Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КАФФЕТИН
Назва: КАФФЕТИН | Шукати КАФФЕТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Alkaloid AD - Skopje", Республіка Македонія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить: пропіфеназону - 210.0 мг, парацетамолу - 250.0 мг, кофеїну - 50.0 мг, кодеїну - 10.0 мг
Допоміжні речовини: магнію стеарат, натрію лаурилсульфат, натрію крохмаль гліколят, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон, кальцію фосфат двозамісний дигідрат, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, гліцеролу бегенат.
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Больовий синдром малої та середньої інтенсивності та різного генезу: зубний та головний болі, мігрень, невралгія, міалгія; біль при травмах та опіках; лихоманка та інфекційно-запальні захворювання.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0742/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КАФФЕТИН
АТ код: N02BE51
Наказ МОЗ: 141 від 17.03.2004


Інструкція для застосування КАФФЕТИН

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

  Каффетин

 (Caffetin®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, плоскі таблетки білого кольору зфасеткой, на одному боці знак “Алкалоїд², на іншому - напис“Caffetin²;

склад:

1 таблетка містить пропіфеназону 210 мг, парацетамолу 250 мг, кофеїну 50 мг, кодеїну фосфату сесквігідрату 10 мг;

допоміжні речовини: магнію стеарат, натрію лаурилсульфат, натрію крохмаль гліколят, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон, кальцію фосфатдвозамісний дигідрат, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, гліцеролу бегенат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Парацетамол, комбінації без психолептиків. Код АТС N02B Е 51.

Фармакологічні властивості.

Комбінований препарат з аналгезуючою та антипіретичною діями.

Три з чотирьох активних компонентів, які складають препарат Каффетин: парацетамол, пропіфеназон та кодеїн мають аналгезуючу дію, а кофеїн, у своючергу, вважається речовиною, яка підсилює аналгезуючу дію інших компонентів. Парацетамол та пропіфеназон мають знеболювальну, жарознижувальну та слабко виражену протизапальну дії. Механізм дії пов’язаний зі здатністю інгібуватисинтез простагландинів.

Кодеїн є слабко вираженим знеболювальним засобом і його використовують як складову частину богатокомпонентних аналгезуючих препаратів для забезпечення сукупного ефекту, який досягається внаслідок різного механізму дії.

Комбінація препарату Каффетин забезпечує досягнення аналгезуючогоефекту, причому застосування невеликих кількостей, які входять до складу компонентів, зменшує ризик їхньої побічної дії.

Фармакокінетика.

Усі активні компоненти препарату Каффетин мають подібнийфармакокінетичний профіль, який виправдовує раціональність аналгетичноїкомбінації. Всмоктуються дуже швидко, їх максимальні концентрації у плазмі досягаються через 30 - 60 хвилин після приймання. Метаболізуються у печінці та виводяться з сечею.

Під час біо трансформації парацетамолу утворюється невелика кількість токсичного метаболіту N-acetil-p-benzo-quinonеiminе, який може спричинити зміни у печінці.

Доведено, що кофеїн покращує абсорбцію інших компонентів препарату.

Показання для застосування.

Больовий синдром малої та середньої інтенсивності різного генезу: головний та зубний болі, мігрень, невралгія, міалгія, після операційні тапост травматичні стани, ішіалгія, артралгія та болі при дисменореї.

Спосіб застосування та дози.

Дорослим призначають по 1 таблетці 3 - 4 раза на день. При гострих болях рекомендується застосування 2-х таблеток одразу. Максимальна добова доза–

 6 таблеток.

Дітям від 7 до 10 років призначають по ¼ таблетки, 1 - 4 рази надень, максимальна добова доза становить 11/2 таблетки.

Дітям від 10 до 12 років призначають по ½ таблетки, 1 - 4 разина день, максимальна добова доза становить 21/2 таблетки.

Дітям від 12 до 14 років призначають по 1 таблетці, 1 - 2 рази на день, максимальна добова доза - 3 таблетки.

Каффетин є комбінованим аналгезуючим засобом, який застосовується занеобхідністі, але його неможна застосовувати для тривалої терапії. Максимальний курс лікування –

3-5 днів.

Побічна дія.

Терапевтичні дози Каффетину добре переносяться та не спричиняють побічної дії, через невеликі дози активних компонентів, які входять до складу препарату.

У поодиноких випадках наявні такі побічні ефекти: нудота, болі вепігастрії, блювання; можливі порушення функції печінки; лейкопенія, у деяких пацієнтів - агранулоцит оз, тромбоцит опенія; алергічні реакції. У дітей можлива підвищена збудливість.

Протипоказання.

Підвищена я чутливість до компонентів препарату; серйозні порушення функції нирок, печінки та кровотворення; гостра порфірія; дефіцитглюкозо-6-фосфат дегідрогенази; дитячий вік до 7 років; період вагітності та годування груддю; порушення сну, підвищена збудливість.

Передозування.

При передозуванні препаратом кожний активний компонент може спричинити специфічну симптоматику.

Великі дози парацетамолу та його передозування можуть призвести дотяжкого порушення функції печінки і в поодиноких випадках до гостроготубулярного ниркового некрозу; специфічним антидотом є N-acetilcistein.

Передозування пропіфеназоном може спричинити ураження ЦНС (судоми, кома).

Застосування високих доз кодеїну може спричинити міоз, гіпотензію, пригнічення дихання; специфічним антидотом є налоксон.

Кофеїн у великих дозах може спричинити тахікардію, блювання, неспокій, судоми.

Особливості застосування.

Слід обережно призначати препарат пацієнтам з порушеннями функції нирок, печінки, дихальних органів, з дискразією крові або супресією кісткового мозку.

При появі ознак побічних ефектів застосування препарату необхідно одразу відмінити.

Обережно призначати людям похилого віку за наявності глаукоми.

З обережністю треба призначати препарат дітям.

Можливий розвиток лікарсько й залежності до препарату.

Вплив на здатність керувати авто транспортом та механізмами

Каффетин не впливає на здатність керувати авто транспортом та механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Немає даних про спеціфічну взаємодію Каффетину з іншими лікарськими засобами, яка викликає значні клінічні зміни.

Не рекомендується одночасне застосування препарату з лікарськими засобами, які стимулюють ЦНС, інгібіторами МАО, пероральними антикоагулянтами, не стероїдними антифломаторами та лікарськими засобами і напоями, які містять алкоголь і кофеїн.

Алкоголь, фенобарбітал, фенітоїн, карбамазепін, ізоніазид та рифампіцинзбільшують гепато токсичність парацетамолу.

Умови та термін зберігання.

Зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі 15-250 С. Источник

Термін придатності - 3 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Каффетин в аптеках




На сайті також шукають: Циклодинон, Циклофосфан інструкція, Застосування препарату Ко-пренеса, Інструкція з використання Лецитин, Показання для застосування Кеппра, Паста теймурова побічні дії, Гонал-ф протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Вазонат