Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МЕЗИМ® ФОРТЕ
Назва: МЕЗИМ® ФОРТЕ | Шукати МЕЗИМ® ФОРТЕ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pancreatin
Виробник: "BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP)", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 20, № 80
Діючі речовини: 1 таблетка містить панкреатин з мінімальною активністю: амiлази - 4200 ОД, лiпази - 3500 ОД, протеази - 250 ОД
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, крохмалю карбоксиметилового натрієва сіль (тип А), кремнію двоокис високодисперсний, магнію стеарат; тальк, гіпромелоза, лак азарубіновий (Е 122), симетикону емульсія 30%, поліакрилату дисперсія 30 %, титану двоокис, макрогол 6 000
Фармакотерапевтична група: Ферментні препарати, які поліпшують процеси травлення
Показання: Хронічні панкреатити з недостатньою функцією підшлункової залози; порушення травлення, пов'язані з захворюваннями печінки та підшлункової залози; анацидний та гепацидний гастрити; хронічні ентероколіти.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.12.99/01266
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МЕЗИМ® ФОРТЕ
АТ код: A09AA02
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


Інструкція для застосування МЕЗИМ® ФОРТЕ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату:

Мезим® форте

(Mezym® forte)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рожеві, плоско-циліндричні таблетки, вкриті оболонкою, з майже плоскими з обох боків поверхнями зі скошеними краями;

склад: діюча речовина: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить панкреатин (порошок із підшлункових залоз свиней), що володіє мінімальноюлі політичною активністю 3500 ОД Є. Ф.; мінімальною амілолітичною активністю 4200ОД Є. Ф.; мінімальною загальною протеолітичною активністю 250 ОД Є. Ф.;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмалю карбоксиметилового натрієва сіль (тип А), кремнію двоокис високодисперсний, магнію стеарат; тальк, гіпромелоза, лак аза рубіновий (Е 122), симетикону емульсія 30%, полі акрилату дисперсія 30 %, титану двоокис, макрогол 6 000.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Полі ферментні препарати. Код АТС А 09А А 02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Панкреатин - фермент підшлункової залози, який бере участь у перетравлюванні білків, жирів і вуглеводів у травному тракті. Вирішальним фактором є ферментна активність ліпази, а також вміст трипсину, тоді як амілолітична активність має значення тільки при терапії муковісцидозу, оскільки, навіть при значному зниженні секреторної активності підшлункової залози амілаза має достатню активність. Оболонка, яка покриває таблетки, не розчиняється під дією шлункового соку тазахищає ферменти від їх інактивації шлунковим соком. Тільки під дією нейтрального або злегка лужного середовища тонкого кишечнику відбувається розчинення оболонки і вивільнення ферментів. Ефективність панкреатину визначається об’ємом і швидкістю, з якою ферменти вивільнюються з галеновихформ.

Фармакокінетика. У зв’язку з тим, що панкреатин не всмоктується, навести дані щодо його фармакокінетики неможливо.

Показання для застосування. Порушення процесів утворення травних ферментів у підшлунковій залозі при: хронічному панкреатиті, муковісцидозі, метеоризмі, синдромі Ремхельда, станах після одночасної резекції шлунка татонкого кишечнику, функціонально прискореному проходженні їжі по кишечнику (при неврозах, кишкових інфекціях), за наявності розладів у системі “печінка –жовч”, диспепсіях, а також при одночасному вживанні важко перетравлюваної, рослинної, жирної та незвичної їжі. Мезим® форте може призначатися також для дегазації кишечнику перед проведенням діагностичних досліджень (рентгенографії, ультразвукової діагностики).

Спосіб застосування та дози. Таблетки, вкриті оболонкою, приймають не розжовуючи, запиваючи їх великою кількістю рідини. Дозування визначається індивідуально, залежно від ступеня тяжкості порушення процесів травлення. Звичайно дорослі приймають по 1 - 2 таблетки до їди. Залежно від виду їжі ітяжкості порушення травлення, під час їди можна додатково приймати ще 2 - 4таблетки. Необхідна доза може бути значно вищою. Не рекомендується перевищувати добову дозу в перерахуванні на ліпазу - 15 000 - 20 000 ОД на кг маси тіла. Дозування препарату Мезим® форте для дітей повинен встановлювати лікар. Тривалість лікування може бути від кількох днів при порушенні процесу травлення внаслідок недотримання дієти, до декількох місяців і більше – за необхідності замісної терапії. Питання про тривалість застосування препаратуМезим® форте вирішується індивідуально.

Побічна дія. Можуть виникнути гіперергічні реакції негайного типу, а також гіперергічні реакції у травному тракті після прийому панкреатину. В окремих випадках після прийому високих доз панкреатину були описані випадки утворення стриктур в ілеоцекальній ділянці та у висхідній кишці товстого кишечнику у хворих на муковісцидоз.

Протипоказання. Гострий панкреатит. Алергія на панкреатин або інші компоненти препарату.

Передозування. Симптоми по передозуванню до цього часу невідомі та, виходячи з того, що препарат не всмоктується у травному тракті, малоймовірні.

Особливості застосування. Немає ніяких застережень щодо його прийому в періоди вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Даних про взаємодію з іншими лікарськими засобами немає. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°C! Зберігати у недоступному для дітей місці! Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Мезим форте в аптеках




На сайті також шукають: Меридіа, Елеутерококу екстракт інструкція, Застосування препарату Кордарон, Інструкція з використання Андріол, Показання для застосування Мотиліум, Тимоген побічні дії, Тарцева протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Луцетам