Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДАЛЬФАЗ® СР
Назва: ДАЛЬФАЗ® СР | Шукати ДАЛЬФАЗ® СР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Alfuzosin
Виробник: "Sanofi Winthrop Industria", Франція
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки пролонгованого вивільнення по 10 мг № 10, № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить альфузозину - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Гіпромелоза, олія рицинова гідрогенізована, етилцелюлоза-20, заліза оксид жовтий (Е172), кремнію оксид колоїдний гідратований, магнію стеарат, етанол 96%, вода очищена, манітол, полівідон, целюлоза мікрокристалічна
Фармакотерапевтична група: Альфа-адреноблокатори
Показання: Лікування функціональних симптомів доброякісної гіперплазії передміхурової залози.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.12.00/02582
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 до 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДАЛЬФАЗ® СР
АТ код: G04CA01
Наказ МОЗ: 657 від 01.12.2005


Інструкція для застосування ДАЛЬФАЗ® СР

ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату

ДАЛЬФАЗ® СР

DALFAZ® SR

Загальна характеристика:

міжнародна назва: аlfuzosine;

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі тришарові таблетки пролонгованого вивільнення: один білий шар між двома жовтими;

склад: 1 таблетка містить 10 мг альфузозину гідро хлориду;

допоміжні речовини: гіпромелоза, олія рициновагідрогенізована, етилцелюлоза-20, заліза оксид жовтий (Е 172), кремнію оксид колоїдний гідратований, магнію стеарат, етанол 96%, вода очищена, манітол, полівідон, целюлоза мікрокристалічна.

Форма випуску. Таблетки пролонгованого вивільнення.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовують для лікування доброякісної гіпертрофії передміхурової залози. Антагоніст альфа-адренорецепторів.

Код АТСG04СА 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Альфузозин є активним похіднимхіназоліну. Фармакологічні випробування in vitro показали вибірковість діїальфузозину на альфа1-адренорецептори, розташовані в передміхуровій залозі, на дні сечового міхура та в передміхуровій частині сечовипускального каналу.

Клінічні прояви доброякісної гіпертрофії передміхурової залози (ДГПЗ) пов’язані з інфравезикальною непрохідністю, механізм якої включає як анатомічні (статичні), так і функціональні (динамічні) фактори. Функціональний компонент закупорки відбувається через напруження гладкої мускулатури передміхурової залози, що передається альфа1-адренорецепторами. Активація альфа1-адренорецепторів стимулює скорочення гладкої мускулатури, підвищуючи тим самим тонус простати, оболонки простати, передміхурової частини сечовипускального каналу і дна сечового міхура, що ведедо закупорки відтоку із сечового міхура та, можливо, вторинної нестабільності сечового міхура.

Альфа-блокада послабляє інфравезикальнунепрохідність шляхом прямої дії на гладку мускулатуру передміхурової залози.

Альфузозин знижує тиск у сечовипускальному каналі ітаким чином зменшує опір відтоку сечі в ході сечовипускання. Альфузозинпригнічує гіпертонічну реакцію уретри раніше, ніж судинної мускулатури.

Альфузозин поліпшує параметри виділення, знижуючи тонус уретри та опірність відтоку із сечового міхура, полегшує випорожнення міхура.

Фармакокінетика. Середнє значення відносноїбіодоступності становить 104,4% у порівнянні з формою негайного вивільнення (2,5 мг двічі на добу) у здорових добровольців середнього віку, а максимальна концентрація в плазмі досягається через 9 годин після прийому препарату в порівнянні з 1,0 годиною для форми негайного вивільнення.

Видимий на півперіод виведення становить 9,1 години.

У порівнянні зі здоровими добровольцями середнього віку у хворих похилого віку фармакокінетичні параметри (Смакс і ППК) не збільшуються.

У порівнянні з особами з непошкодженою функцією нирок середні значення Смакс і ППК у хворих з нирковою недостатністю помірно збільшені, без зміни видимого на півперіоду виведення. Вважається, що цязміна фармакокінетичного профілю препарату не має клінічного значення. Томувона не вимагає коректування дози.

Зв’язування альфузозину гідро хлориду з білками плазми становить близько 90%. Альфузозин зазнає значного метаболізму в печінці, тільки 11% вихідної сполуки виявляється в незміненому вигляді в сечі. Більшість метаболітів (які не мають активності) виводиться з калом (75–-91%).

Фармакокінетичний профіль альфузозину не змінюється при хронічній серцевій недостатності.

Показання для застосування. Симптоматичне лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози.

Спосіб застосування та дози. Рекомендована доза становить 1 таблетку (10мг) щодня, після їди. Таблетки повинні прийматися цілими.

Побічна дія. Найбільш частими побічними реакціями єшлунково-кишкові розлади (нудота, біль у шлунку, пронос), млявість, запаморочення, погане загальне самопочуття, головний біль.

Рідше спостерігаються постуральна гіпотензія, тахікардія, пальпітація, біль у грудній клітці, синкопе, астенія, сонливість, набряки, припливи, сухість у роті, висип, свербіж.

Протипоказання. Застосування Дальфазу® СР протипоказано при підвищеній чутливості до даного препарату, при ортостатичній гіпотензії, недостатності функції печінки, хронічній нирковій недостатності (кліренскреатині ну < 30 мл/хв), кишковій непрохідності (через вміст у складі препарату рицинової олії). Протипоказана комбінація Дальфазу® СР зіншими альфа1-блокаторами.

Передозування. При передозуванні препарату спостерігається артеріальна гіпотензія. При передозуванні необхідно госпіталізувати хворого, провести лікування артеріальної гіпотензії. Хворий повинен перебувати улежачому положенні.

Препарат важко діалізується через високий ступіньзв’язування з білками.

Особливості застосування. У деяких осіб (особливо у хворих, які застосовують гіпотензивне лікування) протягом декількох годин після прийому препарату може розвинутися постуральна гіпотензія із симптомами (запаморочення, втома, потовиділення) або без них. У таких випадках хворий повинен лежати доповного зникнення симптомів. Ці явища, як правило, тимчасові, зустрічаються напочатку лікування та звичайно не впливають на продовження лікування. Хворого потрібно попередити про можливість таких явищ.

Особливі застережні заходи необхідні при застосуванні препарату для лікування у хворих з відомою підвищеною чутливістю до альфа1-адреноблокаторів.

Хворим з коронарною недостатністю не призначати одинДальфаз® СР. Необхідно продовжити специфічне лікування коронарної недостатності. Якщо стенокардія поновлюється або погіршується, лікуванняДальфазом® СР потрібно припинити.

Вплив на здатність керувати транспортом. Побічні явища, такі як запаморочення та астенія, звичайно зустрічаються на початку лікування. Це потрібно брати до уваги при керуванні транспортом і виконанні робіт, що вимагають підвищеної уваги.

Несумісності. Не відомі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Потрібно дотримуватися особливої обережності при одночасному застосуванні Дальфазу® СР і гіпотензивних препаратів, загальних анестетик ів. Застосування загальних анестетик ів хворими, які приймають Дальфаз® СР, може призвести до нестабільності артеріального тиску. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при кімнатній температурі (до 25°С). Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Дальфаз в аптеках




На сайті також шукають: Норгалакс, Левоком інструкція, Фозикард застосування, Стадол побічні дії, Ацик протипоказання