25 г (50 мг/г) у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять декспантенолу - 5.0 г
Фармакотерапевтична група: Група пантотенатів
Показання: Порушення цілісності шкірних покривів, запальні процеси шкіри, обробка сухої шкіри; висипання, подряпини та подразнення шкіри у дітей.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.09.03/07309
Термін дії посвідчення: з 02.09.2003 до 02.09.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату Д-ПАНТЕНОЛ
АТ код: D03AX03
Наказ МОЗ: 405 від 02.09.2003


Інструкція для застосування Д-ПАНТЕНОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

д-ПАНТЕНОЛ

(d-PANTHENOLUM)

Загальна характеристика:

міжнародна назвa: dexpanthenole;

основні фізико-хімічні властивості: мазь світло-жовтуватого кольору, однорідної консистенції;

склад: 1 г мазі містить 50 мгдекспантенолу;

допоміжні речовини: ланолін безводний, вазелін білий, ізопропілміристат, холестерин, метил- та пропілгідроксибензоат, вода очищена, парафін рідкий.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що сприяють загоюванню (рубцюванню) ран. Код АТС D03A X03.

Фармакологічні властивості.

Декспантенол– синтетичне похідне д-пантотенової кислоти, водорозчинного вітаміну комплексуВ, який відіграє значну роль в обміні речовин (вуглеводів, білків та жирів). Цей вітамін необхідний для здійснення процесу ацетилювання при глюконеогенезі, вивільненні енергії з вуглеводів, синтезі та розщепленні жирних кислот, синтезі стеринів та стероїдних гормонів, ацетилхоліну та інших речовин. Пантотеновакислота необхідна для здійснення функцій епітелію. Підвищення потреби у цій речовині спостерігається при ушкодженнях шкірних покривів або інших м’яких тканин тіла, а її нестачу можна поповнити шляхом місцевого застосуванняд-Пантенолу. Низька молекулярна маса д-Пантенолу, його гідрофільність та незначна полярність полегшують здатність до проникнення в усі шари шкіри. Допоміжні речовини поліпшують властивості мазі.

 

Показання для застосування. Мазь д-Пантенолзастосовують місцево при порушеннях цілісності шкірних покривів, спричинених механічними ушкодженнями або хірургічними втручаннями, при опіках різного походження, при запальних процесах шкіри, а також для обробки сухої шкіри (як джерело нейтральних жирів. Лікувальна дія препарату проявляється зменшенням сбербежу та поліпшенням перебігу процесу загоювання ушкоджень шкіри. У дітей мазьд-Пантенол може застосовуватися при висипаннях, подряпинах та подразненнях шкіри (наприклад від пелюшок).

Спосіб застосування та дози. Перед застосуванням препарату уражену ділянку шкіри слід попередньо обробити будь-яким антисептичним засобом. Мазь д-Пантенол рекомендується наносити на шкіру тонким шаром 1 – 2 рази на добу.

Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання у пацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та переносимістю препарату.

Побічна дія. Досі повідомлень щодо побічних ефектів препарату не надходило.

Протипоказання. д-Пантенол протипоказаний при індивідуальній підвищеній чутливості до декспантенолу.

Особливості застосування. Мазь д-Пантенол призначена лише для зовнішнього застосування. Слід уникати потрапляння препарату наслизові оболонки, особливо на коньюнктивальну оболонку очей.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Взаємодія д-Пантенолу з іншими лікарськими засобами для зовнішнього застосування не досліджена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, при кімнатній температурі, що не перевищує 25°C. Термін придатності – 2 роки. Источник

Не допускається застосовувати препарат після дати, зазначеної на упаковці.

Смотрите также: Цены на Д-пантенол в аптеках




На сайті також шукають: Тилда, Прополіс інструкція, Застосування препарату Сентор, Інструкція з використання Гросептол, Показання для застосування Цедекс, Ципринол побічні дії, Медокс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Декапептил, Протопик, Вальтрекс інструкція, Застосування препарату Аертал, Інструкція з використання Ксизал, Показання для застосування Альфа-д3-тева, Дермазол побічні дії, Паксил протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Нейробіон