Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛЕВОМЕКОЛЬ
Назва: ЛЕВОМЕКОЛЬ | Шукати ЛЕВОМЕКОЛЬ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь по 30 г у тубах № 1
Діючі речовини: 100 г мазі містять хлорамфеніколу 0,75 г, метилурацилу 4,0 г;
Допоміжні речовини: Поліетиленоксид-1500, поліетиленоксид-400.
Фармакотерапевтична група: Препарати групи левоміцетину
Показання: Левомеколь застосовують при гнійних ранах, інфікованих змішаною мікробною флорою, включаючи стафілококи, синьогнійну і кишкову палички, з метою очищення ран від гнійно-некротичних мас і зменшення набряку в першу гнійно-некротичну фазу ранового процесу.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/8367/01/01
Термін дії посвідчення: з 30.05.2008 по 30.05.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛЕВОМЕКОЛЬ
АТ код: D03AX50
Наказ МОЗ: 283 від 30.05.2008


Інструкція для застосування ЛЕВОМЕКОЛЬ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛЕВОМЕКОЛЬ

(LAEVOMECOLUM)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або білого з жовтуватим відтінком кольору;

склад:100 г мазі містять хлорамфеніколу 0,75 г, метил урацилу 4,0 г;

допоміжні речовини: полі етиленоксид-1500, полі етиленоксид-400.


Форма випуску. Мазь.


Фармакотерапевтична група. Препарати, що сприяють загоюванню (рубцюванню) ран. Код АТС D03А Х 50.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат для місцевого застосування з проти запальною та антимікробною дією. Хлорамфенікол, що входить до складу препарату, забезпечує антимікробну дію, механізм якої пов’язаний з порушенням синтезу білків мікро організмів. Діє бактеріостатично, активний щодо грам позитивних і грам негативних мікро організмів (стафілококи, стрептококи, синьо гнійна і кишкова палички). Метил урацил сприяє рубцюванню ран.

Поліетилен оксидна основа адсорбує   рановий ексудат, потенціює активність лікарських речовин. Препарат легко проникає у тканини без пошкодження біологічних мембран, однак ступінь системного всмоктування після застосування препарату на шкіру, рани та слизові оболонки невідома.


Показання для застосування. Левомеколь застосовують при гнійних ранах, інфікованих змішаною мікробною флорою, включаючи стафілококи, синьо гнійну і кишкову палички, з метою очищення ран від гнійно-некротичних мас і зменшення набряку в першу гнійно-некротичну фазу ранового процесу.


Спосіб застосування та дози.   Левомеколь застосовують місцево. Маззю просочують стерильні марлеві серветки, якими заповнюють рану. Можливе введення мазі у гнійні порожнини через катетер (дренажну трубку) за допомогою шприца. У цих випадках Левомеколь попередньо підігрівають до 35-36°С. Перев'язки здійснюють щодня до повного очищення рани від гнійно-некротичних мас.


Побічна дія. При застосуванні препарату можливий розвиток алергічних реакцій (шкірні висипи), подразнювальа дія (відчуття печіння, свербіж, набряк та інші ознаки, що не відзначалися до лікування). У цих випадках застосування мазі слід припинити.


Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Алергія чи токсична реакція на хлорамфенікол в анамнезі.

Передозування. Про передозування препарату не було повідомлень. Проте тривале зовнішнє застосування часто призводить до контактної сенсибілізації.


Особливості застосування. Використання антибактеріальних засобів для зовнішнього застосування може призводити до сенсибілізації шкіри, що супроводжується розвитком реакцій підвищеної чутливості при подальшому застосуванні цього препарату зовнішньо або у вигляді лікарської форми системної дії.

При наявності гною або некротичних мас антибактеріальна дія препарату зберігається.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія Левомеколю з іншими лікарськими засобами поки що не описана.


Умови та термін зберігання. Зберігають у сухому, прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін зберігання - 2 роки.


Упаковка. Мазь по 30 г у тубах.


Умови відпуску. Без рецепта.


Виробник. ЗАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод”. Источник


Адреса. 03134, Україна, м. Київ, вул. Миру, 17.



Смотрите также: Цены на Левомеколь в аптеках




На сайті також шукають: Артрикюр, Тіоцетам інструкція, Пол-пала застосування, Декстроза побічні дії, Канефрон н протипоказання