Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЛУТАРГІН
Назва: ГЛУТАРГІН | Шукати ГЛУТАРГІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Arginine glutamate
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,75 г № 10х3, № 10х5
Діючі речовини: 1 таблетка містить: аргініну глутамату (у перерахуванні на 100% речовину) 0,75 г
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна (МКЦ 101), кросповідон, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Амінокислоти
Показання: У складі комплексної терапії гострих та хронічних гепатитів різної етіології, у т.ч. при отруєнні гепатотропними отрутами (блідою поганкою, хімічними та лікарськими речовинами), цироз печінки, лептоспіроз. Печінкова енцефалопатія, прекома та кома, що супроводжуються гіперамоніємією. Стан гострого алкогольного отруєння легкої та середньої тяжкості, похмільний синдром, постінтоксикаційні розлади, що спричинені вживанням алкоголю.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4022/02/03
Термін дії посвідчення: з 23.01.2006 по 23.01.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЛУТАРГІН
АТ код: A05BA01
Наказ МОЗ: 528 від 18.09.2008


Інструкція для застосування ГЛУТАРГІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГЛУТАРГІН

(Glutargin)


Склад лікарського засобу.

Діючі речовини: аргініну глутамат;

1 таблетка містить аргініну глутамату 0,25 г або   аргініну глутамату (у перерахуванні на 100% речовину) 0,75 г   або 1 г;

допоміжні речовини: таблетка 0,25 г: крохмаль картопляний, кальцію стеарат, целюлоза мікрокристалічна;

таблетка  0,75 г та  1 г: целюлоза мікрокристалічна (МКЦ 101), кросповідон, кальцію стеарат.


Лікарська форма. Таблетки.

фізико-хімічні властивості: таблетки по 0,25 г: білого кольору, з плоскою поверхнею, рискою і фаскою;

таблетки по 0,75 г и 1 г -   білого кольору, подовженої форми з двояко випуклою поверхнею, з рискою.


Назва та місцезнаходження виробника. ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров'я»,  Україна, 61013,   м. Харків, вул. Шевченко, 22


Фармакотерапевтична група. Код АТС. Препарати, що застосовують при захворюваннях печінки. Гепатотропні препарати. Аргініна глутамат. АО 5 ВА 01.

Глутаргін – сіль аргініну та глутамінової кислоти, які відіграють важливу роль у забезпеченні біохімічних процесів нейтралізації і виведення із організму високо токсичного метаболіту обміну азотистих речовин - аміаку. Гіпоамоніємічні ефекти препарату реалізуються шляхом активації знешкодження аміаку в орнітиновому циклі синтезу сечовини, зв`язування аміаку в нетоксичний глутамін, а також підсилення виведення аміаку з центральної нервової системи та його екскреції з організму. Завдяки цим властивостям Глутаргіну знижуються загально токсичні,   у тому числі нейротоксичні, ефекти аміаку.

Глутаргін виявляє також гепатопротекторну дію, зумовлену антиоксидантним, антигіпоксичним та мембраностабілізуючим властивостями, позитивно впливає на процеси енергозабезпечення у гепатоцитах.

При алкогольній інтоксикації Глутаргін стимулює утилізацію алкоголю в монооксигеназній системі печінки, попереджує пригнічення ключового ферменту утилізації етанолу – алкогольдегідрогенази; прискорює інактивацію та виведення токсичних продуктів метаболізму етанолу в результаті збільшення утворення та окислення янтарної кислоти; знижує пригнічую чий вплив на ЦНС за рахунок нейромедіатор них властивостей збуджуючої глутамінової кислоти. Завдяки цим властивостям Глутаргін виявляє антитоксичні та витверезуючі ефекти.

Глутаргін не виявляє ембріотоксичних, гонадо токсичних, мутагенних і тератогенних ефектів, не викликає алергічних та імунотоксичних реакцій.


Показання для застосування. У складі комплексної терапії гострих та хронічних гепатитів різної етіології, у т. ч. при отруєнні гепатотропними отрутами (блідою поганкою, хімічними та лікарськими речовинами), цироз печінки, лептоспіроз. Печінкова енцефалопатія, прекома та кома, що супроводжуються гіперамоніємією.

Стан гострого алкогольного отруєння легкої та середньої тяжкості, похмільний синдром, постінтоксикаційні розлади, що спричинені вживанням алкоголю.


Протипоказання. Відносним протипоказанням є стан пропасниці, підвищена збудливість, тяжкі порушення фільтраційної (азотовидільної) функції нирок.


Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Безпека клінічного застосування препарату у період вагітності та при годуванні груддю не досліджена.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. Не впливає.

Діти. Ефективність та безпека застосування препарату в дитячому та підлітковому віці не досліджені.


Спосіб застосування та дози. Препарат призначають дорослим внутрішньо.

Гепатити, гіперамоніємія. Призначають 3 таблетки по 0,25 г (0,75 г) або 1 таблетку по 0,75 г 3 рази на добу протягом 15 днів, незалежно від прийому їжі. За необхідності доза препарату та курс лікування можуть бути збільшені до 20 днів. Вища разова доза становить 2 г, вища добова – 8 г.

Алкогольне отруєння. Призначають 4 таблетки по 0,25 г (1,0 г) або 1 таблетку по 1 г 4 рази на день з інтервалами 1-2,5 г, у наступні 2-3 дні 2 таблетки по 0,25 г (0,5 г) або ½ таблетки по 1 г 3 рази на добу. При алкогольному отруєнні тяжкого ступеню після курсу лікування ін’єкційними препаратами Глутаргіну призначають таблетки Глутаргіну 3 таблетки по 0,25 г (0,75 г) або 1 таблетку по 0,75 г 2 рази на добу, або 1 ½   таблетки по 1 г 1 раз на добу на протязі 20 днів. Для профілактики алкогольної інтоксикації - 2 г за 60-120 хв. до прийому алкоголю.


Передозування. Симптоми: можливі притаманні для глутамінової кислоти біль в грудній клітці, атріовентрикулярна блокада.

Лікування: внутрішньо венне уведення кортикостероїдів.


Побічні реакції. Зрідка може спостерігатися відчуття легкого дискомфорту у ділянці шлунково-кишкового тракту і нудота безпосередньо після застосування препарату, що минають самостійно.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Ефект Глутаргіну на секрецію інсуліну підвищується при одночасному призначенні амінофіліну. Глутаргін може підсилювати ефект антиагрегаційних засобів (діпиридамолу та ін.). Попереджує та послаблює нейротоксичні явища, які можуть виникнути при застосуванні ізоніазиду. Ослабляє ефект вінбластину.


Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці   при температурі не вище 25 0С. Зберігати у недоступному для дітей місці.


Упаковка. Таблетки по 0,25 г № 10х 3,  № 10х 6, № 30х 1, № 30х 2 у контурних чарункових упаковках у пачці;

таблетки   по 0,75 г № 10х 3, №10х 5 у контурних чарункових упаковках у пачці; таблетки по 1 г № 1х 2, № 10х 1 у   контурних чарункових упаковках у пачці.   Источник


Категорія відпуску. Без рецепта.


Смотрите также: Цены на Глутаргин в аптеках




На сайті також шукають: Сульфацил, Оспамокс інструкція, Папазол застосування, Циклодол побічні дії, Паксил протипоказання