Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РОТОКАН
Назва: РОТОКАН | Шукати РОТОКАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ДП "Експериментальний завод медичних препаратів Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України", Україна
Лікарська форма: Рідина
Форма випуску: Рідина по 55 мл або по 100 мл у флаконах скляних; по 55 мл у флаконах полімерних
Діючі речовини: 100 мл рідини містять: екстракту квіток ромашки - 50.0 мл, екстракту квіток календули - 25.0 мл, екстракту трави деревію - 25.0 мл
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Афтозний стоматит та інші стоматити, парадонтоз, виразково-некротичні гінгівостоматити; ерозивно-виразкові ураження шлунка та дванадцятипалої кишки, гастродоуденіт, хронічні холецестити, ентерити тощо.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2469/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.12.2004 до 24.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РОТОКАН
АТ код: A01AD11
Наказ МОЗ: 17 від 22.01.2007


Інструкція для застосування РОТОКАН

ІНСТРУКЦІЯ

 для медичного застосування препарату

 Ротокан

(Rotocanum)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина червоно-бурого кольору з характерним ароматним запахом;

склад: 100 мл рідини містять екстракту ромашки рідкого - 50мл, екстракту календули рідкого - 25 мл, екстракту деревію рідкого - 25 мл.

Форма випуску. Рідина.

 Фармакотерапевтична група. Засоби для місцевого застосування в стоматології.

 Код АТС A01A D11.

Фармакологічні властивості. Фізіологічно активні речовини рослин, яків ходять до складу Ротокану, чинять місцеву протизапальну дію, посилюють та прискорюють процеси регенерації слизових оболонок (покращують трофічні процеси) і мають певні гемостатичні властивості.

 Показання для застосування. Запальні захворювання слизової оболонки порожнини рота (афтозний та інші стоматити, виразково-некротичнийгінгівостоматит, а також пародонтит та альвеолярна піорея ).

 Спосіб застосування та дози. Місцево. Перед застосуванням однучайну ложку (5 мл ) Ротокану розчиняють в одній склянці теплої води. Припародонти ті у дорослих після вискоблювання некротичного тканинного вмісту ясенних кишень і видалення зубних відкладень у кишені вводять тонкі турунди, змочені приготовленим розчином препарату. Тривалість аплікації – 20 хвилин. При щоденному повторі аплікацій курс лікування становить 4 - 6 днів. За показаннями курси лікування повторюють. При стоматитах та інших захворюваннях слизової оболонки рота препарат призначають у вигляді аплікацій з приготовленого розчину препарату тривалістю 15 - 20 хвилин або “ротових” ванночок тривалістю 1 - 2хвилини. Застосовують 2 - 3 рази на добу протягом 2 - 5 днів.

Дітям віком до 9 років призначають на склянку теплої води стільки крапель препарату, скільки років дитині.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

Особливості застосування. Не рекомендується наносити нерозведений препарат на відкриті рани у зв’язку з можливістю місцевої припікальної дії спирту.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Поки що не встановлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці, при температурі від 8 °С до 15 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці. При зберіганні допускається випадання осаду. Термін придатності — 2 роки. Источник

 Не можна застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Ротокан в аптеках




На сайті також шукають: Сутент, Зокор інструкція, Застосування препарату Орасепт, Інструкція з використання Афала, Показання для застосування Менопур, Кратал побічні дії, Панзинорм 10000 протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Тобрадекс