Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НІТРОГРАНУЛОНГ
Назва: НІТРОГРАНУЛОНГ | Шукати НІТРОГРАНУЛОНГ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Glyceryl trinitrate
Виробник: ЗАТ "Технолог", м. Умань, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, пролонгованої дії по 2,9 мг № 10, № 10х5 у блістерах, № 50 у контейнерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить нітрогліцерину 2,9 мг або 5,2 мг;
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, крохмаль картопляний або крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат, повідон 25, цукор-рафінад, аеросил, титану діоксид, желатин харчовий, макрогол 6000.
Фармакотерапевтична група: Периферичні вазодилататори
Показання: Профілактика нападів стенокардії у хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС), в тому числі в постінфарктному періоді. .
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/7221/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.10.2007 по 25.10.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НІТРОГРАНУЛОНГ
АТ код: C01DA02
Наказ МОЗ: 656 від 25.10.2007


Інструкція для застосування НІТРОГРАНУЛОНГ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НІТРОГРАНУЛОНГ

(NITROGRANULONG)


Загальна характеристика:

хімічна назва:  1,2,3-пропантріол тринітрат;    

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, білого кольору, з двоопуклою поверхнею; на поперечному зрізі видно два шари;

склад: 1 таблетка містить нітрогліцерину  2,9 мг або 5,2 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний або крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат, повідон 25, цукор-рафінад, аеросил, титану діоксид, желатин харчовий, макрогол 6000.


Форма випуску. Таблетки,   вкриті оболонкою, пролонгованої дії.


Фармакотерапевтична група. Вазодилататори, що застосовуються в кардіології.   Гліцерил тринітрат. Код АТС  C01D A02.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антиангінальний препарат пролонгованої дії. Нітрогліцерин, що належить до групи органічних нітратів, є активним вазодилататором, що діє як на артеріальні, так і на венозні судини. Механізм антиангінального ефекту препаратів нітрогліцерину пролонгованої дії пов’язаний з його периферичним судинорозширювальним впливом. Поряд зі зниженням опору коронарних судин, нітрогліцерин розширює, головним чином, пост капілярні венозні судини, призводячи до зменшення венозного повернення до серця; у більш високих дозах розширює також пре капілярні артеріоли, що регулюють периферичний судинний опір, внаслідок чого зменшується робота серця і його потреба у кисні. Препарат сприяє перерозподілу коронарного кровотоку в ділянці зі зниженим кровообігом. Підвищує толерантність до фізичного навантаження у хворих на стенокардію.

Фармакокінетика. Після прийому препарату внутрішньо нітрогліцерин поступово всмоктується у тонкому кишечнику; дія настає через  30 - 60 хв і триває 4 - 6 год. Препарат значною мірою руйнується в печінці за участю нітратредуктази (ефект «першого проходження»), а потім біотрансформується в оксид азоту (NO) у гладком’язових клітинах. Біодоступність становить не більш 10 % у порівнянні з нітрогліцерином, що кладеться під язик. Метаболітами є ди- і моно нітрати (активний лише ізосорбід-5-моно нітрат), кінцевим – гліцерин. Період   напів виведення метаболітів становить 4 год. У плазмі зв’язується з білками            (60 %). Метаболіти екскретуються в основному нирками.


Показання для застосування.

Профілактика нападів стенокардії у хворих на ішемічну хворобу серця (ІХС), в тому числі в постінфарктному періоді.


Спосіб застосування та дози.

Дозу і схему лікування встановлюють індивідуально, залежно від конкретної клінічної ситуації. Для профілактики нападів стенокардії – внутрішньо, не розжовуючи, запиваючи водою, перед їжею. При легкому перебігу захворювання  – 1 - 2 таблетки по 2,9 мг 2 - 3 рази на добу. При більш тяжкому перебігу – 1 - 2 таблетки по 5,2 мг 2 - 3 рази на добу. Максимальна добова доза – 34,8 мг (12 таблеток по 2,9 мг або 6 таблеток по 5,2 мг).


Побічна дія.

На початкових стадіях застосування препарату (1 - 2 доби), залежно від дози і найчастіше внаслідок вазодилататорного ефекту, може спостерігатися головний біль, запаморочення, ортостатичні реакції, нудота, зниження артеріального тиску, тахікардія, прискорене серцебиття, парадоксальна брадикардія (при гострій гіпотензії або синкопе), непритомність. В окремих випадках можуть спостерігатися алергічні реакції у вигляді шкірного висипу, свербежу.


Протипоказання.

Гіпер чутливість, артеріальна гіпотензія (артеріальний тиск нижче 90/60 мм рт. ст.), гострий інфаркт міокарда з низьким тиском заповнення правого шлуночка, токсичний набряк легень, геморагічний інсульт, внутрішньо черепна гіпертензія, закрито кутова глаукома, гостра анемія.


Передозування.

Симптоми: головний біль, артеріальна гіпотензія, прискорене серцебиття, порушення зору, еритема, посилене потовиділення, нудота, блювання, ціаноз, брадикардія, судоми і кома, у гострих випадках – метгемоглобінемія.

Лікування: промивання шлунка, прийом активованого вугілля, проносних засобів, відновлення нормальної дихальної функції й артеріального тиску (положення лежачи з низьким узголів’ям, інфузії рідини). Для усунення метгемоглобінемії препаратом   вибору є метиленовий синій.


Особливості застосування.

Нітрогранулонг не призначають для лікування гострих нападів стенокардії. Слід враховувати, що безконтрольний прийом препарату може призвести до розвитку толерантності до нітратів, що виражається зменшенням тривалості і сили ефекту препарату при регулярному застосуванні або підвищенні його дози для досягнення того ж ефекту. Для запобігання виникненню рефрактерності необхідний переривчастий прийом препарату протягом доби.

Нітрогранулонг не слід застосовувати одночасно з Віагрою (силденафілом).

Під час лікування не слід вживати алкоголь.

Вплив на здатність керувати   авто транспортом або працювати з   іншими механізмами.

Під час прийому препарату не слід керувати транспортними засобами, обслуговувати механічні пристрої та виконувати роботу, яка потребує підвищеної концентрації уваги та швидкої психомоторної реакції.

Вагітність і лактація. Застосування препарату в період вагітності і лактації можливе лише за життєвими показаннями.

Препарат не застосовується в педіатрії.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.  

При одночасному застосуванні з іншими вазодилататорами, інгібіторами АПФ, блокаторами кальцієвих каналів, бета-адрено блокаторами, діуретиками, трициклічними антидепресантами, інгібіторами МАО, етанолом та етанолвмісними препаратами посилюється гіпотензивна дія нітрогліцерину; з бета-адрено блокаторами та блокаторами кальцієвих каналів - посилення антиангінальної дії; з дигідроерготаміном - можливе підвищення його концентрації в плазмі. Застосування нітрогліцерину на фоні хінідину або новокаїн аміду може спричинити ортостатичний колапс.

Одночасний прийом алкалоїдів ріжків може стати причиною стенокардії. При одночасному вживанні алкоголю побічні дії препарату можуть бути більш гострими і частішими.


Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці при температурі від        15 0С до 25 0С.   Термін придатності - 3 роки.


Умови відпуску.  За рецептом.


Упаковка. По 10 таблеток у блістері; 5 блістерів по 10 таблеток у кожному або 50 таблеток в контейнері полімерному вміщують у пачку із картону.


Виробник. ЗАТ «Технолог». Источник

Адреса. 20300, м. Умань, Черкаської обл., вул. Залізняка, 3.


Смотрите также: Цены на Нитрогранулонг в аптеках




На сайті також шукають: Вермокс, Сандостатин інструкція, Велаксин застосування, Афлубін побічні дії, Фенобарбитал протипоказання