Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АГІСТАМ
Назва: АГІСТАМ | Шукати АГІСТАМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: ВАТ "Концерн "Стирол", м.Горлівка, Донецька обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,01 г № 6, № 12 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить лоратадину - 0.01 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Сезонний та цілорічний алергічний риніт, кон'юнктивіт, кропив'янка, набряк Квінке, сверблячі дерматози та ін.
Термін придатності: 3,5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0842/01/01
Термін дії посвідчення: з 05.04.2004 до 05.04.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АГІСТАМ
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 654 від 04.10.2006


Інструкція для застосування АГІСТАМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АГІСТАМ

(Agistam)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: loratadine; етиловий ефір 4-(8-хлор-5,6-дигідро)-1(Н-бензо (5,6) циклогепта-(1,2-6) піридин-(1-іліден)-1-піперидин карбонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору з двоопуклою поверхнею, з рискою;

склад: 1 таблетка містить лоратадину – 0,01 г;

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмальпреджелатинизований, аеросил, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Антигістаміннізасоби для системного застосування.

Код АТС R06A X13.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Належить до проти алергічнихпрепаратів піперидин ового ряду. Має тривалий протигістамінний ефект, блокує Н1- рецептори. Не проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр, не виявляє седативної дії на ЦНС. Виявляє комплексний проти алергічний, анти ексудативний іпротисвербіжний ефекти. Зменшує проникність капілярів, усуває спазм гладкої мускулатури, запобігає розвитку набряку тканин.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо виявляється в крові через 15–20 хвилин, терапевтичний ефект розвивається через 1–3 години, максимальна концентрація визначається через 8 – 12 годин, тривалість дії – 24 години. Одночасне застосування з їжею зменшую абсорбцію на 40–48%. Приблизно 97% лоратадинузв’язується з білками плази крові. Проникає у грудне молоко. Має виражений ефект первинного проходження крізь печінку. Майже цілком метаболізується з утворенням активного метаболіту - дезкарбоетоксилоратадину. Середній періоднапів виведення лоратадину та його метаболіту – 8,4 години (3-20 годин) та 28годин, відповідно. Виводиться з сечею та калом.

Показання для застосування. Алергічний сезонний і цілорічний риніти, кон’юнктивіт, сінна гарячка, кропивниця, алергічний дерматит, набряк Квінке, алергічні реакції на укуси комах, комплексне лікування сверблячих дерматозів (контактніалергодерматити, хронічні екземи).

Спосіб застосування і дози. Внутрішньо, до їди. Дорослим і дітям, старшим 12 років, ─ по 1 таблетці на добу (0,01 г). Дітям від 2до 12 років з масою тіла менше 30 кг – по 1/2 таблетки (0,005 г), з масою тілабільш ніж 30 кг – по 1 таблетці (0,01 г). Курс лікування – 10–15 днів.

Побічна дія. Звичайно препарат добре переноситься, але у деяких випадках можливі:

─ з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, сухість у роті.

Протипоказання. Агістам протипоказаний при підвищеній чутливості до компонентів препарату, у період вагітності та лактації. Препарат не застосовують для лікування новонароджених і дітей до 2 років.

Передозування. Порушення сну, тахікардія, галюцинації, судоми, коматозний стан. Терапія симптоматична.

Особливості застосування. Агістам не є седативним антигістамінним засобом, але в деяких пацієнтів може виникнути дозозалежний седативний ефект. З обережністю слід призначати Агістам пацієнтам, які керують транспортом та працюють з потенційно небезпечними механізмами, робота з якими потребує концентрації уваги та швидкості реакції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Під час прийому еритроміцину, кетоканазолу, цимитидіну збільшується концентрація Агістаму в крові, за рахунок інгібіюванняізоензиму ІІІА 4 цитохрому Р-450. У зв’язку з можливістю розвитку дозозалежногоседативного ефекту слід обережно приймати препарат з іншими блокаторами Н1– рецепторів, барбітуратами, бензодіазепінами, агоністами опіоїдних рецепторів, нейролептиками, трициклічними антидепресантами, етанолом, анксиолітиками, седативними та снодійними засобами. Источник

Умови і термін придатності. Зберігати при температурі від 2 до 30 оС, у сухому, захищеному від світла місці. Зберігати у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3,5 роки.

Смотрите также: Цены на Агистам в аптеках




На сайті також шукають: Дротаверин, Азотен інструкція, Зинерит застосування, Ефералган побічні дії, Макситрол протипоказання